Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2019-06-15, 12:11
tt one xl - problemy techniczne
Autor Wiadomość
retros
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Cze 2009
Posty: 14
Wysłany: 2009-08-25, 09:22   problem z włączeniem

totmm xl zakupiony w anglii ( bez slotu na karte ) - zrobiłem format - zaktualizowałem poprzez tthome - ( za pierwszym podłączeniem wgrało navcore 7.5222 zresetowało urządzenie następnie zassało 8.010 ponowny restart - potem yDGpatch - mapa i navi działa ok ale problem jest z jej włączeniem tzn - trzeba wcisnąć przycik i trzymać go około 30-40 sekund by nawigacja się włączyła - strasznie to denerwujące -

... formatowałem już parę razy i za każdym razem sytuacja jest identyczna

proszę o jakieś wskazówki ...

Pozdr.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-06-07, 16:28, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
sebastian1979r 
GPS instruktor



Pomógł: 37 razy
Wiek: 40
Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 667
Wysłany: 2009-09-01, 19:55   

Stary powtarzajacy sie problem z One na karte SD. Wina chyba tkwi w gniezdzie karty. Najprosciej i najszybciej zaskakuje, podejrzewam ze nie na orginalnej karcie z mapa Tomtoma, poprzez szybkie nacisniecie karty na jej wyciagniecie i wcisniecie jej spowrotem. Dziala od razu. Wypruboj.
 
 
kloon
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sty 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-03-30, 12:48   TT one Xl- dziwne zachowanie ?

Witam!
Kopiłem TT one Xl ( 4EG00.001 ) z problemem tzn. na ekranie pokazywał się czerwony krzyżyk. Po podłączeniu do TT Home zaktualizował się bardzo szybko i bez problemu. I tu zaczynają się schody. Jak go uruchamiam to ukazuje się TT leci pasek na dole ze się ładuję następnie pokazuje się centralnie napis TOMTOM i zawiesza się. Formatowałem pamięć, wgrywałem navcore taki jak proponuje TTHome czyli 7.522- wszystko przebiegało bezproblemowo , próbowałem tez navcore 8.10 oraz 8.20 ale za każdym razem sytuacja się powtarza. Oczywiście prześledziłem forum i znalazłem ze czasami tak jest i często pomaga reset lecz nie w moim przypadku. Co mógłbym jeszcze spróbować aby odpalić tego TT możne szanowni koledzy podpowiedzą jakąś rade za którą z góry dziękuje.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-03-30, 12:56   

A oddaj jak masz na gwarancji niech się oni martwią co zrobić z tym fantem :roll:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2010-03-30, 17:27   

A masz tam mapę na nim czy samo navcore? Wgraj mapę to może zaskoczy.
 
 
kloon
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sty 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-03-30, 22:43   

Witam !!!
Próbowałem już wszystkich dostępnych navcore i reakcja jest identyczna czyli wykrywa i instaluje się wszystko bez jakichkolwiek problemów. Dopiero przy pierwszym rozruchu zostaje centralnie napis TOMTOM a po poczęstowaniu go CLEAR FLASH idzie dalej i wyświetla ekran biały z błękitnym paskiem na dole.
A jeśli chodzi o mapy to mam taka Western_Europe_1GB_845_2666 i tez próbowałem wgrać i dzieje się to samo.
 
 
Rymar 
Waypoint
V8 Connoisseur



Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 67
Skąd: OP/WX
  Wysłany: 2010-03-31, 11:39   

Kolego na 99,9% masz uszkodzoną pamięć wbudowaną czyli Rom. Przerabiałem to jakiś czas temu z Tomkiem znajomego. Te same objawy i nic nie pomogało od zmiany Navcore poprzez Clear Flash.
_________________
V8 Connoisseur AUDI S8 D2 -lift

TRZEBA ŻYĆ SZYBKO I ZAJEBIŚCIE...
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-03-31, 11:47   

kloon napisał/a:
Witam!
Kopiłem TT one Xl ( 4EG00.001 )

Czyli jak pisałem wcześniej oddaj jak masz na gwarancji.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
myrsik
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 139
Wysłany: 2012-03-14, 09:12   tt one xl - problemy techniczne

witam

Mam navi TT one xl, navcore 8.398 wersja truck, mapy 880,3845. Wszystko ladnie dziala poza jednym: jak wejde w ustawienia i zmienie na KOLORY NOCNE to ekran robi sie calkowicie czarny i jak poklikam po nim to po jakims czasie (30s) pojawia sie ekran w trybie nocnym z powlaczanymi jakimis funkcjami, czyli ekran reagowal na moje klikniecia, mimo, ze nic nie bylo widac. Czy to tak ma byc? Jak po zmianie trybu zostawie navi bez klikania, to moge czekac i czekac i nic sie nie pojawi...

pozdrawiam

myrsik
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-04-11, 09:01, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 985
Wysłany: 2012-03-14, 10:17   

Czy masz w menu TT pod ikonką...Ustawienia jasności...zaznaczone...Zmniejsz jasność,gdy jest ciemno...oraz...Przełącz na kolory nocne po zmroku...jeżeli nie,to zaznacz i ustaw odpowiednio suwaki.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
atym 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 281
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2012-03-14, 10:37   

myrsik,
Jak ustawisz zmianę kolorów na AUTO, po czym gdy program przełączy automatycznie na kolory nocne, to masz tak samo ...jowo?

Spróbuj jeszcze ustawień domyślnych, może to pomoże.
_________________
Modecom FreeWay MX2 + TMC GNS FM9 RDS
 
 
Rochword
Waypoint



Dołączył: 02 Kwi 2015
Posty: 51
Wysłany: 2015-04-10, 15:48   

Dostałem nawigacje tomtom one xl wgrałem nowe navcore, mapy wszystko działa tak jak powinno, problem pojawia się gdy podłączę navi do ładowarki natychmiast restart i tak w kółko. Gdy naładuje baterie ( trzyma ok 6 min pełna ) i odłącze navi od ładowarki wszystko wraca do normy działa płynnie bez żadnych zacięć itd.
_________________
Nie pomagam na PW !!!!
 
 
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1048
Skąd: Turoń
Wysłany: 2015-04-10, 17:13   

Rochword, czy masz ori ładowarkę od niego czy...
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
Rochword
Waypoint



Dołączył: 02 Kwi 2015
Posty: 51
Wysłany: 2015-04-10, 18:28   

ładowarka wygląda na oryginalną, jakieś pomysły co dalej ?
_________________
Nie pomagam na PW !!!!
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 55
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 604
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2015-04-10, 18:55   

Ładowarka lub gniazdo. Weź kabel USB i zobacz czy ładuje z portu. Jeżeli wszystko OK to ładowarka (lub jej kabel).
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 12