My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
AM na karcie a nie widzi jej Navi!
Autor Wiadomość
maksiu55 
Waypoint


Wiek: 62
Dołączył: 30 Kwi 2008
Posty: 145
Skąd: slaskie
Wysłany: 2012-05-15, 13:45   AM na karcie a nie widzi jej Navi!

Witam mam taki problem wgralem na karte AM6.10 i na Larku chodzi normalnie wkladam te karte do GoClowera i ten jej nie widzi co moze byc przyczyna takiego problemu?Dzieki za pomoc.
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2289
Skąd: Google
Wysłany: 2012-05-15, 15:12   

maksiu55 napisał/a:
wgralem na karte AM6.10 i na Larku chodzi normalnie wkladam te karte do GoClowera i ten jej nie widzi
A inne karty widzi? Może uszkodzony jest slot dla karty.
_________________
Poradniki
Ostatnio zmieniony przez Google 2012-05-15, 22:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2012-05-15, 17:38   

Jak stwierdzasz"niewidzenie" karty? Bo nie uruchamia sie AutoMapa?
_________________

 
 
zbyszekr114 
Navi Expert
ZBYSZEKR114


Pomógł: 1 raz
Wiek: 46
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 208
Skąd: Ligotka Kameralna
Wysłany: 2012-05-15, 20:38   

Witam.może trzeba ustawić ,zmienić ścieżkę dostępu do am
 
 
maksiu55 
Waypoint


Wiek: 62
Dołączył: 30 Kwi 2008
Posty: 145
Skąd: slaskie
Wysłany: 2012-05-15, 20:48   

Nie widzi! Znaczy wkadam karte z AM do Clowera zalanczam i naciskam nawigacja aby wyszukal AM ,jednak po zaznaczeniu nic sie nie dzieje
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4484
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-05-15, 20:55   

maksiu55,
Może Ty lepiej poczytaj instrukcję tego swojego Goclovera , lub lepiej opisz swój problem .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2012-05-16, 06:09   

Nie tyle instrukcję (bo starsze GC raczej nie miały wyboru programu), co opisy na forum, jak w tym modelu sie uruchamia inny program nawigacyjny.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
maksiu55 
Waypoint


Wiek: 62
Dołączył: 30 Kwi 2008
Posty: 145
Skąd: slaskie
Wysłany: 2012-05-16, 13:48   

Szukam za pomoca odnosnika szukaj wpisalem odpalanie innych map w Go Clower3550A i nie moge nic znalesc.Problem polega na tym ze nagrana na Sd AM po wlozeniu do navi i zaznaczeniu w Menu glownym nawigacja wcale nie reaguje i nic sie nie dzieje.Chcialem wgrac AM znajomemu bo od chwili kupna tej navi nic w niej nie robil wiec nagralem mu na SD AM ale ona nie odpala.Sam mam Larka i ta sama SD dziala Ok.Wlaczajac menu glowne w Clowerze otwiera sie ekran wyboru i tam tak samo jak w moim Larku zaznaczam nawigacja aby wybracAM z karty lecz w Clowerze nic sie nie dzieje choc po wyborze n.p. e-boki widac karte SD z AM
Nie mam pojecia jak zmienic to aby navi odpalila AM .pobralem sobie nawet nawet instrukcje ze strony Go Clowera ale tam nic na ten temat nie ma.Bardzo prosze o pomoc i dziekuje.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2012-05-16, 13:59   

Może za duża karta - stare urządzenia czytają do 2GB

A pliki z pamięci wewnętrzej możesz wybrać? Bo mozna skopiować plik automapa eu.exe do urzadzenia i wówczas go wybrac

Jeśli nie pomoże, spróbuj post http://www.my-navia.pl/vi...p=351591#351591 i następne
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
MMELA19577 
Waypoint



Wiek: 60
Dołączył: 14 Lip 2008
Posty: 171
Skąd: JELENIA GÓRA
Wysłany: 2012-05-16, 16:41   

goclever5070 tak jak u mnie a miałem różnych kilka to zawsze wskazywałem ścieżkę dostępu ! bez tego odpala program wgrany fabrycznie
_________________
NIGDY SIĘ NIE ODCHUDZAJ ! W KOŃCU NIE TY BĘDZIESZ DŹWIGAŁ SWOJĄ TRUMNĘ !!
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2012-05-16, 17:21   

MMELA19577 napisał/a:
wskazywałem ścieżkę dostępu !
maksiu55 napisał/a:
zaznaczam nawigacja aby wybracAM z karty lecz w Clowerze nic sie nie dzieje
_________________

 
 
maksiu55 
Waypoint


Wiek: 62
Dołączył: 30 Kwi 2008
Posty: 145
Skąd: slaskie
Wysłany: 2012-05-16, 22:14   

ale ja nie moge nic zrobic nagiskam menu i otwiera sie ten ekran z :nawigacja e-boki muzyka itdzaznaczam nawigacja zeby jak wyzej podano wskazac sciezke z AM tzn wybiez nawigacje ale nic sie nie dzieje.Poprostu nie moge wskazac sciezki !w moim Larku jest tak ze mam Nawigacja zaznaczam i przechodzi na wybierz nawigacje a tu nie przechodzi do tego.Jest tak jak opisal MMela po wlaczeniu odpala fabryczny a po wcisnieciu menu jest tak jak opisalem wyzej!to GoClower 3550A
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2012-05-17, 05:45   

Cytat:
A pliki z pamięci wewnętrzej możesz wybrać? Bo mozna skopiować plik automapa eu.exe do urzadzenia i wówczas go wybrac

Jeśli nie pomoże, spróbuj post http://www.my-navia.pl/vi...p=351591#351591 i następne


[ Dodano: 2012-05-17, 06:46 ]
No i popraw tytuł - bo GC widzi AM, a problem jest w braku mozliwości wyboru programu nawigacyjnego
Wrzuc na SD dowolny plik EXE (np. explorer.exe z apteczki w DOWNLOAD) i zobacz, czy możesz go wybrać
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
maksiu55 
Waypoint


Wiek: 62
Dołączył: 30 Kwi 2008
Posty: 145
Skąd: slaskie
Wysłany: 2012-05-17, 10:46   

jestem ktoś!Wszystko fajnie tylko ze ze mnie taki znawca tego tematu (Navigacja)ze umiem tylko nagrac gotowca na karte i zmienic w navi mapy.Masz racje ze zmiana nazwy tematu ale wydaje mi sie ze i tak nic to nie zmiani .Niech juz tak pozostanie .ylem w Aptece w dowland i coz z tego jak i tak nie wiem co mam wrzucic na te karte zeby sprawdzic.Tyla tam tego ze wlosy deba staja.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2012-05-17, 11:47   

Apteczka jest jedna - ściągnij, rozpakuj i użyj pliku explorer.exe (też jest tylko jeden)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10