Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-03-13, 10:46
LarkMap - skasowany / problemy z uruchomieniem
Autor Wiadomość
sokrates1144
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-03-13, 13:22   

nie dość że nie mogę odpalić żadnego nowego pulpitu, ani żadnej nowej mapy, a wszystko robię jak w instrukcjach...

przesłałem zdjęcie co znajduje się w tym folderze. Ten cały folder wrzucam na SD i wkładam do nawigacji. wchodzę w ustawienia i ścieszka dostępu. wybieram SD > folder Lark Map >podwójnie klikam na aplikację LarkMap.exe. Wychodzę do głównego menu naciskam nawigacja i odpala ale jak wybieram np. znajdź i jedź to wyskakuje mi że nie wczytano pełnych danych.
Zaś gdy w taki sam sposób wybieram pulpit i naciskam na nawigacja to wogóle mi się nie odpala a powinno odpalić się nowy pulpit...

Mam nadzieję że teraz dobrze opisałem problem...
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-03-13, 14:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9625
Wysłany: 2012-03-13, 13:38   

Chodzi mi o nazwe pliku EXE lub ZIP który ściągnąłes. I skąd . I jego wielkość w MB lub GB - jak wolisz)
Bo może masz tylko dodatek TURYSTYKA, a nie ma całej aplikacji LarkMap Albo w tym, co ściagnąłes brak czegoś.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-03-13, 14:44, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
sokrates1144
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-03-13, 14:10   

http://chomikuj.pl/tepe51...cja/LarkMap+1.4 stąd to pobierałem
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9625
Wysłany: 2012-03-13, 14:28   

Cytat:
sprobuj z inna wersją
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
sokrates1144
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-03-13, 14:34   

ok
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 66
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1546
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2012-03-13, 16:18   

sokrates1144 napisał/a:
ok

Cosik nie za duża ta LarkMap z Chomika. Moja po rozpakowaniu ma ponad 870 MB - w tym sam katalog PRDF (z mapą) 818 MB.
Ja na kartę kopiowałem tylko katalog LarkMap z jego zawartością - a nie katalog z katalogiem LarkMap. Może tu tkwi problem.
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 9
 
 
sokrates1144
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-03-13, 19:31   

no nie wiem . po wgraniu najnowszej wersji to samo.... ;/
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9625
Wysłany: 2012-03-13, 19:39   

To może opisz, jak wgrywałeś
I jakiego "słodzika" użyłeś
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
sokrates1144
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-03-13, 20:39   

Pulpit już działa. ale Nawigacja nie. Cały folder z nawigacją wrzucam na SD i wkładam do nawigacji. wchodzę w ustawienia i ścieszka dostępu. wybieram SD > folder Lark Map >podwójnie klikam na aplikację LarkMap.exe. Wychodzę do głównego menu naciskam nawigacja i odpala ale jak wybieram np. znajdź i jedź to wyskakuje mi że nie wczytano pełnych danych.
 
 
astra72 
Waypoint


Dołączył: 05 Lip 2011
Posty: 25
Wysłany: 2012-03-13, 20:58   

A dane masz zarejestrowane, czy wersja słodzona :?:
_________________
Był Lark 50.3 jest FreeWay mx2hd
 
 
sokrates1144
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-03-13, 21:05   

jak wchodzę w nawigacji w info o licencji to mam takie trzy pozycje : Polska, od i Do jak dobrze pamiętam. i tylko przy do jest napisane zarejestrowane(ale nie widnieje żden klucz rejestracyjny), a przy pierwszych dwóch jest niezarejestrowane.

[ Dodano: 2012-03-13, 21:06 ]
mapka była oryginalna, bo navi dostałem od tp ;p
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9625
Wysłany: 2012-03-14, 08:58   

sokrates1144 napisał/a:
Polska, od i Do
Polska, D0 i D1
sokrates1144 napisał/a:
przy pierwszych dwóch jest niezarejestrowane.
Może dlatego nie działa?
sokrates1144 napisał/a:
mapka była oryginalna
A teraz tez masz oryginalną?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
sokrates1144
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-03-14, 20:32   

teraz też mam oryginalną. Jutro dostanę do rąk pudełko i poszukam kodu licencyjnego i spróbuję wpisać. Ale jak już wcześniej mówiłem że kiedyś mi też coś takiego się zdarzyło i zmieniłem ścieszkę dostępu na ResidentFlash/LarkMap/LarkMap.exe czyli na taką jak mam teraz i było dobrze ;/
 
 
Patysiak25
azymut


Dołączył: 20 Mar 2012
Posty: 3
  Wysłany: 2012-03-20, 06:55   Problem i prośba o pomoc

Witam serdecznie na forum!

Pisze do Was drodzy koledzy poniewaz od kilku dni walczę ze swoją nawigacją i aktualizacją map :-( No ale po kolei...

Zakupiłem na Allegro nawigacje Lark Voyage 35.5c, na stronie www.navigo.pl zakupiłem aktualizacje map. No i teraz pojawiają się schody...

Zainstalowalem managerem aktualizacji nowy system ze tak powiem, nawigacja całkowicie zmieniła wygląd i byłem w siodmym niebie, jednak gdy staram się zaplanowac podroz, badz klikne ktorąkolwiek opcje tj dom, adres itp wyskakuje komunikat NIE WCZYTANO PEŁNYCH DANYCH - a ze jestem totalnym laikiem nie wiem co teraz robic :-(

Podam jescze oprogramowanie jakie mam itp by sytuacja była jasniejsza:
Lark Map 1.5 (1.5.302.1550)

Informacje o licencji:
Polska (11.11.0) - niezarejestrowane
D1 (11.11.0) - niezarejestrowane
D0 - zarejestrowane

Tu tez nie wiem o co chodzi, ponieważ gdy wchodzę na strone navigo.pl i chcę zarejestrować nawigsacje wyskakuje komunikat iz klucz licencyjny przypisany jest do innego konta - a tego totalnie nie rozumiem, bo 3 dni temu klucz licencyjny dostałem mailem od Navigo :-?

Gdy wchodze np w Polska (11.11.0) - niezarejestrowany wyswiietla mi sie Nr seryjny aplikacji i danych, oraz klucz kontrolny...ale brak jest klucza rejestracyjnego :-( Jak mam go Panowie zdobyc? Dodam jeszcze iz na allegro kupilem nawigacje bez pudelka, instrukcji i gwarancji.

Prosze bardzo o pomoc, bo siedze juz z tym pare dni i nie moge nic zrobic :cry:
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9625
Wysłany: 2012-03-20, 07:13   

W tej sprawie pomóc Ci może jedynie serwis Navigo lub poprzedni właściciel - my sprawy klucza nie wyjaśnimy.
Może był na pudęłku, może poprzedni właściciel juz go użył i zarejestrował

Identyczny problem: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=33145
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
Ostatnio zmieniony przez jestem_ktoś 2012-03-20, 07:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12