Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 09:47
Becker BE 7827 - backup. reanimacja
Autor Wiadomość
Grooberto
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 37
Wysłany: 2009-06-04, 19:01   7827? jak zablokować?

Witam, jakiś czas temu jak wgrywałem pierwszy raz automapę to chyba jakoś odblokowałem nawigację albo coś na nią nagrywałem, facet w vobisie powiedział mi że jak oddam ją odblokowaną to stracę gwarancję. więc chciałbym się dowiedzieć jak zrobić żeby była taka jak wyjęta z pudełka.
Pozdrawiam
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 70
Skąd: Kielce
Wysłany: 2009-06-05, 11:16   

Witaj.
Ściągnij ze strony Beckera oficjalny i oryginalny soft, wgraj do navi i powinno być po sprawie.
Pozdrawiam
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 226
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2009-06-05, 13:16   

hmm.. standardowo co byś nie wgrał to wszystko znika z wpisów w rejestrze po wyłączeniu i właczeniu navi.
Jedyne co można zrobić to podmienić aby zamiast startować oryginalny soft startował jakiś inny. No chyba że faktycznie poszedłeś na całość i wrzuciłeś coś w stylu "Sblocco Becker 7827 vers 1.3 by FX".
Więc standardowa procedurka to zciągnięcie upgrade ze strony producenta, wgranie na kartę i wystartowanie z tym navi.
 
 
MarcinTM
azymut


Dołączył: 13 Mar 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-03-13, 20:24   Becker 7827 - dostęp do boot menu

Witam

Potrzebuję dostać się do menu boot'a w BE 7827.
Prosilbym o sekwencję jak to zrobic.

Podziele sie rom'em tego Becker'a.

Pozdrawiam.

[ Dodano: 2010-03-14, 16:57 ]
Heh,tysiące powtarzających się postów nt. odblokowania różnych navi,a konkretów nie ma...

Naprawdę nikt nic nie wie?
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 226
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2010-03-21, 10:14   

Ale jak dostać do menu?
Fabrycznego tego co się wyświetla po uruchomieniu? to chyba trzeba by zdesasemblować do źródła kod programu.
Ja podstawiłem swoje menu i programy za pomocą mostscrypta.

A jak chcesz całkiem rozwalić system do windy to forum włoskie
http://www.adivor.it/foru...st-7827-a-8459/
Nie próbowałem, włoski nie jest moim mocnym językiem i nie chciałem ryzykować sprzetu złym tłumaczeniem przez słownik.

Chyba że Ci chodzi o serwisowe do wgrania np obrazu systemu, to też nie znalazłem. Ani to popularny sprzet ani tani więc stąd pewnie mało informacji.

Pozdrawiam.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-21, 10:17   

Skoro jest rom to można grzebać do woli :-)
Po co Ci to menu??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-11-11, 19:38   

dasior591 napisał/a:
Po co Ci to menu??


Poto by wgrac rom.
Przez te boot menu wgrywa sie rom ;-)
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
compresor99 
młodszy inspektor GPS
Navio 500 plus HD



Wiek: 32
Dołączył: 16 Paź 2010
Posty: 9
Skąd: Lublin
Wysłany: 2011-08-31, 18:26   Becker BE 7827 - backup. reanimacja

Witam! Mój problem polega na tym, że dostałem navi Becker 7827 i po podłączeniu do pc brak MY FLASH DISK, co się za tym wiąże, że nawigacja po włączeniu stoi na logo Becker.
Proszę o pomoc jak z tym sobie poradzić, przeleciałem cały net i nie mam pojęcia co i jak:(
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-12-02, 09:17, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-08-31, 18:45   

Sparwdź TU czy jest backup bo ja niestety nie mam dostępu do gryzoni. Jeśli jest to ściągnij, rozpakuj i wrzuć na nawigację.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
compresor99 
młodszy inspektor GPS
Navio 500 plus HD



Wiek: 32
Dołączył: 16 Paź 2010
Posty: 9
Skąd: Lublin
Wysłany: 2011-08-31, 18:50   

Tu nie ma, tylko mi bardziej chodzi o to, aby jakoś to utworzyc ten folder my flash disk;/
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-08-31, 22:22   

Wiec potrzebny bedzie ktos,kto posiada taki model nawigacji.
Trzeba by zobaczyc jak to wyglada.
Control Panel\Storage Manager\No i chybaw Store Info bedzie.. DSK1:NAND Drive
W Partitions: Part00*
To tylko przyklad z Beckera 7928.
Trzymam kciuki.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
compresor99 
młodszy inspektor GPS
Navio 500 plus HD



Wiek: 32
Dołączył: 16 Paź 2010
Posty: 9
Skąd: Lublin
Wysłany: 2011-08-31, 22:40   

Dzięki za chęć pomocy.
Udało mi się znalezć na chwilę obecną plik z explore, który startuje mi bezpośrednio z karty SD. A więc w Control Panel\Storage Manager W Partitions: Part00*
jako DSK1: widzi SD i potem tylko SMFlash SAmsung Flash Disk.
NAND Drive - brak! ;/

[ Dodano: 2011-09-02, 23:45 ]
Szkoda,że nikt nie ma pomysłu jak to przywrócić;/
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 226
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2011-09-04, 22:32   

Zobacz u mnie
http://chomikuj.pl/Irokez99
Wrzuciłem backup z mojego 7827.

W Storage Manager:
DSK1: PocketMory MLC Disk, capacity 89,25MB
jest tu partycja Part00 *

DSK2: to karta SD

SMFlash Samsung Flash Disk capacity 32MB z partycją Part00 *


--
Możesz też spróbować wejść tutaj https://dl.becker.de/
zciągnąć "Download Traffic Assist Update 7827 Complete 1.1.2"
Aktualizacja:
1. After downloading software, please unpack the data file via WINZIP
2. Insert the sd card into your card reader
3. Please save (if existing) all existing files up till the "xxx.map".
Recommendation: Please copy those files on to your desktop and after installation back to your sd card.
4. Copy the unpacked datas on to your sd card
(Card reader will be displayed as a drive at the windows explorer)
5. After transfer please remove the sd card from your card reader and put into your unit
6. Switch off the unit and the software will be updated
7. If the software is updated, please remove the data files from the folder „Storage Card“
(right click on the data and delete - see step 2 and 3)

Tylko jak nie ma dysku DSK1 czy to zadziała to nie wiem.
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-09-04, 22:41   

Irokez napisał/a:
DSK1: PocketMory MLC Disk, capacity 89,25MB
jest tu partycja Part00 *


PocketMory,czy Memory?
Tu wazny jest kazdy znak,czy spacja.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 226
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2011-09-05, 07:08   

Tak jak napisałem.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11