My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-05-04, 13:21
Navio 510 AW i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
smigolek
Waypoint


Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 16
Wysłany: 2012-04-03, 18:48   Navio 510 AW i programy nawigacyjne

WItam kupiłem właśnie tą nawigację i chyba to był błąd.
Ponieważ nie da radywgrać automapy.!!!!
Czy istnieje jakaś możliwość możę nowa instalka posiada już funkcję instalacji dla androida proszę o pomoc!!!!! :evil:
_________________
GoClever 5066BTFM
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-04-04, 17:50, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18184
Wysłany: 2012-04-03, 18:50   

O programach na Androida czytaj w http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=255
_________________

 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8831
Wysłany: 2012-04-03, 19:54   

smigolek, AM już kombinuje z Androidem, musisz się uzbroić w cierpliwość, póki co jest iGO, MapaMap, Sygic i kilka innych.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-04-03, 22:13   

Trzeba czytać co się kupuje :-)
Ale niestety już raczej android będzie królował na rynku urządzeń przenośnych. A automapa Beta chyba działa na tym modelu.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
filip127 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Lut 2011
Posty: 31
Wysłany: 2012-04-04, 17:18   GoClever NAVIO 510AW

Witam,

Stałem się posiadaczem GO NAVIO 510AW i nasuwa mi się pytanie. Jak wgrać do tego ustrojstwa AM 6.10 Europę lub inny program nawigacyjny ale z Europą?


Pozdrawiam
Filip

P.S Navi ma rozdziałkę 5cali (480x272)
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4461
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-04-04, 17:34   

filip127,

Wgraj na kartę SD tu masz istalki :arrow: http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=230

a tu jest instrukcja :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=32484

Jak już zainstalujesz AM na kartę to włóż do urządzenia , wybierz ścieżkę dostępu mapy i ciesz się AM
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
filip127 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Lut 2011
Posty: 31
Wysłany: 2012-04-04, 18:21   

Czyli mogę wgrać taką zwykłą 6.10 jaką daje na WIN CE?
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-04-04, 18:30   

filip127, tak
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
filip127 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Lut 2011
Posty: 31
Wysłany: 2012-04-04, 18:43   

Czyli apli. z WIN CE śmigają na AND'ku?
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4461
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-04-04, 18:51   

dasior591 napisał/a:
automapa Beta chyba działa na tym modelu.


Inne nie działają
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-04-04, 19:59   

filip127, NIE. Ogólnie u nas na forum o andku jest mało, z wince nic nie odpalisz.
PS. Większość nie wie ze 510AW to andorid :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
filip127 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Lut 2011
Posty: 31
Wysłany: 2012-04-05, 14:09   

Dobra zainstalowałem sobie wchodzę w ES File Browser próbuje nacisnąć SDcard i włączyło mi się menu pomoc tego browsera i nie wiem jak je wyłączyć (na prawdę)
 
 
 
komaros22
Waypoint


Dołączył: 24 Lip 2008
Posty: 22
Wysłany: 2012-04-26, 14:58   

Przycisk włącznika służy w tej nawigacji jako Wstecz.

Ja próbuje na nią wrzucić jakiegoś sygica i nie daje rady. Nie chce usuwać dontpanic które waży 2,6 Gb, a jak instaluje z karty sygica to mapy chce pobierać na urządzenie a nie na kartę więc wywala że za mało pamięci. Pamięc wewnętrzna jest w tej navi oznaczona sdcard a karta pamięci jako sdcard_external. Może to powoduję problem. Testuje dalej...
 
 
danekRS 
azymut


Wiek: 33
Dołączył: 02 Lis 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-11-02, 19:07   GC navio 510AW instalacja nowego programu nawigacyjnego

Witam Wszystkich. Ponieważ męczę się z GoClever-em Navio 510AW z systemem Android 2.2.1 (bez roota) już od tygodnia i nic nie wychodzi, postanowiłem poprosić fachowców o pomoc, bo już sam nie wiem. Do rzeczy.

Potrzebuję zmienić program nawigacyjny z jakimiś najnowszymi mapami europy.

Instalowałem już chyba wszystkie programy dostępne na androida i tak:

1 Sygic 11.2.6: działa, ale jakoś to nie fajnie wygląda i strasznie "się gubi w trasie"
2 Automapa nie działa
3 TomTom v.1.0 nie działa (wyskakuje "brak połączenia sieciowego" a wifi cały czas jest włączona)
4 CoPilot 8.2.0.368 : uruchamia się, ale nie może ustalić pozycji (chyba problem z satelitami)
5 Ndrive : uruchomił się, ale nie znalazłem map europy do niego,
6 Gpmapa: j.w
7 Navigon MobileNavigator Europe v3.6.0 Android: nie działa (wyskakuje "brak połączenia sieciowego" a wifi cały czas jest włączona)
8 Igo MyWay v8.4.3.179971 uruchamia się, ale jest problem z rozdzielczością (ten GC ma 480x272 dość nie typowa)

Ogólnie chyba bym wybrał Igo, lecz jest problem z tą rozdzielczością, a i ciężko już znaleźć IGO.

Może coś poradzicie w tym temacie, bo już nie daje rady. Mam 5 okien przeglądarki otwartych w każdej po 15 kart, i już się gubię w tym wszystkim :)

Za sugestie i ewentualne linki z góry dziękuję.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2012-11-02, 19:38 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Przypominam o obowiązku przestrzegania regulaminu forum - punkt 4
 
 
zbyszekr114 
Navi Expert
ZBYSZEKR114


Pomógł: 1 raz
Wiek: 46
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 208
Skąd: Ligotka Kameralna
Wysłany: 2012-11-02, 21:08   Re: GC navio 510AW instalacja nowego programu nawigacyjnego

danekRS napisał/a:
Może coś poradzicie w tym temacie, bo już nie daje rady.
Witam.Spróbuj tej wersji iGO My Way 8.4.2.139242 ; http://www.za-friko.com/7...mega-pack-.html

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2012-11-02, 21:20 ]
Proszę nie cytować całej wypowiedzi poprzednika .
Poprawiłam
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2012-11-02, 21:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 13