Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2019-06-15, 12:11
TT GO 950 - nowe mapy, navore, problemy
Autor Wiadomość
pinochio
Waypoint


Dołączył: 01 Wrz 2010
Posty: 27
Wysłany: 2010-09-01, 15:19   TomTom HOME zawalony?

Witam,

mam nową nawigację TomTom 950 i chciałem drugi raz skorzystać z gwarancji aktualizacji mapy poprzez TomTom HOME2. Jest teraz akurat dostępna wersja Europa 855.2885, ale... wczoraj wieczorem zacząłem i dzisiaj byłem w połowie ściągania i . wracam z wanny, a tam połowa pliku ściągnięta i nie chce się otworzyć zip.
Jest jakaś możliwość szybkiego ściągnięcia tej wersji i zainstalowania?
Czy to ze względu na oblężenie serwera tak długo się ściąga?
Ostatnio zmieniony przez pinochio 2010-09-01, 15:24, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-01, 15:23   

pinochio, legalny? Z TomTomem? Na tym forum? Nie możliwe. Polecam...peb.pl
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
pinochio
Waypoint


Dołączył: 01 Wrz 2010
Posty: 27
Wysłany: 2010-09-01, 15:29   

Dzakus napisał/a:
pinochio, legalny? Z TomTomem? Na tym forum? Nie możliwe. Polecam...peb.pl


Legalny... na forum trafiłem poprzez google. Na razie peb mnie nie interesuje.
Miałem pecha, niedawno kupiłem nawigację i mam miesiąc gwarancji, teraz na ten model niektóre sklepy dają za tę samą cenę dwa lata gwarancji aktualizacji.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-01, 15:39   

pinochio, większość użytkowników na tym forum to osoby z Windows CE i użytkownicy nie licencjonowanych kopii, a nie z legalni użytkownicy z TomTomem(Linux). Rzadko się pojawiają piraci z TomTomem, a co dopiero legalni. Na TomTom jest więcej użytkowników TomToma. Może znajdzie się jakiś legalny.

PS.Na Windows CE góruje Automapa. Istnieje też TomTom, ale mało popularny.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2010-09-01, 17:58   

pinochio napisał/a:
Czy to ze względu na oblężenie serwera tak długo się ściąga?

Całkiem możliwe:
http://pdaclub.pl/forum/t...297/#msg1364297
 
 
br0nas 
Waypoint


Dołączył: 05 Maj 2010
Posty: 20
Wysłany: 2010-12-02, 11:04   TT GO 950 - nowe mapy, navore, problemy

Witam!

Otoz mam taki problem.
posiadam go 950, mam zainstalowana w pamieci oryginalna mape, ale juz starą
chcialbym wgrac nowa mape na karte, bez ingerencji w pamiec wewnetrzna urzadzenia.
Czy jest taka mozliwosc?? poprostu nie chce usuwac tamtego co jest w pamieci urzadzenia.

chyba, ze jak zrobie kopie zapasowa urzadzenia w tt home, to moge wrocic do stanu przed sformtowaniem pamieci urzadzenia???

Mam zamiar wgrac:
Europe_860_3102

meta:
Cytat:
; Europe_860_3102
BD 34 3D 04 C9 BC 7A F2 24 92 8F C7 93 09 8E 22 Europe-226.meta


prosze o pomoc z i góry dziekuje ;)
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-01-29, 16:39, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-12-02, 11:11   

Ten poradnik czytałeś :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14949 :?:

[ Dodano: 2010-12-02, 11:32 ]
br0nas napisał/a:
Mam zamiar wgrac:
Europe_860_3102

Tu jest pytanie czy będzie pasować do Twojego navcore,ale jak zechcesz to się doczytasz wszystko jest na forum tylko wystarczy trochę chęci :lol: :mrgreen:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
krzynioczarny
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 04 Sie 2008
Posty: 92
Wysłany: 2010-12-03, 21:01   

Kolego jeżeli chcesz zachować navcore /oprogramowanie /zrób sobie kopie zapasową na komputerze ,następnie w urządzeniu spachtuj programem yDGpatch plik PNDNavigator,jezeli go niema to plik ttsystem dzięki temu orginalne navcore zobaczy
nową mapę.
Po wgraniu nowej mapy musisz jeszcze wygenerować dla twojego ID urządzenia plik DCT i wkleić do folderu nowej mapy. To wszystko .ID urzadzenia jest w pliku ttgo
w urządzeniu twojego navcore.
tu jest wszystko:
Kod:
http://rapidshare.com/#!download|12tl|191242569|T_29_01_09.pdf|7734
hasło www.peb.pl
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-12-03, 21:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-12-03, 21:16   

krzynioczarny napisał/a:
tu jest wszystko:http://rapidshare.com/#!download|12tl|191242569|T_29_01_09.pdf|7734 hasło www.peb.pl

Popraw link jak możesz :roll:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2010-12-03, 21:18   

Poprawiłem

P.S. Poradnik z linka gustawox1 jest o wiele nowszy
_________________

 
 
pinochio
Waypoint


Dołączył: 01 Wrz 2010
Posty: 27
Wysłany: 2011-01-28, 21:33   TomTom Go 950 koniec gwarancji map i co dalej

Witam.
Skończyła mi się gwarancja aktualizacji map w nowym TomTomie. Mam oryginalne Navcore 9.053 i w TomTom HOME proponuje mi zakupić mapy Europe 860.3102 (ostatnia aktualizacja była 855.xxx). W Folderze Europe mam po ostatnich aktualizacjach dodatkowo jakieś radary z całej Europy. Co z tym zrobić? Zrobiłem kopię zapasową całej zawartości TT. Wywalić cały ten folder Europe czy zamienić pliki? Trochę dużo tych radarów, nie połapię się, jakie potem ściągnąć i obawiam się, że jak nie usunę folderu to w trakcie podmiany plików zabraknie miejsca na dysku TT. Z którego poradnika w moim przypadku korzystać?
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2011-01-28, 21:57   

Każdy poradnik Ci pomoże. Mapę Europe 860.3102 możesz ściągnąć z forum, radary też.
Jak zrobiłeś kopię to możesz wywalić wszystko, bo i tak wgrasz sobie nową mapę i radary więc stara już nie potrzebna.
Nie podmieniaj plików, będzie error. Pliki *meta i *meta.dct będą mieć inne numery i mogą wywołać konflikt.
Wywalasz folder ze starą mapą umieszczasz nowy. Uruchamiasz keygen, aktywujesz i działa.
 
 
pinochio
Waypoint


Dołączył: 01 Wrz 2010
Posty: 27
Wysłany: 2011-01-28, 22:28   

Akurat te dwa pliki *meta i *meta.dct można by wywalić, mają numer *181. Ale dobra, będę szukał tych wszystkich radarów. W TomTom HOME chce mi jeszcze zezwolić na instalację jakiś plików z radarami? Jeden poradnik jest do całkowitego formatu zdaje się. Ten "easyusetool_frontend_0514_gsmfree" chyba najbardziej tu pasuje? Mapę i radary rozumiem na samym początku wymieniam, potem dopiero *ttsystem (u mnie nie ma tego PNDNavigator) i *dct? A co w przyszłości, jak sprawdzać czy jest nowa aktualizacja Navcore dla mojego tomka? W TomTom HOME już chyba nie można uruchamiać spatchowanego TT, w każdym bądź razie nie logować się?
Ostatnio zmieniony przez pinochio 2011-01-29, 10:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2011-01-28, 22:37   

Navcore będzie Ci pobierał nowe, nawet na spatchowanym pliku ttsystem.
Nie musisz formatować, usuń jedynie folder z mapą, a na jego miejsce daj z nową. Nie zamieniaj nic po protu usuń.
Jako keygen możesz użyć Alberts Easy Activator 5_v0.57.21
Radary masz tu:
http://peb.pl/poi-do-tomt...-od-stif45.html
Bierz te oznaczone jako "Radary oryginalne Tom Tom"
 
 
pinochio
Waypoint


Dołączył: 01 Wrz 2010
Posty: 27
Wysłany: 2011-01-28, 22:51   

Dzięki, właśnie tam już byłem i nie wiedziałem które brać.

[ Dodano: 2011-01-29, 10:38 ]
Coś zawaliłem przy pierwszych testach. Właśnie wcześniej usunąłem z katalogu Europe pliki *meta i *meta.dct i podmieniałem pliki mapy, ale avira mi zblokowała autorun. Wyłączyłem antywira i chyba nie dokończyłem nawet nakładki, tylko bawiłem się w TomTom HOME szukaniem oprogramowania map. Dostałem info, że mapa nie jest aktywowana. Wywaliłem nową mapę, skopiowałem i wkleiłem starą z backupu. Potem zobaczyłem, że w głównym katalogu jest pełno nowych plików odzysku *chk i je wszystkie usunąłem. Przed tym albo po tym już nie mogłem uruchomić normalnie TomToma, nie było ekranu wyboru czy chcę się połączyć z "Komputer", po dłuższym przyciskaniu włącznika od razu się łączył z kompem nie szło wyświetlić mapy i w info o systemie nie pokazywało mi numeru Navcore. Wywaliłem wszystko, wkleiłem cały backup i to samo. Usunąłem ponownie wszystko, tym razem poprzez format dysku FAT32, pobrałem z TTH Navcore i działa na razie bez mapy, ale mam też jakieś odzyskane fragmenty plików *chk.
Jak przywraca się stary backup? Trzeba zrobić format czy wystarczy usunąć i wkleić zawartość kopii zapasowej? Coś trzeba potem aktywować?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 14