My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:16
Becker z100 - aktualizacja map
Autor Wiadomość
Malan92 
azymut


Wiek: 25
Dołączył: 23 Maj 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-05-24, 18:19   Becker z100 - aktualizacja map

Witam,

Posiadam navi Becker z100 i chciałbym ją odblokować. Niestety wszystkie metody, które znalazłem trzeba wykonać poprzez Active Sync lub Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows mobile. Niestety mam problem, posiadam Windowsa 7 i moje centrum obsługi urządzeń nie wykrywa nawigacji. Przez co nie mogę kontynuować według dalszej instrukcji odblokowywania. Czy zna ktoś jakąś inna metodę?

Chciałbym ją odblokować aby zainstalować na niej najnowsze mapy, gdyż na navi mam mapy: Navteq 2008.Q1 a sam program iGo to 8.3.1.57289 z 23 08 2008.

Chciałbym mieć dwie nawigację na niej tą iGo wraz z mapami Navteqa i dodatkowo AutoMape.

Czy jest mi ktoś w stanie pomóc? Niedługo ta nawigacja nie będzie mi przydatna bo z nerw rzucę nią o ścianę, ale pewnie to nie pomoże bo jest odporna na to ... :)) Same problemy.

Z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-05-27, 06:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17946
Wysłany: 2012-05-24, 21:56   

1. Odblokowanie: zajrzyj do wątku "Odblokowanie Becker Z100 Crocodaile"

2. Aktualizacja map - spróbuj wg "becker Z098 i nowe mapy" lub "Becker 7827 aktualizacja oprogramowania i map" czy "Becker BE Z112 - aktualizacja map"

3. AM - zainstaluj na SD z dodatkiem BECKER
_________________

 
 
Malan92 
azymut


Wiek: 25
Dołączył: 23 Maj 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-05-25, 13:27   

Co to punktu pierwszego przepatrzałem wszystkie wątki na ten temat i jestem zablokowany ponieważ nie moje centrum obsługi urządzeń z systemem Windows, nie widzi tego urządzenia.

Co do punktu 2, czy mogę zainstalować najnowszy program iGo z mapamy Navteq-a gdy nie mam odblokowanej nawigacji?

[ Dodano: 2012-05-30, 01:07 ]
Ok, ogarnąłem poniekąd temat z odblokowaniem tej nawigacji, wgrałem gotowe pliki od Beckera z098.
Ponadto zainstalowałem automapę na karcie SD.

Siedzę teraz natomiast nad uaktualnieniem seryjnych map, które chciałbym wrzucić na kartę SD, a żeby działały na tym oryginalnym programie Beckera. Jak podmienię sam folder 'contest' z nowych map to wyskakuje mi komunikat "Błąd inicjacji mapy. Twoja licencja nie pozwala otworzyć plików mapy!" Czy jest to możliwe?
 
 
 
ure
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lip 2010
Posty: 11
Wysłany: 2016-05-30, 16:29   Becker Z100 Crocodile problem z mapami.

Witajcie,


Pobieram poprzez Content Managera 45-dniową aktualizację ale po instalacji (wszystko przebiega pomyślnie) w urządzeniu widoczne w ustawieniach systemowych są wciąż mapy z 2009 roku. Proszę o pomoc.

Dzięki
Daniel
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17946
Wysłany: 2016-05-31, 05:42   

Zacznij od skontaktowania sie z Beckerem
_________________

 
 
ure
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lip 2010
Posty: 11
Wysłany: 2016-05-31, 14:50   

Aktualizacje dostępne są tylko dla nawigacji uruchomionej ,,pierwszy raz". Dla Was pewnie to oczywiste, dla mnie nie koniecznie. Moją kupiłem w 2010 r.
Poszukuję zatem map navteq do becker z100 najnowszych jakie są dostępne :) Czy inne dostępne na przykład na królikuj.pl do innych urządzeń Becker np. serii Z będą ok ?

Dzięki !
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9405
Wysłany: 2016-05-31, 16:41   

Patrz wątek "Aktualizacja map w Beckerach"
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ure
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lip 2010
Posty: 11
Wysłany: 2016-06-01, 11:41   

Przejrzałem wątek i przyznaję bez zażenowania. Dla mnie to czarna magia. Co prawda kilka lat temu udało mi się zainstalować na karcie sd AM zgodnie z poradami z forum, która później działała na Z100. Ale jak zainstalować nowsze mapy navteq od moich z 2009 r. nie mam pojęcia.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17946
Wysłany: 2016-06-01, 12:14   

Cytat:
program jest zabezpieczony i szuka licencji do mapy (w kupionych jest, w lewiźnie nie ma)
Ale można to obejść, podmieniając cały program na wersję "z neta" - przerobioną tak, by ignorowała brak licencji.
Chyba dość jasno z tego wynika, że nie da się wymienić map, trzeba zmienić cały program nawigacyjny
_________________

 
 
ure
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lip 2010
Posty: 11
Wysłany: 2016-06-01, 19:57   

Znalazłem instrukcję instalacji nowego softu i map dla poniższych modeli. Będzie pasowało do Z100 ?

BECKER 7827.7926.7927.7928.7977.Z101.Z200.Z250


Dzięki.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 48 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4650
Wysłany: 2016-06-01, 20:32   

Przede wszystkim kolego moze zdradzisz jaki program masz zainstalowany na tym urządzeniu.
Becker 100 był sprzedawany zarówno z iGO ( w werski "Beckerowskiej" czyli 9.6.1 lub 9.6.8 ) jak i MM , czy AM
Bo jak na razie cala ta wymiana zdań nie prowadzi do niczego.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
ure
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lip 2010
Posty: 11
Wysłany: 2016-06-01, 20:56   

Mam Z100 z IGO, wersja (produktu) w szczegółach właściwości w windows to 8.3.1.128516
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 48 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4650
Wysłany: 2016-06-01, 21:03   

Na fabrycznym iGO nie ma mozliwosci nieautoryzowanej aktualizacji map. Kropka.
Wyjscie:
Znalezienie w necie identycznej wersji programu ( lub innej, to już zalezy od Twoich oczekiwań ) , podmiana oryginalnego programu na wersję netową oraz dogranie netowej wersji map.
Innego rozwiązania po prostu nie ma.
P.S Mam wątpliwości czy aktualnie produkowane mapy są kompatybilne z tą wersją programu
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
lixman 
Waypoint


Dołączył: 11 Paź 2013
Posty: 93
Wysłany: 2016-06-02, 07:13   

Wersja 8.3.1 na PC desktop "widzi" najnowsze mapy.
_________________
LG L7 Swift II (Root)
iGO Primo Basarsoft 9.6.29.43
diMkaWA aP.13.3
Loquendo TTS
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 48 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4650
Wysłany: 2016-06-02, 14:05   

Jesli tak - sprawa jest prosta:
Kolega @ure musi podjąć decyzję czy jeździć na oryginalnym programie i starych mapach, czy tez zmienic program na wersję "testową ".
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 11