Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:43
NavRoad Vivo+ programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
no4
azymut


Dołączył: 11 Cze 2011
Posty: 4
Skąd: Polska
Wysłany: 2011-06-22, 06:35   

było już o tym

trzeba instalować czystą wersję (podczas instalacji w AM wybrać dodatek dla Navroad)
i paczować z zaznaczeniem opcji Navroad

i wtedy działa


wa51ol:

masz odpowiedź w swoim poście w info paczera
".. program był już patchowany - error! ... "
patch nie poprawia programu z twoimi opcjami

instalka AM nie może być słodzona !
 
 
wa51ol
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2011-06-22, 17:17   

Witam ponownie :(

Sciągnąłem instalkę nie słodzoną, zainstalowalem (+dodatek do navroad)
Po zainstalowaniu od razu patch (Patcher_2.4.exe) z zaznaczoną opcją "Urzadzenia Navroad..."

1 sze uruchomienie i niestety znów to samo (mapa nie poprawnie zarejestrowana...)

Ehh załamany jestem juz ;/

Obecna zawartoś pliku an.info
Kod:
_AppVersion=6.8.1.1421
_Version=1.0.0.0
_PPCDevice=-1
_Device=NavRoad
OSVersion=6.0.0  (3)
OSName=WCE
AMVersion=6.8.1.1421
OEMName=NavRoad
OEMType=VIVO PLUS
OEMResolution=800x480
DPI=96
MapName=Polska 1104
MapVersion=6.177
FreeMem=92000256
FreeMemAI=72159232


Log z patchowania aplikacji:
Kod:
-----------------------------------------------------------------------
2011-06-22 Wa51oL 17:13:29 Patcher 2.4.0.0 by pawel_1980
-----------------------------------------------------------------------
Otwieram plik N:\AutoMapa EU\wceAm.exe    : OK
Product Name        : AutoMapa PocketPC
Version            : 6.8.1.1421
File Size            : 9519104 bajtów
CmpProc            : 0x000187B4
Free Space        : 0x006C00C0
 * Add Code at Address    : 0x006C00C0
 * Patch Address        : 0x000C34C8
 * Patch Address        : 0x000D6378
 * Patch Address        : 0x000D7444
 * Patch Address        : 0x000CA8D4
 * Patch Address        : 0x000CBA2C
 * Patch Address        : 0x000CE39C
 * Patch Address        : 0x000D0FF0
 * Patch Address        : 0x000D9140
 * Patch Address        : 0x000DA53C
 * Patch Address        : 0x000DC6E8
Zapisuje do pliku N:\AutoMapa EU\wceAm.exe    : OK
-----------------------------------------------------------------------
Otwieram plik N:\AutoMapa EU\Maps\Polska\map.a    OK
Rozmiar         : 182665
Mapa        : Polska 1104 6.177
Data Mapy    : 2011-5-29
Zapisywanie do pliku...    : OK
Otwieram plik N:\AutoMapa EU\Maps\Polska\automapa.amm    OK
 Użytkownik    : pawel1980
 Email        : pawel@1980.pl
Zapisywanie do pliku...    : OK
-----------------------------------------------------------------------
 KONIEC .... SPRAWDŹ LOGA CZY WSZYSTKO JEST OK
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-12-17, 08:08, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9755
Wysłany: 2011-06-22, 19:48   

wa51ol, próbuj zainstalować bez dodatku. Nie zadziała. Zainstaluj z dodatkiem NavRoad. Nie zadziała. Zainstaluj z dodatkiem Windows CE 4.2
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
wa51ol
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2011-06-22, 20:35   

A patchować z zaznaczoną opcją navroad?

Podczas instalacji AutoMapy nie ma dodatku Windows CE 4.2 :(

Raportuje co robiłem :)
niestety na razie nic nie pomaga..

AutoMapa Polska 6.8.1 sciagnieta gdzies z neta (ale ma byc nie cukierkowana;d)
1. Instalacja bez dodatków, patchowana (Patcher 2.4.0.0 by pawel:) -> patch programu, patch mapy, log, przywroc pliki, kopia plikow, urzadzenia navroad)
- bład :(

2. Instalacja z dodatkiem NavRoad, patchowana (Patcher 2.4.0.0 by pawel:) -> patch programu, patch mapy, log, przywroc pliki, kopia plikow, urzadzenia navroad)
- bład :(
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9755
Wysłany: 2011-06-22, 21:12   

wa51ol, w patcherze spróbuj opcji Windows CE 4.2
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
wa51ol
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2011-06-22, 21:20   

Tak tą opcję zaznaczałem: "urzadzenia navroad 360/370 i z Windows CE 4.2"

instalacja byla do pamieci wewnetrznej urzadzenia..
windows ce 6 jest zaintsalowny na tym badziewiu
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9755
Wysłany: 2011-06-22, 21:37   

wa51ol, najpierw spróbuj jedną opcję, a potem drugą. Najlepiej daj oryginalne exeki to zrobię to za cb, aby mieć pewność.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
behru 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 15 Kwi 2009
Posty: 26
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-06-23, 01:56   

Wszystko ładnie działa. Trzeba tylko użyć patchera 3.0.0.2 a nie 2.4.0.0

do zassania tutaj:

TUTAJ

Tak jak opisane wcześniej. Czysta niesłodzona instalka
Pojawiła się nawet świeża - "nowa" wersja 6.8.1d --> TUTAJ

Później w patcherze 3.0.0.2 i tym a nie innym: patch programu i mapy i zaznaczona fiśka NavRoad

Musi działać ;-)
_________________
-----------------------------------------------
Behru
 
 
wa51ol
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2011-06-23, 11:33   

Udalo sie, użyty patch to 2.4 od pawła..
zainstalowalem czystą AutoMapę na karte microsd z telefonu (bez dodatków), pozniej patch z zaznaczoną opcją urzadzenia nabroad i windows ce.
Dzięki wszystkim za pomoc, teraz bede musiał tylko kupić karte i ponowić "wyczyn" :P
 
 
jarecki946
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Lip 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-07-14, 12:05   VIVO PLUS - opinie od uzytkowników

Witam wszystkich, mój pierwszy post tutaj, choć czytam już od prawie miesiąca.
Mam pytanie do użytkowników VIVO PLUSa. Widzę że jest tu już kilku, proszę o opinie nt działania, czy możecie już coś powiedzieć, zrecenzować sprzęt? A moze ktoś ma porównanie działania AM na VIVO i VIVO PLUS (jedyna róznica to taktowanie procesora 500 v 600 MHz). Czy te 100MHz więcej faktycznie powoduje większą płynność na AM ?
Dodatkowo jak z działaniem zestawu głośnomówiącego przez BT na tym urzadzeniu. Mam wbudowany fabrycznie w aucie, ale nie spełnia moich oczekiwań, ze względu na to że moi rozmówcy skarżą się że mnie słabo słyszą. Obawiam się przy podczepionej navi pod szybą w odległosci podobnej do umiejscowienia mikrofonu fabrycznego w moim aucie (ok. 80cm od glowy kierowcy) będzie podobnie.

dziękuje z góry za wszelkie odpowiedzi
Jarecki
 
 
SlayerPl
azymut


Dołączył: 16 Lip 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-07-16, 23:29   

behru napisał/a:
Wszystko ładnie działa. Trzeba tylko użyć patchera 3.0.0.2 a nie 2.4.0.0

do zassania tutaj:

TUTAJ

Tak jak opisane wcześniej. Czysta niesłodzona instalka
Pojawiła się nawet świeża - "nowa" wersja 6.8.1d --> TUTAJ

Później w patcherze 3.0.0.2 i tym a nie innym: patch programu i mapy i zaznaczona fiśka NavRoad

Musi działać ;-)


Nie działa.
HELP!

Walczę z tym badziewiem ładne parę godzin...

AM nie uruchamia się z przycisku Navi, a z explorera pisze ze mapa niezarejestrowana...
Sprawdzałem na wersji d, e, g. Z paczerami 2.4 i 3.0.0.2
Plz sprecyzujcie proces instalacji...

W instrukcji na forum jest paczowanie przed setupem a w tym topiku radzicie po setupie.
Dodam, że Vivo plus ma wbudowaną pamięć 2 Gb i to właśnie na tej pamięci instaluje AM

Podajcie proszę precyzyjny proces instalacji, bo tych opcji jest naprawdę dużo... (wersja AM, patchera, sposób patchowania (przed czy po setupie?), przez kartę czy activesyncem, z dodatkiem do navroada podczas setupa czy nie itp. itd.)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18519
Wysłany: 2011-07-17, 18:09   

Precyzyjny opis jest w dziale o AM, w "przyklejonych"
I zawsze na SD. Dodatek też.
_________________

 
 
SlayerPl
azymut


Dołączył: 16 Lip 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-07-18, 14:58   

W niedzielę rano pojechałem do marketu po microSD...
Zupełnie inaczej się teraz zachowuje. Działa idealnie.
Tak, więc napiszę dużymi literami:

AM NIE DZIAŁA NA WBUDOWANEJ PAMIĘCI VIVO PLUS

ps. Zapewne kiedyś jakiś mędrzec znajdzie na to sposób. Póki co instalować na microSD
 
 
stratus84 
Waypoint
OnePlus One


Dołączył: 15 Cze 2010
Posty: 126
Skąd: świętokrzyskie
Wysłany: 2011-10-04, 09:07   

Witam. Mam kilka pytań do wszystkich posiadaczy VIVO i VIVO PLUS:

1. jak sprawuje się wyświetlacz na pełnym słońcu (aktualnie mam GOCLEVER 5066 HD i nie jest za dobrze)?

2. czy po wyłączeniu zasilania wyskakuje monit z opcjami uśpij/wyłącz np. że za 30 sekund nawigacja zostanie automatycznie uśpiona - tak chyba jest w nawigacjach sony bo miałem kiedyś taką w rekach i osobiście mi się to podoba

3. jak wygląda regulacja jasności wyświetlacza? czy można w opcjach systemowych nawigacji ustawić, żeby np. jak AutoMapa przechodzi w tryb nocny automatycznie przygasła jasność monitora np. do połowy?

Ogólnie jakie wrażenia z wielkości monitora, fajniej wygląda od 5 calowych?

Dzięki za odpowiedzi :) Pozdrawiam :)
 
 
 
emka1964
azymut


Dołączył: 06 Lut 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-02-27, 07:23   NavRoad Vivo+ programy nawigacyjne

Przekopałem całe forum i nie znalazłem rozwiązania, więc pozwoliłem sobie założyć nowy wątek.
Otóż jednym z powodów dla których kupiłem ten model był "odblokowany system operacyjny" ponieważ zależało mi na instalacji kilku programów pod Win CE. Niestety - każda próba instalacji czegokolwiek kończy się komunikatem " Program xxx is not a valid Windows CE program (lub application)" I nie mam pojęcia jak to obejść, przeszukałem pół internetu i jak byłem ciemny tak jestem. (może faktycznie jestem ciemny, bo jeśli problem nie występuje w necie to zaczynam mieć obawy, że tylko mnie się to nie udaje :/ )

Jedyne co chodzi to AM zainstalowana na karcie SD.

Any idea?

System w tym urządzeniu to Windows Embbeded 6.0 Core
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-12-17, 08:06, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12