Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2020-01-20, 20:11
Asus R700
Autor Wiadomość
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-17, 17:39   

kawo napisał/a:
jak na 9 letniego chłopaczka (tak masz w opisie) to jesteś nadzwyczaj dobrze rozwinięty.
Tak trzymaj a Nobel w kieszeni. :lol:

Dzakus to żartowniś :mrgreen: ma nie 9 a 69 :mrgreen: odmładza się na forum :-P
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
makhan
azymut


Dołączył: 25 Sie 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-08-25, 23:07   Aktualizacja map w Asus R700

Potrzebuję zaktualizować mapy w moim Asusie R700 do wersji z 2009 roku.

1) Jaką wersję map mam ściągać? (do którego IGo, to co mam to jakaś Asusowska wersja, podejrzewam, że to IGO 8.0, ale mapy które ściągałem nie działały, albo z powodu braku odpowiedniej licencji, lub z nieodpowiedniego formatu mapy)
2) Czy potrzebuję pliki licencji, jeśli tak, jakie?
 
 
benyford 
Waypoint


Wiek: 44
Dołączył: 14 Mar 2012
Posty: 49
Skąd: Leśna - Dolnośląskie
  Wysłany: 2012-05-03, 20:57   Asus R700

Witam
Nie doszukałem się takiego tematu na tym forum , postanowiłem założyć nowy.
Za wszystkie nieprawidłowości związane z opisem i umiejscowieniem tematu z góry przepraszam.
Rozpocznę od tego co chciałbym zrobić z nawigacją Asus R700 którą to dostałem od Sąsiada.
Poprosił o wgranie Pulpitu do obsługi programu iGO Primo . Od ponad roku nie korzysta On z oryginalnego oprogramowania. Nawigacja jest odblokowana tzn. po włączeniu jej z wpiętą kartą pamięci odpala się pulpit windows i z jego poziomu trzeba odszukać plik odpowiedzialny za start iGO Primo . Jest to dość niewygodne. Cy jest możliwość aby ta Navi odpalała się na ładnym panelu na którym jest ikona iGO. Sam program iGO chodzi bezproblemowo.
Na karcie pamięci oprucz programu iGO są inne pliki - dodaję screna.
Ściągnąem z sieci panel który odpowiada rozdzielczości tego Asusa R700 , ale za nic nie potrafię zgrać go z windowsem aby odpalał się przy starcie nawigacji.
Proszę wszystkich znających temat o rady.

zawartość karty
http://www.fotosik.pl/pok...0765e8fc3e.html

plik autorun.inf
http://www.fotosik.pl/pok...12d2a06021.html
panel
http://www.fotosik.pl/pok...67b4e3f48b.html
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2020-01-20, 20:12, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9632
Wysłany: 2012-05-03, 21:33   

A jak zrobił, że uruchamia sie Windows?
Próbowałeś dodać skrót do iGO na pulpicie Windowsa

Do przeniesienia do działu z innymi nawigacjami
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
benyford 
Waypoint


Wiek: 44
Dołączył: 14 Mar 2012
Posty: 49
Skąd: Leśna - Dolnośląskie
Wysłany: 2012-05-03, 21:36   

Wcześniej zrobił to inny kolega , ale wyjechał za granicę i teraz szukamy pomocy tutaj.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18868
Wysłany: 2012-05-03, 21:55   

1. Przeniosłem
2. Ten autorun mnie zastanawia - masz w urządzeniu folder keyboard? I w ogóle jakie foldery sa w urządzeniu? I co jest w backup na SD?
3. Zajrzyj do rejestru i zobacz, co masz w HKEY_LOKAL_MACHINE\init\ (chodzi o wpisy LAUNCH...)
4. co ze skrótem?
_________________

 
 
benyford 
Waypoint


Wiek: 44
Dołączył: 14 Mar 2012
Posty: 49
Skąd: Leśna - Dolnośląskie
Wysłany: 2012-05-03, 22:05   

Z tego co zapamiętałem w folderze backup nie ma nic , a reszty nie mogę na razie sprawdzić gdyż mój Kolega znowusz wyjechał w trasę , musiałem oddać navi.
Gdy tylko przyjedzie to napewno sprawdzę , ale z tego co widzę to nie jest takie proste dodanie tego menu.
Dodam tylko że gdy wyciągnę kartę SD , nawigacja odpala się z oryginalnym programem i menu. Prawdopodobnie wcześniej nie było ingerencji w pliki urządzenia.
 
 
rgomez
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Maj 2009
Posty: 11
Wysłany: 2013-02-05, 12:43   Asus R 700 programy nawigacyjne

Witam. Może ktoś wie na jakim porcie gps chodzi automapa w asusie r 700? Nie mogę nigdzie znależc takiej informacji. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2017-04-24, 06:28, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18868
Wysłany: 2013-02-05, 13:06   

Zacznij od AUTO

A po sprawdzeniu dopiszemy do http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5068
_________________

 
 
rgomez
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Maj 2009
Posty: 11
Wysłany: 2013-02-05, 13:34   

Nawigacja jest kolegi, chodziła na auto(com 6) - 57600. Przestawiłem na com 6 - 57600. Miał podczas powrotu z Austrii problem z wyznaczeniem trasy do Polski i tak pomyślałem że to może być wina złego portu GPS. Niestety kolega nie zapamiętał komunikatu jaki mu się wyświetlił po nieudanym wyznaczeniu trasy. Na razie na com 6 chodzi dobrze.
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-02-05, 13:38   

Problem z wyznaczeniem trasy raczej nie leży po stronie odbiornika GPS, tylko albo urządzenia (mało RAM'u na przykład), albo karty z AutoMapą (fragmentacja, uszkodzone pliki).
 
 
 
rgomez
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Maj 2009
Posty: 11
Wysłany: 2013-02-05, 14:07   

Asus r 700 ma 64 mb ramu, Auto Mapa 6,12 beta. Problem miał tylko z wyznaczeniem trasy z Austrii. Po Polsce jeżdził i było ok. Zainstalowałem dzisiaj najnowszą betę RC 3 , wyznaczyłem parę tras do Hiszpanii i Francji i nie było problemu. Czyli port dla Asusa R 700 to com 6 (57600). Pozdrawiam.
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-02-05, 14:48   

To tym bardziej sugeruje jakieś problemy z AutoMapą nie z GPS'em... Zresztą co się dziwić - jak instalujesz wersję RC musisz być przygotowany na kłopoty (są prawie pewne).
 
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 274
Wysłany: 2017-04-23, 20:16   Asus R700 - odblokowanie AM

Witam

Poszukuje odblokowania do nawiagacji asus R700
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 76 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6532
Skąd: znikąd
Wysłany: 2017-04-23, 20:21   

Kolego.... zastanow się , czy nowe wersja AM rusza na tym sprzęcie i czy warta skórka za wyprawkę :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12