Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-06-29, 09:37
SG 710 problem z uruchomieniem, backup
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9543
Wysłany: 2016-04-14, 14:13   

Na forum elektroda.pl ktoś zreanimował SG-710 softem z MoceComa SX: http://www.elektroda.pl/r...599202#15599202
Może się przyda
Link do strony Modecoma z FW: http://www.modecom.pl/pli...ctory-firmware2
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Jamagic
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Lis 2016
Posty: 7
Wysłany: 2016-11-04, 18:42   SmartGPS SG710 problem przy uruchomieniu GPS

Witam,

Mam problem ze swoją nawigacją, mianowicie po włączeniu opcji GPS powinna uruchomić się nawigacja lecz wyskakiwał błąd i było napisane, że aplikacja musi zostać zamknięta. Poszukałem jakiś plików w necie zamiennych i wrzuciłem nie te co trzeba bo pliki totalcommandera i teraz zamiast błędu otwiera mi się totalcommander gdzie można przeszperać pliki systemowe itp. Wie ktoś może co można z tym zrobić? Albo czy ktoś posiada pliki zamienne? (nie zrobiłem kopii)...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18599
Wysłany: 2016-11-04, 19:26   

Na początek: co masz w ResidentFlash?
Jakie pliki i dokąd skopiowałeś?

P.S. Scaliłem z istniejącym wątkiem, przeczytaj go.
_________________

 
 
Jamagic
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Lis 2016
Posty: 7
Wysłany: 2016-11-04, 19:45   

Nie mam nic takiego jak ResidentFlash, pliki podmieniające MobileNavigator.exe.
Wrzuciłem je do folderu MobileNavigator.

[ Dodano: 2016-11-04, 19:57 ]
jestem_ktoś napisał/a:
Na forum elektroda.pl ktoś zreanimował SG-710 softem z MoceComa SX: http://www.elektroda.pl/r...599202#15599202
Może się przyda
Link do strony Modecoma z FW: http://www.modecom.pl/pli...ctory-firmware2



Dzięki ale mój soft działa dobrze, problem mam z samą nawigacją, potrzebuję plików z folderu MobileNavigator i najlepiej MapaMap

[ Dodano: 2016-11-04, 20:03 ]
Powiem, że totalcommandera otwiera mi zamiast mapy gdy włączę w nawigacji "GPS" spośród innych opcji w menu nawigacji. Nie otwiera się on zaraz po uruchomieniu :P
Nie znalazłem też żadnych info odnośnie mojego problemu.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5509
Wysłany: 2016-11-04, 20:15   

Jamagic napisał/a:
Nie mam nic takiego jak ResidentFlash

Jak nie masz, jeśli na zdjęciu , jakie wrzuciłeś na prawym ekranie jak byk stoi ResidentFlash

residentflash to pamięc wewn. urządzenia.

P.S czarno to widzę jeśli z taką wiedzą komputerową jak Twoja startujesz do zmian w nawigacji :-(
Do tego nie robiąc stu kopii zapasowych , co wydaje się absolutnie oczywiste jesli czlowiek zdaje sobie sprawe, ze wie malo i może coś spitolić.

Szcerze proponuję serwis. Urządzenia jako takie dziala, a program Ci wgraja za jakies kilkadziesiąt zlotych.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Jamagic
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Lis 2016
Posty: 7
Wysłany: 2016-11-05, 00:54   

Byłem po pracy po nieprzespanej nocy, nie zatrybiłem ocb :) Myślałem, że chodzi o pamięć wewnętrzną którą pokazuje komp po podłączeniu usb jako pamięć przenośna :D
Moja wiedza z zakresu informatyki nie jest nie wiadomo na jakim poziomie ale na pewno nie jestem przeciętnym kowalskim, zapewniam Cię ;)
A kopii nie zrobiłem bo nawigacja nie pozwalała w żaden sposób skopiować plików... niestety tam gdzie zaczyna się informatyka tam kończy się windows.. jedyne co potrzebuje to podmienić pliki z folderu MobileNavigator bo to tam napsociłem :)

W ResidentFlash znajdują się foldery:
MapaMap
MobileNavigator
My Documents
Network
PocketMory
Program Files
Resident Flash
System Volume Infomation
Temp
Windows
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18599
Wysłany: 2016-11-05, 13:15   

Kopia MapyMap (ten program jest w folderach Mobilenavigator oraz Mapamap) jest na Twoim koncie na stronie - oczywiście, jeżeli się zarejestrowałeś. Bo cudza kopia u Ciebie nie ruszy - licencja jest przypisana do urządzenia

CECommandera masz od razu po starcie Smarta, czy dopiero po kliku w NAWIGACJA ?
Podaj jeszcze, co masz w folderze MobileNavigator i co się dzieje po zamknięciu CeCommandera.
_________________

 
 
Jamagic
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Lis 2016
Posty: 7
Wysłany: 2016-11-05, 15:29   

Niestety nie rejestrowałem, zwykle to robię ale nawigacja nie nalezy do mnie tylko do narzeczonej więc niestety..
CECommander odpala się dopiero jak wejdę w nawigowanie z menu urządzenia. Czyli włączam urządzenie, pokazuje się logo producenta, pokazuje się menu, ustawienia, jasnoość itp i "GPS" jak wchodzę w GPS to odpala się CECommander jak wspomniałeś.
Po zamknięciu Commandera pokazuje się menu urządzenia to samo co przed wejściem w "GPS".

Pliki z folderu MobileNavigator:
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9543
Wysłany: 2016-11-05, 17:20   

SG710 powinien miec w opcjach wybór programu nawigacyjnego - sprawdź w menu, co masz wybrane.
Abbo z CeCommandera uruchom Mobilenavigator.exe
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5509
Wysłany: 2016-11-05, 17:22   

jestem_ktoś, zobacz na screen ( a dokladnie na ikonke przy mobilenavigator.exe )
Albo mi sie wydaje, albo kolega podmienił oryginalny mobilenavigator.exe na CECmd.exe po czym zmienił mu nazwę na mobilenavigator ;-)

Jesli tak jest, to trzeba by Mu podrzucic oryginalny mobilenavigator.exe ( tylko jaka wersja ??? , bo pewnie sa różne , a o MapaMap wiem tyle co o gramatyce języka mandaryńskiego )

P.S ale mogę się mylic, więc niech kolega spróbuje to , co mu doradziłeś.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Jamagic
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Lis 2016
Posty: 7
Wysłany: 2016-11-05, 17:53   

Jest dokładnie tak jak pisze no_taki, tyle, że nie zmieniałem nazwy pliku bo już taki był w paczce z chomika od kogoś :)
Najlepiej byłoby chyba podmienić całą zawartość folderu. Wersja systemu to 0.7DA.0276
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5509
Wysłany: 2016-11-05, 17:55   

Podmienic można, tylko że trzeba scracować podmienioną MapaMap.
A o instalacji MapaMap poczytaj sobie w dziale o MapaMap :-)
Tam jest wszystko na ten temat.

Tu jest temat o problemach sprzetowych okreslonego modelu nawigacji.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Jamagic
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Lis 2016
Posty: 7
Wysłany: 2016-11-06, 00:52   

Tutaj mnie przesunęli :)
Mapamap mam w drugim folderze, chciałbym najpierw podmienić folder MobileNavigator, gdzie mogę dostać pliki? Bo nie mogę nic znaleźć:/
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 180 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4519
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-11-06, 09:18   

Jamagic napisał/a:
Tutaj mnie przesunęli :)
Bo pytałeś o problem urządzenia, a nie programu nawigacyjnego.
Jamagic napisał/a:
gdzie mogę dostać pliki?
W odpowiednich działach i tematach.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18599
Wysłany: 2016-11-06, 10:16   

Jamagic napisał/a:
chciałbym najpierw podmienić folder MobileNavigator, gdzie mogę dostać pliki?
jacekp1313 napisał/a:
cudza kopia u Ciebie nie ruszy - licencja jest przypisana do urządzenia
Masz dwa wyjścia - albo pisać do producenta MM (i podać dane z naklejki lub pudełka), albo wgrać całkiem nową MM i spatchować wg poradnika

A w ogóle, to od pobrałeś straszny śmietnik - tam są tez pliki z programu nawigacyjnego Mireo DontPanic.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10