Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak odblokować SmartGPS SG710 + poszukiwany skrypt
Autor Wiadomość
sianowski
Waypoint


Dołączył: 26 Lip 2010
Posty: 45
Wysłany: 2012-05-05, 21:35   Jak odblokować SmartGPS SG710 + poszukiwany skrypt

Witam. Jestem posiadaczem nawigacji SmartGPS sg710. Poszukuję porady dla początkującego użytkownika jak krok po kroku odblokować tą nawigację żeby jej nie uszkodzić.
Chciałbym mieć możliwość posiadania własnego menu, z którego można by było uruchamiać inne programy do nawigacji, program do odtwarzania muzyki, video, może jakieś gierki.
Nawigacja ta w ustawieniach Menu głowne/Ustawienia/Wybór nav. posiada możliwość podania aplikacji, która ma się uruchamiać po kliknięciu na ikonę GPS i jak podam ścieżkę do odtwarzacza to się otwiera i pięknie śmiga więc może tam właśnie można podać ścieżkę do nowego menu ale nie wiem jak zrobić to menu.
Przeszukałem forum ale ta moja nawigacja to chyba jakaś niepopularna ;-) Pozdrawiam.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2012-05-06, 11:13   

Podaj listę procesów (użyj ITaskManagera) + listę folderów w nawigacji
_________________

 
 
sianowski
Waypoint


Dołączył: 26 Lip 2010
Posty: 45
Wysłany: 2012-05-06, 16:37   

Sciagnalem apteczke i wgralem ja na pamiec wewnetrzna nawigacji lecz jak wybieram w opcjach ustawienia/wybor nav. to nie widzi zadnego pliku exe. Wiec
zainstalowalem ActiveSync wybralem narzedzia/eksploruj urzadzenie i tam mam takie foldery.

My Documents
Network
PocketMory
Program Files
ResidentFlash
SDMMC
Temp
Windows
skrot do Control Panel

Ale chyba to nie o to chodzi, co nie?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2012-05-06, 16:46   

A po co apteczkę? Sam ItaskManager (TaskMgr.exe)
I czy ją rozpakowałeś, czy wrzuciłeś plik ZIP (lub RAR)?

[ Dodano: 2012-05-06, 17:59 ]
W niektórych SG działa shell.ini - ściągnij http://chomikuj.pl/jajace...,1639478283.zip , rozpakuj i wrzuć na kartę. Zresetuj urządzenie i zobacz, czy spod NAWIGACJA ruszy cecommander
_________________

 
 
sianowski
Waypoint


Dołączył: 26 Lip 2010
Posty: 45
Wysłany: 2012-05-06, 16:59   

Wkradł się czeski błąd, rozpakowaną apteczkę wgrałem na podłączonego do komputera pendriva zamiast na residentflash w nawigacji. Teraz jest już dobrze, widzi pliki exe ale jak uruchamiam ITaskMgr to w procesach mam pusto.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2012-05-06, 17:05   

Jakie pliki masz w residentFlash?

[ Dodano: 2012-05-06, 18:05 ]
A w zakładce PROCESY?
_________________

 
 
sianowski
Waypoint


Dołączył: 26 Lip 2010
Posty: 45
Wysłany: 2012-05-06, 17:20   

Foldery MapaMap i MobileNavigator no i katalog apteczka, procesow jak pisalem brak, w zakladce task mam: total commander/ce i itaskmgr
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2012-05-06, 17:31   

Zero procesów w zakładce PROCESY?

OK - spróbuj tego http://chomikuj.pl/jajace...,1639558285.zip (panel testowy, bez wielu programów)
Ściągnij, rozpakuj. Dostaniesz 4 foldery i 2 pliki
W ResidentFlash utwórz folder AdJa i tam je skopiuj.
Jako nawigacyjny wybierz ResidentFlash/AdJa/skrypt/Startx.exe

Z kartą w slocie spod NAWIGACJA ruszy AdJa, z pustym slotem - mapaMap
_________________

 
 
sianowski
Waypoint


Dołączył: 26 Lip 2010
Posty: 45
Wysłany: 2012-05-06, 18:00   

wrzucilem. wyskoczyl blad ze nie moze znalezc tlo4.bmp. wciskam jednak ok i pojawia sie menu adja. po kliknieciu na napis pojawia sie menu nawigacja ale nic sie nie uruchamia albo wywala blad, a gdy wybiore krzyzykiem wyjsciem pojawia sie komunikat application mortscript.exe encountered a serious error and must sgut down.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2012-05-06, 18:34   

Plik tlo4 wywaliłem przez przypadek.
Programu nie widzi, bo to menu testowe
Zamykanie - spróbuj dodać do folderu prog ten plik (po rozpakowaniu) http://chomikuj.pl/jajace...,1639759441.zip

Uśpienie działa?
Sprawdź tez procesy ITaskmanagerem
A bez karty w slocie startuje Mapamap?

[ Dodano: 2012-05-06, 19:46 ]
Jak dopracujemy szczegóły, to przygotuje pełną wersję AdJi (na razie obcinam do 1MB, aby ściagać z chomika bez rejestracji)

Identycznie będziesz mógł uruchomić każdy inny panel
_________________

 
 
sianowski
Waypoint


Dołączył: 26 Lip 2010
Posty: 45
Wysłany: 2012-05-06, 19:15   

Naprowadziłeś mnie na swoje skrypty i tu znalazłem dedykowany dla SmartGPS sg750.
http://chomikuj.pl/jajace...0,408271814.zip

Postąpiłem wg. instrukcji tj. na karcie sd utworzylem katalog ajda, wrzucilem tam wszystkie pliki za wyjatkiem shell.ini, ktory wrzucilem na SD obok AdJa i takie mam uwagi:
1. pozostal blad z zamykaniem - wywala ten sam blad. zaraz o ile czas pozwoli sprawdze ten myk cos mi przed chwila podrzucil; tylko gdzie to teraz wrzucic, w skrypcie dla SmartGPS sg750 nie ma katalogu prog.
2. stan uspienia dzial ok
3. programy zawarte w podmenu system uruchamiaja sie bezblednie
4. ITaskmanagerem pokazuje ze nie ma zadnych procesow
5. bez karty startuje mapamap

Dla wszelkiego dokonalem sprawdzenia dla panelu co go utworzyles dla SmartGPS sg710 - wrzucielm do katalogu prog plik coredll.dll jednak dalej nie smiga zamykanie, nadal wywala ten sam blad co pisalem wyzej.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2012-05-06, 20:32   

Ściągnij ten panel http://chomikuj.pl/jajace...anele+specjalne (hasło na darmowy transfer wysłałem na PW) i rozpakuj (mają byc trzy foldery i dwa pliki)
Plik prog\exit.mscr popraw na
Kod:
Run ("\Windows\explorer.exe")
Kill ("AdJa.exe")
Kill ("explorer.exe")


Z ResidentFlash/Adja usun wszystkie pliki i foldery, a wrzuc tam te nowe
Uruchom startx.exe z folderu AdJa/prog
_________________

 
 
sianowski
Waypoint


Dołączył: 26 Lip 2010
Posty: 45
Wysłany: 2012-05-08, 10:34   

Witam po dniu nieobecności zwianym z pracą :-) Zrobiłem tak jak poleciłeś, ze wszystkich nośników pamięci osunąłem stare katalogi adja. W nowo utworzonym katalogu Adja umieściłem wskazane przez Ciebie pliki, dodatkowo zawartość exit.mscr poprawiłem wg. zamieszczonych wskazówek. To tytułem wstępu - teraz spostrzeżenie.
1. Nie mogę podać ścieżki do startx.exe gdyż nie widzi tego pliku. Poszperałem w źródłowym zipie AdJa_SG-710.zipi okazuje się, że go tam po prostu nie ma. W związku z tym do katalogu wrzuciłem plik startx.exe z wcześniej otrzymanego zipa AdJaSG710.zip znajdującego się w katalogu skrypt. Nie się nie uruchomiło, więc podałem ścieżkę do AdJa.exe. Tym razem panel wystartował. Przeszedłem do podmenu system no i klops - udało mi się tam tylko uruchomić kołeczko z logo microsoftu (uruchamia się tylko za pierwszym razem), w podmenu programy nie chodzi nic. Przy próbie wyjścia dalej wywala ten sam błąd. Nie wiem czy to ma związek ale w systemowym rozwiązaniu po naciśnięciu na przycisk włącznika, nawigacja nie wyłącza się od razu - wyskakuje okienko z ikonkami anuluj i wyłącz, w przypadku braku reakcji ze strony użytkownika, po odliczeniu 10 sekund następuje automatyczne wyłączenie.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2012-05-08, 11:31   

startx.exe - faktycznie, pośpiech. Przepraszam

Podmenu SYSTEM i PROGRAMY - na emulatorze (zarówno jaki WinCE5 jak i 6) działają. Na pewno masz komplet? W folderze AdJa/PROG powinno być 6 folderów i ok. 20 plików

Programy nawigacyjne - każda nawigacja ma inaczej położone i trzeba poprawić wpisy w pliku nav.ini

Wyłączanie - po wyjściu z AdJi powinien wrócić pulpit fabryczny i wówczas zadziała wyłącznik urządzenia
Ściągnij jeszcze raz (już z dodanym startx.exe), ale najpierw usuń całość z folderu AdJa w ResidentFlash i potem skopiuj tam foldery ICO MENU PROG oraz pliki AdJa.exe oraz SysInfoSettings.ini

Link: http://chomikuj.pl/jajace...anele+specjalne
Hasło do folderu - jak poprzednio
_________________

 
 
sianowski
Waypoint


Dołączył: 26 Lip 2010
Posty: 45
Wysłany: 2012-05-08, 14:11   

Coż dla wszelkiego skasowałem całą zawartość resident flash i wyjąłem kartę sd. Na resident flash utworzyłem katalog AdJa i wrzuciłem tam zawartość AdJa_SG-710 popraw.zip. W nawigacji ustawiłem odpowiednią ścieżkę dostępu do pliku startx.exe i nie startuje panel.
Gdy ustawiłem ścieżkę do pliku AdJa.exe panel wystartował. Przeszedłem do menu system i teraz takie spostrzeżenie: po klikniecie na ikony skrótów aplikacje uruchamiają się jednak "znikają pod panelem" i nie ma do nich dostępu (za którymś razem coś się wykrzaczyło i kupa programów była widoczna na pasku zadań, a więc musiałem je uruchamiać, gdy klikałem na ikony). Podobnie jest pewnie z podmenu programy bo po kliknięciu na chwilę pojawia się klepsydra a potem "znika za panelem". Stan uśpienia działa ok. Przy wyjściu wyrzuca opisywany na początku wątku błąd.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10