Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy po zmianach wpisów w rejestrze
Autor Wiadomość
FRYCIU 
młodszy inspektor GPS
Jestem Jaki Jestem


Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 10
Wysłany: 2011-07-03, 17:32   

Witam zmieniłem w rejestrze na explorer.exe uruchomił się windows odpalilem mymobiler skalibrowałem ekran było wsio ok teraz się włącza i zostaje tylko obraz startowy z larka i dalej nic nie idzie

[ Dodano: 2011-07-03, 18:46 ]
A jak powinna być oryginalna nazwa pliku Lauch50 ??

[ Dodano: 2011-07-04, 01:01 ]
Jeśli ma ktoś taką nawigację prosił bym o kopie pamięci, folderów itp
 
 
shinpu47 
azymut


Dołączył: 17 Mar 2010
Posty: 2
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2011-08-04, 08:16   Przygody z Lark 43.3, prośba o pomoc

Witam

Udało mi się odblokować WinCE na LARK 43.3. Opiszę co i jak po kolei.

NA kartę SD wgrałem cecmd. Zmieniłem ścieżkę dostępu i uruchomiłem aplikację. Próbowałem znaleźć plik Setting.exe, dzięki któremu odblokowałem poprzednie nawigację 43.1 oraz 50.1. Jakie było moje zdziwienie kiedy okazało się że takiego pliku nie ma wogóle na dysku.
Skopiowałem go z innej nawigacji i uruchomiłem na 43.3, po zamianie na explorer i ponownym uruchomieniu otrzymałem widok WinCE.
Spróbowałem ponownie przejść w tryb gps2, uruchomiłem ponownie aplikację Setting.exe zmieniłem opcje na gps2. Niestety ta zmiana spowodowała zablokowanie nawigacji. (poprzednie nawigacje bez problemu zmieniały stan z Win CE na aplikację fabryczną) Po ponowym uruchomieniu zostaje na ekranie powitalnym.
Nawigacja łączy się z komputerem, mogę przeglądać pliki znajdujące się na karcie. jednak nie uruchamia się.

Próbowałem podłączyć się do rejesetru (LINK ) i zmienić w sekcji init -> Launch50 wartość z gps2 na explorer. jednak po restarcie rejestr wraca do swoich ustawień fabrycznych. Nie można nic wyedytować


Pamięć NAND w LARK 43.3 to K9GAG08U0D. Próba hard resetu (zwieranie nóżki 9 do masy) nie powiodła się, nie pojawia się żadne menu przywracające zawartość fabryczną.


Czy ma ktoś pomysł jak wrócić do ustawień fabrycznych?
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18626
Wysłany: 2011-08-04, 08:47   

Jak już trup. to możesz potestować firmware z wątku "Firmware Lark 43.3"
_________________

 
 
shinpu47 
azymut


Dołączył: 17 Mar 2010
Posty: 2
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2011-08-04, 11:41   

Spróbowałem, wg załączonej instrukcji, ale automatycznie nie chce nic zaciągnąć. Dalej wisi na ekranie powitalnym
 
 
 
cepilek
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 23 Lut 2011
Posty: 63
Wysłany: 2011-08-08, 16:19   

shinpu47:
1. Jaki masz system komputerowy?
2. Jeżeli masz XP to masz nadal dostęp w nawigacji do nośników pamięci za pomocą Active Sync czy też Total Commandera z nakładką?
3. Czy masz zewnętrzną kartę pamięci i czy startuje z niej cokolwiek, na przykład system Windows CE lub mapa lub jakikolwiek inny program np. do kopiowania plików?
4. Czy z zewnętrznej karty dałbyś radę uruchomić DiskRW i wgrać nim pliki do nawigacji jakie zamieszczę jutro na chomiku z mojej działającej nawigacji Lark 43.3 wykonane tym programem DiskRW? Nazwa chomika tak jak mój nick tutaj...
 
 
dayl
azymut


Dołączył: 21 Paź 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-10-21, 18:47   Lark 43.3 Problem z uruchomieniem

Witam, mam problem z uruchomieniem larka

urządzenie to Lark Freebird 43.3
Połączenie z pc nie jest możliwe ponieważ nawigacja zatrzymuje się po załadowaniu się czerwonego "progress bar"

Wczesniej usuniete zostaly z rejestru wpisy pozycje LaunchXX

Wciśniecie reset nie dało żadnego efektu, nawigacja dalej zatrzymuje się po załadowaniu się paska postępu.

Istnieje jakaś możliwość przywrócenia ustawień fabrycznych ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2011-10-21, 18:51   

Na początek rozładuj baterię do zera (aż sie nie właczy nawet po 20 próbie) i potem naładuj - może ruszy.
Jak nie - http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28052
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 106
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-10-21, 18:52   

dayl, kombinowałeś coś przy sprzęcie (np.dokonywałeś jakiś zmian) :?:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2011-10-21, 19:00   

dayl napisał/a:
usuniete zostaly z rejestru wpisy
Ale po resecie powinny sie odtworzyć.
Resetowałeś tym z tyłu?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
dayl
azymut


Dołączył: 21 Paź 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-10-21, 19:06   

gustawox1 napisał/a:
dayl, kombinowałeś coś przy sprzęcie (np.dokonywałeś jakiś zmian) :?:


Tak jak napisałem, usunięte zostały wpisy w rejestrze LaunchXX (jako XX rozumiem wszystko co tam było z frazą Launch :mrgreen: )

Gdzieś na tym forum widziałem kiedyś post że można zresetować urządzenie w taki sposób że ( nie wiem czy dobrze pamiętam ) " ... wyłączyć, odczekać ( X sekund ) urządzenie dokona zrzutu pamięci (czy czegoś tam ) i wtedy wcisnąć reset a urządzenie przywróci fabryczne ustawienia z pamięci ... " rom, czy jak jej tam :E

z tym że teraz nie mogę się nigdzie do tego postu dokopać :E a nie chce urządzenia wyrzucać, może jeszcze jest jakaś szansa :D w końcu to problem software'owy a nie hardware'owy :D

[ Dodano: 2011-10-21, 20:09 ]
jestem_ktoś napisał/a:
dayl napisał/a:
usuniete zostaly z rejestru wpisy
Ale po resecie powinny sie odtworzyć.
Resetowałeś tym z tyłu?


@jestem_ktoś - też tak myślałem, że w ciśnięcie reset z tyłu rozwiąże problem :E niestety nie dało to efektu. Zgodnie z Twoją radą czekam aż bateria padnie i zobaczę co się będzie działo.
 
 
slevy70
Waypoint


Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 46
Wysłany: 2011-11-09, 11:34   Lark 43.3 zawieszony na ekranie startowym

Klient próbował wrzucić AM , zmienił coś w rejestrze (chyba) i nie mozna teraz uruchomić navi. Włącza sie po resecie miękim strona startowa , czerwony pasek postępu zapełnia się i zwiecha, nie można połączeć się przez AS , komp nie wykrywa urządzenia chociaż dźwięk połaczenia PC z Larkiem przez AS jest....znaleziono nowy sprzęt który jest gotowy do użycia niestety tylko tyle. Nie można wyłączyć zasilania wyłacznikiem u góry.
Jak ją ruszyć z miejsca?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18626
Wysłany: 2011-11-09, 11:40   

1. Jeśli masz połączenie z PC popraw wpis w rejestrze (CeRegEditorem)
2. Dołączyłem do istniejącego wątku (regulaminm, p.3) - przeczytaj i wyprobuj
_________________

 
 
slevy70
Waypoint


Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 46
Wysłany: 2011-11-09, 16:16   

jacekp1313 napisał/a:
1. Jeśli masz połączenie z PC popraw wpis w rejestrze (CeRegEditorem)
2. Dołączyłem do istniejącego wątku (regulaminm, p.3) - przeczytaj i wyprobuj


Napisałem przecież że PC nie wykrywa Larka !
czy można połaczyć się jakoś z PC ? Przypominam , że po podłączeniu larka jest standartowy sygnał wykrycia przez AS lecz niestety nie można wejść w pliki urządzenia tak jakby go nie było.
Ostatnio zmieniony przez slevy70 2011-11-10, 07:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ciekawy55
Waypoint


Dołączył: 12 Sty 2008
Posty: 27
Wysłany: 2011-11-27, 00:47   

Zmieniłem w rejestrze wartość klucza na explorer.exe
Nie mam dźwięku (jest na wyjściu słuchawkowym), nie działa przycisk OFF/ON.
Nie mogę wrócić do ustawień fabrycznych (po zmianie wartości klucza w rejestrze na StartUP.exe po restarcie wartość klucza samoistnie wraca do wpisu explerer.exe).
Co zrobić aby rozwiązać ten problem?
 
 
red007
azymut


Dołączył: 10 Kwi 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-04-10, 11:49   Problemy po zmianach wpisów w rejestrze

witam,

mam larka 43.3.
W czasie edycji rejestru błędnie zapisałem wartość parametru LAUNCH50 i lark po resecie stoi na czerwonym pasku ładowania.
komp go widzi, mam dostęp do plików oraz do edycji rejestru. jednak kiedy zmieniam wartość na explorer.exe a następnie robie reset (jak wisi na czerwonym pasku reaguje tylko na reset) to wprowadza błędne ustawienia...

Probowalem rozladowac bateri ale nic to nie dało ...

podejżewam, ze rejestr jest gdzies zapisany i przywracany w czasie wcisniecia przycisku reset - ale niestety nie wiem jak to wyedytowac.

Przepraszam za ewentualne błędy ale do korzystania z internetu musze uzywac telefonu ... (co utrudnia takze szukanie rozwiazania w archiwum forumowym)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-04-26, 20:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 10