Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
SMART GPS 600 odblokowanie, nowy pulpit
Autor Wiadomość
fedorek 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 5
Wysłany: 2011-08-03, 15:26   SmartGPS SG600 zmiana pulpitu?

Witam!
navi, jak w temacie. Proszę o pomoc w "odblokowaniu" navi. Teoretycznie jest ona odblokowana już fabrycznie. Konkretnie problem dotyczy uruchamiania alternatywnego programu nawigującego. Uciążliwe jest wchodzenie do WinCE i szukanie eksploratorem pliku *.exe na karcie pamięci.
Fajnie byłoby przypisać tę funkcję ikonce, która otwiera np. pliki tekstowe albo galerię zdjęć, ale nie mam pojęcia, jak to zrobić.

Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2011-08-03, 17:55   

Daj info wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389 (p. 2, 4, 5)
_________________

 
 
sebaszw 
azymut


Dołączył: 04 Sie 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-08-21, 12:02   

Witam,
mam tą samą nawigację co fedorek i ten sam problem, wrzucam więc info według podanego wzoru:

1. SmartGPS SG600 (na naklejce pod modelem jest jeszcze: 600SG101203596)
2. Tak
3. Z pamięci urządzenia "MapaMap Easy 6.6.1", a z karty pamięci "AutoMapa PL 6.8.1g"
4. http://www.fotosik.pl/u/sebaszw/album/941359
W katalogach:
\\Application Data
\\My Documents
\\Program Files
\\Windows\Favorites
\\Windows\Fonts
\\Windows\Programs
\\Windows\Recent
\\Windows\StartUp
znajduje się tylko ukryty plik Desktop.ini. Nie robiłem zdjęć folderom z MamąMap bo to chyba bez znaczenia. Zrobiłem zdjęcie folderowi Temp bo jego zawartość jest tam od razu po uruchomieniu nawigacji. Pozostałe katalogi, które nie mają zdjęcia są po prostu puste.
5. Nawigacja wygląda na odblokowaną od nowości bo ma dostęp do Windows'a i można na niej odpalić inny program nawigacyjny z karty pamięci. Problem zaczyna się jednak gdy chce się zrobić jakieś skróty na pulpicie. Próbowałem już chyba wszystkiego. Oczywiście rejestr nie jest zapamiętywany pomiędzy uruchomieniami.
Próbowałem sposobu z plikiem Off.exe, ale nic z tego. Po ponownym uruchomieniu i tak rejestr jest niezmieniony.
Próbowałem też czegoś takiego jak MortScript, ale to też się nie sprawdza bo navi zapomina wszystkie zainstalowane programy no i oczywiście autostart. Mogę uruchomić skrypt ręcznie i rejestr się zmienia, ale później trzeba jeszcze zrestartować urządzenie i rejestr wraca do domyślnych wartości.
Pomiędzy kolejnymi uruchomieniami nie są nawet zapamiętywane ustawienia, wprowadzane w "PND Settings" do którego skrót znajduje się na pulpicie. Nie wiem po co go w tej sytuacji w ogóle zrobili.
Zapamiętywane są tylko ustawienia wprowadzane w trybie "GPS2", czyli w menu nawigacji. Są to: Głośność, Język, Podświetlenie, Czas, Wybór nav.

Chodzi mi "tylko" o tworzenie własnych skrótów na pulpicie :)
Mam nadzieję, że dostarczyłem potrzebnych informacji, jeżeli czegoś brakuje lub coś jest źle to chętnie poprawię.

Pozdrawiam
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2011-08-21, 13:42   

sebaszw napisał/a:
tworzenie własnych skrótów na pulpicie
Którym - tym, co masz w urządzeniu, czy pulpicie Windowsa?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
risk
[Usunięty]

Wysłany: 2011-08-21, 20:41   Re: SmartGPS SG600 zmiana pulpitu?

fedorek napisał/a:
Witam!
navi, jak w temacie. Proszę o pomoc w "odblokowaniu" navi. Teoretycznie jest ona odblokowana już fabrycznie. Konkretnie problem dotyczy uruchamiania alternatywnego programu nawigującego. Uciążliwe jest wchodzenie do WinCE i szukanie eksploratorem pliku *.exe na karcie pamięci.
Fajnie byłoby przypisać tę funkcję ikonce, która otwiera np. pliki tekstowe albo galerię zdjęć, ale nie mam pojęcia, jak to zrobić.

Pozdrawiam


A w menu nawiagcji nie ma możliwości wprowadzenia ścieżki do programu nawigacyjnego? Po co zaraz zabawy w odblokowywanie i inne zbędne grzebanie, potem będzie płacz w stylu "uwaliłem nawigację pomóżcie".


Sprawdż w Menu nawigacji czy nie ma opcji wskazania ścieżki do programu nawigacyjengo. Testowałem pare minut SG700 i wybór ścieżki był.
 
 
sebaszw 
azymut


Dołączył: 04 Sie 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-08-23, 08:44   

jestem_ktoś napisał/a:
Którym - tym, co masz w urządzeniu, czy pulpicie Windowsa?

Obojętnie, ale chodziło mi o pulpit Windowsa i to chyba będzie prostsze :)
krisp napisał/a:
A w menu nawiagcji nie ma możliwości wprowadzenia ścieżki do programu nawigacyjnego?

Jest taka możliwość co napisałem tu:
sebaszw napisał/a:
Zapamiętywane są tylko ustawienia wprowadzane w trybie "GPS2", czyli w menu nawigacji. Są to: Głośność, Język, Podświetlenie, Czas, Wybór nav.

ale to nie załatwia tego:
fedorek napisał/a:
Fajnie byłoby przypisać tę funkcję ikonce, która otwiera np. pliki tekstowe albo galerię zdjęć, ale nie mam pojęcia, jak to zrobić.

Do tego potrzebne jest zapamiętywanie pulpitu :)
 
 
risk
[Usunięty]

Wysłany: 2011-08-24, 15:42   

sebaszw, to musiałbyś mieć wiedzę w jakim pliku są wpisane ścieżki do programu, możliwe jest że to będzie w pliku odpalającym Menu (plik exe).
 
 
sebaszw 
azymut


Dołączył: 04 Sie 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-08-24, 18:29   

krisp napisał/a:
musiałbyś mieć wiedzę w jakim pliku są wpisane ścieżki do programu
jakiego programu?

krisp napisał/a:
w pliku odpalającym Menu
Menu odpala plik gps2.exe z katalogu Windows. Na wszelki wypadek wrzuciłem ten plik na serwer.
W jaki sposób poznanie tych ścieżek może pozwolić odblokować zapamiętywanie ścieżki do pulpitu w rejestrze? Czy chodzi o coś zupełnie innego?

PS. Plik wrzuciłem na swój serwer, a nie jako załącznik bo pokazywał mi się komunikat, że maksymalny rozmiar pliku to trochę ponad -1,5GB
 
 
Adam57
Waypoint


Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 37
Wysłany: 2012-01-28, 11:40   Uruchomienie MioPocket na Smart SG 600

Proszę o podpowiedź jak uruchomić MioPocket 4.0 na nawigacji Smart SG600?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2012-01-28, 18:19 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Poprawiłem tytuł. Było "Uruchomienie Miopo .0 na Smart SG 600"
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-01-28, 18:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-01-28, 11:48   

http://docs8.chomikuj.pl/...o-NAWIGACJI.doc
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Adam57
Waypoint


Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 37
Wysłany: 2012-01-28, 12:01   

W "Instrukcja do programu MioPocket 4 - do NAWIGACJI.doc" nie na Smarta SG 600.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-01-28, 13:59   

Adam57 napisał/a:
W "Instrukcja do programu MioPocket 4 - do NAWIGACJI.doc" nie na Smarta SG 600.


Cytat:
Inne urządzenia: Jeżeli marka / model nie ma na liście, spróbuj instrukcji wszystkie te, które są wymienione. Jeśli żadna z tych prac, to będzie trzeba albo dowiedzieć się gdzie indziej, czy i jak urządzenie można odblokować lub spróbuj SD bez instalacji (2.2b) poniżej.


Przeczytaj jeszcze raz http://docs8.chomikuj.pl/...o-NAWIGACJI.doc
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Adam57
Waypoint


Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 37
Wysłany: 2012-01-28, 14:50   

Czytam ze zrozumieniem. Ponieważ wskazanej marki nie ma na liście zadałem powyższe pytanie, sądząc, że ktoś już to przetestował
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2012-01-28, 17:53   

Cytat:
spróbuj SD bez instalacji (2.2b) poniżej
Uruchom tak jak uruchamia się każdy inny panel na SG600
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Adam57
Waypoint


Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 37
Wysłany: 2012-01-28, 19:13   

Tak już próbowałem, niestety bezskutecznie. Nawigacja jest odblokowana. Chcę zainstalować Mio... dla zwiększenia jej możliwości.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12