Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-06-29, 09:37
SG 710 problem z uruchomieniem, backup
Autor Wiadomość
dma
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lip 2011
Posty: 6
Wysłany: 2012-04-16, 19:49   SG 710 problem z uruchomieniem, backup

Witam dostałem właśnie do zrobienia navigacje SmartGpS sg710 troszkę ktoś tam zamieszał i lepiej by było żebym zrobił backupa. Czy ma może ktoś pliki systemowe do tej navigi ? I jakoms instrukcje wgrania iGo ?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-10-06, 16:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18599
Wysłany: 2012-04-16, 19:55   

1. Systemowe powinny się odbudować po resecie.
2. O iGO czytaj w wątkach o konkretnej wersji http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18528
_________________

 
 
proxy77
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Lip 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-07-09, 22:41   Autostart nie działającej automapy

Witam wszystkich kolegów i koleżanki z forum,

Chciałbym zasięgnąć u was rady względem mojego problemu z Smart GPS SG710.
Kupiłem go dzisiaj, wszystko było ok, do chwili kiedy nie chciałem zainstalować Autmapy w pamięci GPS (gdzie wcześniej zainstalowana była MapMapa).

Sprawa wygląda następująco:
1. zainstalowałem automape
2. zpachowałem automape w lokalizacji w pamięci GPS
3. po załączeniu urządzenia automaycznie zaczynała się załączać automapa i jednocześnie zawieszała się, w skutek czego uniemożliwiała jakiekolwiek działanie.
4. wpadłem więc na genialny pomysł ręcznego usunięcia plików automapy z folderu w którym się zainstalowała. Nie byłęm w stannie usunąć dwóch plików ścieżka do plików

Ścieżka poniżej:
Ścieżka JPG

5. Po usunieciu plików automapy urządzenie uruchami się i łąduje biały ekran, wydaje dzwięki przy dotykaniu ekranu i pokazuje monity o podłączeniu kabla usb. nic więcej nie mogę zrobić. Przycisk Reset nie pomaga

Czy istnieje możliwość zmiany autostartu z automapy na standardowy ekrat startowy urządzenia albo przynajmniej na program MapMapa.

Z góry dziękuje za odpowiedź

PS. Nie miałem wcześniej styczności ze sprzędem tego typu, dlatego prosiłbym o przystępną odpowiedź:)
Zależy mi aby nawigacja zwyczajnie działała, może jest jakiś sposób aby wrucić do ustawień fabrycznych za pośrednictwem PC?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18599
Wysłany: 2012-07-10, 07:24   

proxy77 napisał/a:
wrucić do ustawień fabrycznych za pośrednictwem PC?
proxy77 napisał/a:
pokazuje monity o podłączeniu kabla usb
Czyli połączenia z kompem nie masz?

Kolejny przykład, że chęć zaoszczędzenia 3 sekund na kliku w NAWIGACJA kończy się kłopotami
I że AM lepiej instalować na SD.
_________________

 
 
proxy77
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Lip 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-07-10, 07:56   

Połączenie z komputerem mam. a GPS podczas podłączenia do komputera pokazuje mi się wiadomość o tym fakcie.
jacekp1313 napisał/a:
[Kolejny przykład, że chęć zaoszczędzenia 3 sekund na kliku w NAWIGACJA kończy się kłopotami.

??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18599
Wysłany: 2012-07-10, 08:01   

proxy77 napisał/a:
Połączenie z komputerem mam
Czyli widzisz zawartość urządzenia?
proxy77 napisał/a:
??
Gdybyś nie włączał autostartu, nie byłoby problemu ze skasowaniem pliku wceAm.exe - bo nie skasujesz działającego pliku
W ogóle nie byłoby problemu - wystarczyłoby przeinstalować AM
_________________

 
 
proxy77
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Lip 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-07-10, 08:37   

Tak widze zawartość urzadzenia (przecierz zrobiłem pront screeny podstawowych folderów).

Właśnie nie wiem gdzie został włączony autostart AM... (Prawdopodobnie po zpachowaniu AM)
Mam nadzieję, że jednak jakoś da się to zrobić. ja widze dwa rozwiązania tylko nie wiem jak to zrobic:
1. Wyłączyć autostart programu do nawigacji, lub przełączyć autostart na MapMape
2. Powrucic do ustawień fabrycznych.

Nie ukrywam, że liczę na pomoc specjalistów z forum.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez proxy77 2012-07-10, 09:01, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18599
Wysłany: 2012-07-10, 08:56   

OK. Uruchom CeRegEditor i przejrzyj rejestr pod kątek pliku wceAm.exe - może tam się dopisuje
Ścieżka dostępu do programu może też być w jakimś pliku konfiguracyjnym. Ale nie mam pojęcia, gdzie go szukać.
_________________

 
 
proxy77
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Lip 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-07-10, 19:51   

Spraw wygląda następująco:

LINK

Próbowałęm usuwać i zmieniać wpisy.
Po restarcie wracają do stanu tak jak z obrazka wyżej.
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 66
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2012-07-10, 20:57   

Jest prostackie rozwiązanie, ale nie wiem czy da się je zrealizować u Ciebie. Jeśli nie skasowałeś MapyMap - jest wyjście polegające na zmianie nazw folderów i plików startowych. Wystarczyłoby przy połączeniu z komputerem zmienić nazwę foldera AutoMapa EU na jakąś dowolną. Następnie folder MobileNavigator nazwać AutoMapa EU a zawarty w nim plik startowy mobilenavigator.exe nazwać wceAm.exe. Zresetować sprzęt.

Jeśli to się powiedzie i uda się uruchomić MapęMap - należy ją prawidłowo zamknąć i wyłączyć w ustawieniach sprzętu autostart programu nawigacyjnego!

Potem zrobić porządek czyli przywrócić prawidłowe nazwy, AutoMapę wykasować z pamięci wewnętrznej i nauczyć się używać karty pamięci... To wbrew pozorom żaden wydatek a kolosalna oszczędność czasu i nerwów.

No i nie zaczynać użytkowania sprzętu od mieszania w bebechach a raczej od poczytania w sieci (na naszym forum) jak się miesza bezboleśnie.... Potem to już jest zwykle za późno.
proxy77 napisał/a:
Kupiłem go dzisiaj...

Cytat:
Dołączył: Wczoraj 22:15
Posty: 4
Wizyt: 4 Łączny czas wizyt Godzin: 1,6
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
proxy77
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Lip 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-09-24, 07:05   

Dziękuję za pomoc, po kilku tygodniowej przerwie w próbach uruchomienia nawigacji spróbowałem jeszcze raz. Udało się. Okazało się, że zainstalowana automapa zaingerowa ła tagrze w pliki mobile navigator. Po zmianie nazwy foldeu mobilenavigator na inną urochomił się ekran powitalny nawigacji, a stąd już krótka droga do sukcesu:) Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
 
 
piotrek00056
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Cze 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-06-29, 01:31   SG 710 Problem z odpaleniem po wgraniu pulpitu

Witam wszystkich forumowiczów.


Mam navi smarta sg 710 próbowałem wgrać pulpit i sie nie udało. Navi sie wiesza przy wyświetleniu loga.

teraz pytanie czy moge jakoś edytowac rejestr bez Activsync? chyba wiem gdzie leżybłąd. bo zauwazyłem, że nie działa aplikacja "ce_desktop.exe" i może dlatego nie chce sie odpalić a po odpaleniu tego exe w rejestrze zmienił sie wpis Launch50

jeśli nie ma ktoś może FM do tej navi bo nie moge znaleźć
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 106
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2013-06-29, 08:03   

piotrek00056, >> http://chomikuj.pl/januszek2245/SMART+GPS/SG+710
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
piotrek00056
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Cze 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-06-29, 08:11   

gustawox_1,

dzięki muszye sobie zakupić chomika :D

czyli tym samym nie darady zrobić nic w rejestrze? nie chciałbym tracić gwarancji czy sie nie skapną po wgraniu tego fw? aaa i nie ma problemów z jego wgraniem?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18599
Wysłany: 2013-06-29, 09:44   

piotrek00056 napisał/a:
muszye sobie zakupić chomika
Szkoda kasy. To jest kopia zawartości urządzenia, a do jej wgrania musisz mieć połączenie z komputerem.
Edytora rejestru na SD też nie uruchomisz, bo Smart nie startuje

Obawiam się, że tylko serwis, bo FW nie jest dostępne publicznie
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12