My Navia Strona Główna My Navia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
MioPocket v3.0 (Release 47)
Autor Wiadomość
oxis4 
Waypoint

Wysłany: 2009-06-27, 19:04   NEW MioPocket v.3.0

...Jak myślicie czy po małych zabiegach ze zmianą nazwy na mobilenavigator+mała ingerencja w ..mscr>>>> przełozyłoby się to na niezły gadżecik do GC>>?
.........

http://www.netfresco.com/MioPocket/

dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT

Wysłany: 2009-06-28, 11:45   

Ja wersje 2.0 na GC 4330 uruchomiłem bez najmniejszych problemów, działało wszystko co nie wymagało obrotu ekranu. Niestety nie moglem usunąć oryginalnego menu bo obsługi BT bym nie miał wiec zrobiłem dodatkowe przełączanie miedzy menu i chodziło pięknie.
Pozdrawiam

PS. bardzo ładna ta nowa skorka ala Windows Seven :-D

oxis4 
Waypoint

Wysłany: 2009-06-28, 13:28   

.........mógłbyś podpowiedziec dokładniej jakich przeróbek dokonac aby dostosować do GC,
nie chcę tego spaprolic bo wybieram sie w trase i jeszcze sobie NAVI uziemie niechcący....

pozdro..

dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT

Wysłany: 2009-06-28, 14:04   

Uziemić to się chyba nie da :D. Zacznij od zrobienia kopii rejestru CeRegEditorem, kopii ActiveSyncem i Oryginalnej karty SD (a najlepiej używaj innej). Z folderu MioAutoRun przekopiuj wszystko na kartę SD. Wgraj tez katalog który jest w załączniku. I menu odpali się bez problemu, wystarczy jeszcze zmienić ścieżkę do programu nawigacyjnego i działa. Sposób działa na pewno na 4330 ale podejrzewam ze 4335 dużo się nie rożni.
Przed kopiowaniem przeczytaj plik czytajto.txt
Pozdrawiam

PS. nie klikaj wszystkiego jak podleci, ja tak robiłem i co prawda wszystko działało ale syf w rejestrze był taki ze do dziś nie jest rejestr do końca wyczyszczony

MyNavia.rar
Pobierz Plik ściągnięto 210 raz(y) 74,43 KB

oxis4 
Waypoint

Wysłany: 2009-06-28, 14:46   

..a nie powinienem uzyc czasem MortScripta oraz przerobić nazwy na mobilenavigator plików MioAtoRun.mscr i MioAutoRun.exe z paczki MioPocket 3.0<<<<mają inną wielkość niż te od ciebie...
...i jeszcze jedno>>>rozumiem że pozostałych katalogów i plików z paczki Mio 3.0 nie mam kopiować na karte SD?

dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT

Wysłany: 2009-06-28, 15:41   

MortScript jest porostu nowsza wersja, możesz użyć jakiej chcesz. Te pliki które ja wrzuciłem są testowane przeze mnie, nowszych porostu wtedy nie było. Jeśli chodzi o pozostałe katalogi to niebyły mi jeszcze potrzebne na zadnej nawigacji (prócz MIO)

Leon1968 
Waypoint

Wysłany: 2010-02-06, 15:50   MioPocket v3.0 (Release 47)

Znaleziono w sieci , zapraszam do testów i przróbek na inny sprzęt

MioPocket v3.0 (Release 47)

MioPocket v3.0 (Release 47) (Freeware)
Requirements: WIN CE 4.2, 5.0
Overview: MioPocket is an unlock kit--an installable package of programs, scripts, registry files and skins--to unlock Mio-brand GPS devices (plus some other brands) and allow them to be used as PDAs (i.e. personal, handheld computers). MioPocket is the most-packed and most-fully-featured unlock for GPS devices available and is free and legal to use, as it consists 100% of freely-distributable content. What MioPocket is not is a replacement for MioMap or any other OEM navigation software. It is just a different environment from which one may launch such software.

1. Created the ability to edit icons directly from MioPocket's skins. Simply tap the "Edit Icons" button to enter Icon Edit Mode, then tap on an icon to enter the Icon Manager menu, where you can edit the icon's path, image and text or erase the icon entirely.
2. Created a new "Windows 7 Ultimate" skin that is based on the Vista skins. Versions are available for all supported resolutions (480x272, 320x240, 480x234 and 800x480) and each is the new default for its resolution. MiniBar and My Apps components that complement the new skin were also added.
3. Added an option to MioPocket Settings to toggle the battery icon appearance between 3D and 2D.
4. Fixed the equalizer in Media Player (credit to TroNik).
5. Tweaked "EXE Check" (Executability Check) to not give bogus "can't be loaded" errors for DLLs and to fit the screen.
6. Translated many of the German error messages in SystemInformation.exe into English.
7. Updated BeeLineGPS to v1.90.
8. Updated Flash to v6.0r79 (thanks to TroNik) and created a script to collapse the MiniBar when it is run.
9. Added file association for InkWriter's .pwi files so that they may be opened from a file browser (thanks to edass).
10. The Bluetooth icon should now detect the Israeli c520/c720.
11. Converting between 12-hour and 24-hour time displays now writes the format to the skin file, eliminating the need for two separate versions of each file.
12. Updated the Skin Changer screens and menu to add the Windows 7 skins and "hide" away the old, outdated MioPocket 1.2 skins. Also added an option for GSThemes to the menu.
13. Added a second Multimedia page to the Vista skins and removed My Apps from the SideBar (since it's on every page now), replacing it with MioPocket Settings.
14. Installation will now automatically configure a 800x480 skin on devices with 800x480 displays.
15. The SDFree menu will no longer display if MioPocket is already installed. This fixes an issue with newer Magellans.
16. Added "most languages" language locale set to the Patches folder. It's much smaller than the "all languages" locale set, meaning much less memory consumption for those who don't need an uncommon locale. (credit to TroNik)
17. Fixed the CE5 version of Opera being associated with HTML files on CE4 devices (thanks to edass).
18. Sanyo devices will now run Explorer at startup (code provided by TroNik).
19. Asus devices will now have an "Asus Mode" in the USB Mode menu that runs UsbLoader.exe (credit to axxelxavier).
20. Slightly improved the quality of the Vista Ultimate and Vista Aurora backgrounds.
21. Renamed 2nd pages for skins from "*More.ini" to "*2.ini" (ex. VistaUltimate_Games2.ini instead of VistaUltimate_GamesMore.ini).
22. Updated the Readme with information on how to edit icons and a section on USB modes. Updated MioPocket Outline.txt with information on how to make use of the icon management on one's own skins.

Kod:
Download Instructions:
1) Unzip
2) Read MioPocket Readme.txt for detailed installation :)

http://rapidshare.com/files/238495187/MioPocket_3.0_Release_47.zip
Kod:

MioPocket 3.0 Release 56.zip
http://www.mediafire.com/?zmmi1gmogj2

Instrukcje
Kod:
http://netfresco.com/MioPocket/MioPocket%20Readme.html#2.1

dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT

Wysłany: 2010-02-06, 15:59   

Wiele osób to zna i nawet są linki na forum. Mógłbyś przetłumaczyć ;-)

Leon1968 
Waypoint

Wysłany: 2010-02-06, 16:24   

dasior591 napisał/a:
Wiele osób to zna i nawet są linki na forum. Mógłbyś przetłumaczyć ;-)

Mniej więcej to tak wygląda

Kod:
1. Stworzył możliwość edycji ikon bezpośrednio ze skór MioPocket's. Wystarczy wykorzystać "Edycja ikon", aby wprowadzić Ikona Tryb edycji, a następnie dotknij ikonę, aby wejść do menu Icon Manager, w którym można edytować ikony ścieżka, obraz i tekst lub usunąć ikonę całkowicie.
2. Stworzył nowy "Windows 7 Ultimate skóry, która jest oparta na skórki Vista. Dostępne są wersje dla wszystkich obsługiwanych rozdzielczości (480x272, 320x240, 480x234 i 800x480) i każdy z nich jest nowy domyślny dla rezolucji. Minibar i moich komponentów aplikacji, które uzupełniają nowe skóry zostały również dodane.
3. Dodano opcję MioPocket Ustawienia, aby przełączać się wygląd ikony baterii między 2D i 3D.
4. Poprawiono equalizer w programie Media Player (autorstwo Tronik).
5. Tweaked "EXE Check" (wykonalności zameldowania) nie dawać fałszywe "nie może zostać załadowana" błędy DLL i nadające się na ekranie.
6. Tłumaczone wielu niemieckich komunikatów o błędach w SystemInformation.exe język angielski.
7. Zaktualizowano BeeLineGPS do v1.90.
8. Aktualizacja Flash v6.0r79 (dzięki Tronik) i stworzył skrypt, aby zwinąć MiniBar po uruchomieniu.
9. Dodano plik stowarzyszenia na rzecz InkWriter's. PWI plików, tak aby mogły być otwarte od przeglądarki plików (dzięki edass).
10. Ikona Bluetooth powinien wykryć izraelskie c520/c720.
11. Konwersja między 12-godzinnym i 24-godzinny wyświetla teraz pisze format pliku skóry, eliminując potrzebę dwóch odrębnych wersji każdego pliku.
12. Zaktualizowano Skin Changer i ekrany menu, aby dodać Windows 7 skór i "ukryć" od starych, nieaktualnych MioPocket 1,2 skórek. Dodano również opcję GSThemes do menu.
13. Dodano drugą stronę multimedialne do skórek Vista i usunięto moich aplikacji na pasku bocznym (ponieważ to na każdej stronie, teraz), zastępując ją MioPocket Ustawienia.
14. Instalacja zostanie automatycznie skonfigurować 800x480 skóry na urządzeniach z 800x480 wyświetlany.
15. Menu SDFree nie będzie już wyświetlana, jeśli MioPocket jest już zainstalowany. To rozwiązuje problem z nowszymi Magellans.
16. Dodano "większość języków" ustawień języka zestaw do folderu Patches. Jest to znacznie mniejsza niż "wszystkie języki" set locale, czyli dużo mniejsze zużycie pamięci dla tych, którzy nie potrzebują niezbyt często lokalnych. (autorstwo Tronik)
17. Stałe wersji CE5 Opery jest związane z plików HTML na urządzeniach CE4 (dzięki edass).
18. Urządzeń Sanyo będą teraz wyświetlane Explorer przy starcie systemu (kod podany przez Tronik).
19. Urządzeń Asus będzie teraz musiał "Asus Mode" w menu trybu USB, który działa UsbLoader.exe (autorstwo axxelxavier).
20. Nieco poprawiła się jakość Vista Ultimate i Vista środowisk Aurora.
21. Przemianowany 2-gie stron do skórek "* More.ini" na "* 2.ini" (np. VistaUltimate_Games2.ini zamiast VistaUltimate_GamesMore.ini).
22. Zaktualizowano Readme z informacjami na temat edycji ikon oraz części dotyczącej środków USB. Zaktualizowano MioPocket Outline.txt z informacjami na temat wykorzystania zarządzania ikonę na własne skórki.

dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT

Wysłany: 2010-02-06, 16:27   

Translatory to tez mamy :-)

Leon1968 
Waypoint

Wysłany: 2010-02-06, 16:33   

dasior591 napisał/a:
Translatory to tez mamy :-)

Niestety angielski to u mnie na bakier ale jest tutaj kilka rzeczy których jak dotąd nie widziałem ; sidebar,lub środowisko Javy(Java emulator).Z tego co zdążyłem zauwazyc to to iż wszystko uruchamia sie za pomoca Mordscypta :?: :?: :?: ni jak nie mmoge tego dopasować do mojej Akiry.

dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT

Wysłany: 2010-02-06, 18:18   

Na forum jest kilka pulpitów przerobionych właśnie z MioPocket, może coś z tamtych Ci przypasuje. Nie polecam tez instalować, lepiej odpalić z exeka.

Kiluk
Waypoint

Wysłany: 2010-02-07, 12:50   

w jaki sposób dasior591 uruchamiasz miopocketa z pliku exe bez instalacji.
Co mam wrzucić na karte i za pomocą czego uruchamiać miopocketa
Kiluk

dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT

Wysłany: 2010-02-07, 12:51   

Kopiujesz zwartość MioAutoRun i odpalasz z SystemInformation.exe

Kiluk
Waypoint

Wysłany: 2010-02-07, 13:21   

sorki za pytania, ale wolę się upewnic przed rewolucją w moim mio
plik SystemInformation.exe
u mnie wystepuje w katalogu SKIN
z tego pliku uruchamiać miopocketa bez instalacji ?

Kiluk

Odpowiedz do tematu