Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:43
NavRoad Vivo+ programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
ViceprezeS
azymut


Dołączył: 01 Maj 2011
Posty: 3
  Wysłany: 2011-06-09, 17:07   NavRoad VIVO Plus i AutoMapa

Witam.
Mam problem z instalacją AM.
Próbowałem już większość wersji instalacji witamin (przed instalacją oraz po instalacji), próbowałem już kilka wersji AM - 6.7, 6.8 (również ta zwitaminizowana przez Pawła) i żadna nie działa.
Tzn. uruchamia się, ale wyskakuje błąd mapy -
"Mapa nie jest załadowana.
Proszę wybrać z menu opcję: Ustawienia > Inne > Wczytaj mapę..."
"Mapa nie jest poprawnie zarejestrowana. Zarejestruj Mapę."

Co ciekawe, na innej Navi wszystkie mapy śmigają bez problemu.
Pomożecie?
Pzdr
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9524
Wysłany: 2011-06-09, 17:57   

Paweł robił tez patchera do Navroadów.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ViceprezeS
azymut


Dołączył: 01 Maj 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-06-09, 18:14   

Dziękuję.
A gdzie tego można szukać?
Próbowałem tych:
gpam_3.0.0.1
gpam_3.0.0.2
gpam_3.0.0.2 noskin
Patcher_2.4
Nie działają
Pzdr

Już nieaktualne...
Dla osób, które będą mieć podobny problem:
Zainstalowałem czystą wersję AM 6.8.1
Zadziałała witaminka 2.4 kolegi Pawła.
Koniecznie zaznaczyć opcję:
Urządzenia NavRoad 360/370 i z Windows CE 4.2
I zadziałało

Pozdrawiam :)
 
 
no4
azymut


Dołączył: 11 Cze 2011
Posty: 4
Skąd: Polska
Wysłany: 2011-06-13, 12:29   

ViceprezeS:

Czy mógłbyś wyrazić opinię nt wyświetlacza: czułość, jasność kontrast?
Zastanawiam się nad zakupem tego modelu.
Jak działa AM
 
 
snowrider22
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2009
Posty: 86
Wysłany: 2011-06-16, 15:16   

ViceprezeS napisał/a:
Dziękuję.
A gdzie tego można szukać?
Próbowałem tych:
gpam_3.0.0.1
gpam_3.0.0.2
gpam_3.0.0.2 noskin
Patcher_2.4
Nie działają
Pzdr

Już nieaktualne...
Dla osób, które będą mieć podobny problem:
Zainstalowałem czystą wersję AM 6.8.1
Zadziałała witaminka 2.4 kolegi Pawła.
Koniecznie zaznaczyć opcję:
Urządzenia NavRoad 360/370 i z Windows CE 4.2
I zadziałało

Pozdrawiam :)


u mnie z expolera AM się uruchamia bez tych zmian, ale nie uruchamia się przy użyciu menu i wciskaniu "GPS"
jak z tego wybrnąć?
ustawia sie gdzieś ścieżkę dostępu, czy co?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18519
Wysłany: 2011-06-16, 17:40   

snowrider22 napisał/a:
nie uruchamia się przy użyciu menu i wciskaniu "GPS"
ViceprezeS napisał/a:
Koniecznie zaznaczyć opcję:
Urządzenia NavRoad 360/370 i z Windows CE 4.2
_________________

 
 
snowrider22
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2009
Posty: 86
Wysłany: 2011-06-17, 14:21   

jacekp1313 napisał/a:
snowrider22 napisał/a:
nie uruchamia się przy użyciu menu i wciskaniu "GPS"
ViceprezeS napisał/a:
Koniecznie zaznaczyć opcję:
Urządzenia NavRoad 360/370 i z Windows CE 4.2


w nowej AM jest opcja "dodatek navroad" i po dołączeniu tego do instalki AM odpala się z GPS
 
 
wa51ol
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2011-06-21, 16:37   

Witam, również od dziś jestem "nieszczęsliwym" posiadaczem Navroad Vivo Plus i niestety wystepuje u mnie problem z mapami, a mianowicie po zainstalowaniu automapy (zwitamizowanej) i po jej uruchomieniu w navi (poprzez explorer bo gwiazdka nie dziala;/) pojawia sie komunikat:

"Mapa nie jest poprawnie zarejestrowana. Zarejestruj Mapę."

Niestety po próbie zpatchowania również problem występuje;/
Log z patchowania:
Kod:

-----------------------------------------------------------------------
2011-06-21 Wa51oL 16:25:57 Patcher 2.4.0.0 by pawel_1980
-----------------------------------------------------------------------
Przywracanie ...
-------------------------------------------------------------------------
Otwieram plik N:\AutoMapa EU\wceAm.exe    : Program już był patchowany
Error !!!
Backup pliku Map.a        : OK
Backup pliku AutoMapa.amm    : OK
------------------------------------------------------------------------
Otwieram plik N:\AutoMapa EU\Maps\Europe\map.a    OK
Rozmiar         : 192428
Mapa        : Europe 1104 6.173
Data Mapy    : 2011-5-23
Zapisywanie do pliku...    : OK
Otwieram plik N:\AutoMapa EU\Maps\Europe\automapa.amm    OK
 Użytkownik    : pawel1980
 Email        : pawel@1980.pl
Zapisywanie do pliku...    : OK
-------------------------------------------------------------------------
 KONIEC .... SPRAWDŹ LOGA CZY WSZYSTKO JEST OK


Wersja instalowanej automapy: 6.8.1 Europa (zwitamizowana) (instalowana wczoraj na innym urządzeniu bez problemu ;/)

Prosze o pomoc bo już pół dnia nad tym siedze i powoli mam dość;/
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-06-21, 21:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9755
Wysłany: 2011-06-21, 16:55   

- wklej zawartosc pliku am.info
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
wa51ol
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2011-06-21, 16:57   

AutoMapa.info ?
zawartość:
AmInstallPath=\NANDFLASH\AUTOMAPA EU\


Edit:
dobry plik podałem?
co moze byc nie tak?;/
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9755
Wysłany: 2011-06-21, 18:03   

wa51ol, nie. Chodzi o plik: AutoMapa EU\Settings Files\am.info

Poprawna zawartość
Kod:
_AppVersion=6.6.2.1246
_Version=1.0.0.0
_PPCDevice=28
OSVersion=6.0.0  (3)
OSName=WCE
AMVersion=6.6.2.1246
OEMName=NavRoad
OEMType=NR370
OEMResolution=320x240
DPI=96
MapName=Polska 1010
MapVersion=6.130
OEMInfo=C555555555555555555555555555555554444444444
FreeMem=37953536
FreeMemAI=19804160
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
wa51ol
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2011-06-21, 19:14   

Moja zawartość pliku
Kod:


_AppVersion=6.8.1.1421
_Version=1.0.0.0
_PPCDevice=-1
_Device=NavRoad
OSVersion=6.0.0  (3)
OSName=WCE
AMVersion=6.8.1.1421
OEMName=NavRoad
OEMType=VIVO PLUS
OEMResolution=800x480
DPI=96
MapName=Europe 1104
MapVersion=6.173
FreeMem=91381760
FreeMemAI=71122944

Pytanie tylko czy poprawna?

Brakuje OEMInfo no ale nie wiem czy to potrzebne, probowalem tez przekopiowac Twoj, no ale wiadomo nie smiga;D,

Edit:
Ok Dzakus jutro z rana sprawdzę :) A wiec do jutra i dzieki :D
Ostatnio zmieniony przez wa51ol 2011-06-21, 23:28, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9755
Wysłany: 2011-06-21, 20:12   

wa51ol, pobierz oryginalną instalkę.
Spatchuj zaznaczając dodatek NavRoad
Uruchom
Jeśli nie działa to ponowna instalacja i
zaznacz dodatek Windows CE 4.2
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Dziabong 
azymut


Dołączył: 21 Cze 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-06-21, 20:35   

Mam ten sam problem co wa51ol z nowo zakupionym Navroad LEEO. Kombinuję jak koń pod górę - bez rezultatu :-? . Zastanawiam się już porządnie nad zakupem legala
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18519
Wysłany: 2011-06-21, 21:05   

A porady Dzakusa nie zadziałały?
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,77 sekundy. Zapytań do SQL: 11