Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-06-26, 17:11
hyundai IX35
Autor Wiadomość
e-11
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Maj 2012
Posty: 8
Wysłany: 2012-05-30, 15:57   hyundai IX35

Mam takie pytanie i prośbę o pomoc. Otóż chciałem zainstalować automape 6.10 na karcie sd do nawigacji fabrycznej w samochodzie kolegi. Samochód to hyundai IX35. W trakcie instalacji kiedy już wybiorę gdzie ma zainstalować automape (wybieram czytnik kart pamięci), wybieram system Windows CE 5/6 następnie wybieram głosy itp, instalacja wyświetla " proszę wybrać dodatek" i tu mam problem bo nie wiem co mam wybrać. Z listy domyślam się że są to modele samego urządzenia nawigacji ale nie wiem co wybrać, może ktoś z Was orientuje się co należy wybrać dla Hyundaya i co to za dodatki kiedyś tego nie było. Czy można zainstalować pierwszy z brzegu?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-06-26, 17:11, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-05-30, 16:02   

e-11,
Nic nie wybieraj , kliknij dalej , potem tak
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
e-11
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Maj 2012
Posty: 8
Wysłany: 2012-05-30, 21:41   

Dziękuję za podpowiedź. Pozdrawiam
 
 
dodoH 
Waypoint


Dołączył: 30 Kwi 2010
Posty: 51
Skąd: Serce Kraju..Silesia
Wysłany: 2012-05-31, 06:00   

Witanko! i pytanko a dałoby sie zainstalowac automape 6.10 do Naw CD 70 opel zafiraB 2007.Odpadłoby wożenie dodatkowej.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18622
Wysłany: 2012-05-31, 06:12   

Najpierw musi tam być Windows...
_________________

 
 
e-11
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Maj 2012
Posty: 8
Wysłany: 2012-05-31, 11:56   

___Olivia_ napisał/a:
e-11,
Nic nie wybieraj , kliknij dalej , potem tak

Niestety zrobiłem jak radziłaś i nie poszło.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2012-05-31, 12:15, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2012-05-31, 12:01   

e-11 napisał/a:
nie poszło.
To znaczy? Jak uruchamiasz?
Na pewno jest na Windowsie?
Co było/jest na fabrycznej karcie?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2775
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2012-05-31, 21:16   

e-11 napisał/a:
Niestety zrobiłem jak radziłaś i nie poszło.

Mówisz że szło, szło i do niczego nie doszło? Pewnie to zła karta była. ;-)
Jaka konkretnie to nawigacja? Jaka konkretnie to karta? Jaki czytnik? Co konkretnie instalujesz? Instalowałeś już kiedyś Automapę? Jeśli pierwszy raz to czy czytałeś instrukcję?
 
 
e-11
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Maj 2012
Posty: 8
Wysłany: 2012-05-31, 22:42   

Sama instalacja idzie i robiłem to nie raz jeśli o to chodzi. Nawigacja jest fabryczna w samochodzie hyundaiu xi35. Problem polega na tym, że koleś nie wie jaki model ma zamontowanej nawigacji. Powtórzę jeszcze raz instaluje Automape 6.10 na karcie, w trakcie instalacji po wybraniu systemu i miejsca instalacji jest pytanie o wybranie dodatku i tutaj z listy można wybrać producentów i modele urządzenia i właśnie ani koleś ani ja nie wiemy jaki model urządzenia jest zamontowany w tym aucie a on nie chce rozbierać pulpitu(auto na gwarancji), ignorowanie tego wyboru nic nie daje. Może ktoś z was wie jaki dodatek trzeba wybrać dla nawigacji w tym aucie.
 
 
e-11
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Maj 2012
Posty: 8
Wysłany: 2012-06-01, 06:24   

[Cenzura]
W swoich postach piszę że " ...wybieram system Windows CE 5/6.." również piszę że wiem jaki system jest w tej nawigacji, napisałem również że instaluje Automape to tez informacja dla osoby, która chce pomóc że tam jest zainstalowana właśnie Automapa. Powtórzę ponownie-: instalując krok po kroku w momencie kiedy wybierzesz już dla jakiego systemy ma przebiegać instalacja, zostaniesz poproszony "...jaki dodatek zainstalować ..." i pojawia się lista z różnymi modelami/producentami urządzenia i tu nie wiem co wybrać dla urządzenia nawigacyjnego w samochodzie Hyundai ix35. Celowo powtarzam i podkreślam urządzenia, żeby było wiadomo że to chodzi o model urządzenia. Aby to odczytać pewnie należało by rozebrać kokpit w samochodzie a tego chce koleś uniknąć. Po to wszedłem na to forum,że może ktoś to wie bo spotkał się z tym. Zrobiłem tak jak radzi Olivia i niestety program Automapa nie uruchomił się. Wyskakuje błąd programu Automapa.exe i tyle. Ale jak wezmę tą kartę włożę do swojego Asusa to Automapa się uruchamia. Także przycisk "szukaj" jest mi znany [Cenzura]
Wpadło mi jeszcze jedno pytanie do znawców. Na karcie w tym urządzeniu u kolesia jest zainstalowana Automapa starsza wersja nie pamiętam , która a nie mam jej przy sobie, koleś chce aby zainstalować nowszą wersje. moje pytanie czy można "żywcem" przenieść np. tylko katalog z nowszymi mapami aby zrobić taką aktualizacje. Jeżeli jest taka możliwość to jakie pliki powinienem przenieść na starszą instalacje aby ją zaktualizować.

[ Komentarz dodany przez: imar42: 2012-06-01, 09:24 ]
Z tego posta usunąłem treści zbyt daleko odbiegające od tematu.
Ostatnio zmieniony przez imar42 2012-06-01, 08:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
JERZY62 
Waypoint
brak



Pomógł: 3 razy
Wiek: 71
Dołączył: 22 Gru 2010
Posty: 158
Skąd: małopolska
Wysłany: 2012-06-01, 07:31   

e-11 napisał/a:
Jeżeli jest taka możliwość to jakie pliki powinienem przenieść na starszą instalacje aby ją zaktualizować.

Ne da się każda mapa jest sciśle powiązana z programem wyjątkiem są kolejne numery np:6.10-6.10b,c d musisz instalować calą
_________________
MIO C720
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2012-06-01, 07:34, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 56
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2012-06-01, 08:12   

Szanowny kolego e-11, gdybyś wcześniej odpowiedział na pytanie:
jestem_ktoś napisał/a:
Co było/jest na fabrycznej karcie?
to prawdopodobnie już dawno poznalibyśmy odpowiedź na Twoje pytania.
Spróbuj jeszcze zrobić tak:
1) Umieść kartę w czytniku komputera PC i zainstaluj AutoMapę bez wybierania dodatków.
2) W głównym folderze karty utwórz folder MobileNavigator
3) Z folderu AutoMapa EU skopiuj do folderu MobileNavigator plik wceAM.exe i następnie zmień jego nazwę na MobileNavigator.exe
4) umieść kartę w czytniku urządzenia i uruchom program. (Jest dość duża szansa, że zadziała)

Jeśli nie zadziała - musimy poznać odpowiedź na pytania wcześniej postawione przez kolegę jestem_ktoś
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
e-11
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Maj 2012
Posty: 8
Wysłany: 2012-06-01, 08:20   

Na karcie, którą dostałem od kolesia jest Automapa nie pamiętam numeru wersji i ona tam pracowała. Trudno mi teraz powiedzieć czy to jest oryginalna czy już po jakiś modyfikacjach w tej chwili nie mam z nim kontaktu
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-06-01, 08:23   

e-11,
Napisz jakie masz nazwy plików i folderów na karcie
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
tomud 
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 09 Gru 2009
Posty: 335
Skąd: /dev/random
Wysłany: 2012-06-01, 08:25   

Generalnie czesc podpowiedzi na chybil trafil ;) Samo nagranie na karcie nie wiele da, dodatki natomiast w niektorych navi sa po to by recznie nie grzebac i dac mozliwosc uruchomienia programu w prosty sposob. W innych przypadkach trzeba zapewnic samemu start innego programu niz fabryczny. Jeden taki sposob opisal kolega imar42. Ale bez dokladnego zapoznania sie jak wyglada start oryginalnej mapy i jego zmiany dosc czesto sie nie obejdzie jak instalujemy inny program niz fabryczny.

Zreszta wiele podstaw jak sobie radzic z "odblokowaniem" itd. jest na forum i tutaj trzeba sie w to niestety zaglebic. Lub jak komus sie nie chce kupic urzadzenie ktore nie jest dedykowane tylko do danej mapy.

Wiec do autora - daj wiecej informacji i moze sie cos wymysli. Jak ktos nie ma na stanie tej nawigacji to trudno cos poradzic, bo rozwiazania fabryczne sa rozne. Czasami sa to drobne roznice - ale jednak istotne.
_________________
---

HTC Touch HD, Nawigacja, Programowanie i inne...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,32 sekundy. Zapytań do SQL: 14