Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
SMART GPS 600 odblokowanie, nowy pulpit
Autor Wiadomość
Adam57
Waypoint


Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 37
Wysłany: 2012-01-30, 15:44   

Dalej odpala MapaMap
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2012-01-30, 15:56   

Robisz to na tej samej karcie, na której była AutoMapa?

Wpisz w shell.ini
\SDMMC\explorer.2exe
Co się wówczas dzieje?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Adam57
Waypoint


Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 37
Wysłany: 2012-01-30, 16:00   

dalej odpala mapamap, na taj karcie nie mam automapy
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2012-01-30, 16:02   

Użyj karty z AutoMapą i skasuj plik shell.ini - czy wówczas wystartuje AM?
Czym sie te karty róznią?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Adam57
Waypoint


Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 37
Wysłany: 2012-01-30, 16:05   

Z kartą gdzie mam Automapę odpala Automapa. również z plikiem shell.ini

[ Dodano: 2012-01-30, 16:06 ]
Automapa na autostart do Smatra "MobileNavigator"
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2012-01-30, 16:08   

OK - to na tej drugiej karcie (z AdJą) utwórz folder Mobilenavigator i skopiuj do niego wszystkie pliki.
A plikowi startx.exe zmień nazwę na Mobilenavigator.exe
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Adam57
Waypoint


Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 37
Wysłany: 2012-01-30, 16:09   

Żeby odpalić Mapamap kiedy jest karta z automapą trzeba przestawić urządzenie w panelu wybór mapy
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2012-01-30, 16:15   

Adam57 napisał/a:
trzeba przestawić urządzenie w panelu wybór mapy
Czyli masz wybór programu uruchamianego spod NAWIGACJA?
To wskaż plik startx.exe na SD

Bo jak widać, shell.ini nie działą (a gdzieś cos było na ten model)
Czyli będzie można (chyba, jeszcze nie na pewno) wrzucić wybrany przez Ciebie panel do urządzenia i zrobic jakis skrypt killujący fabryczne menu (jak AnnA czy AdJa) i będziesz miał pełen wypas
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Adam57
Waypoint


Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 37
Wysłany: 2012-01-30, 16:27   

Wpadłem i ja na to. Po kliknięciu mignął panel AJDA i powrócił pierwotny. Drugie kliknięcie bez rteakcji. Przeszedłem na poziom win ce i od razu był panel AJDA
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2012-01-30, 16:44   

Uruchom ITaskManagera (jest na SD) i podaj listę procesów. W skrypcie jest wyłączenie gps2.exe - ale to chyba nie to.

I spróbuj też tak: ściągnij plik z tego postu http://www.my-navia.pl/vi...p=327245#327245 i wskaż go jako uruchamiany z NAWIGACJA
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Adam57
Waypoint


Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 37
Wysłany: 2012-01-30, 18:35   

nie widzi tego pliku
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2012-01-30, 18:41   

Którego?
Jak uruchamiasz?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Adam57
Waypoint


Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 37
Wysłany: 2012-01-30, 18:42   

z poziomu wybór mapy

[ Dodano: 2012-01-30, 18:43 ]
to nie jest typowy plik exe, choć na stronie chomika jest tak opisany

[ Dodano: 2012-01-30, 18:48 ]
Sciągałem go kilka razy i za każdym raze "Niepotwierdzony 57911.crdownload"
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2012-01-30, 18:48   

Adam57 napisał/a:
to nie jest typowy plik exe
Ile kB ma po ściagnięciu?
Jak go ściagasz?
Na pewno mówisz o "plik.exe" ?
Bo u mnie na emulatorze jest OK - pieknie startuje panel

Antywirus Ci go nie zablokował?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Adam57
Waypoint


Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 37
Wysłany: 2012-01-30, 18:57   

tak jak podane 104kb. Też myślałem, że nie cały się ściągnął. Może jest uszkodzony

[ Dodano: 2012-01-30, 18:58 ]
nie mam komunikatu z vira

[ Dodano: 2012-01-30, 18:59 ]
ale spróbuje na drugim kompie, ktory chodzi pod Linux=em
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10