Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Primo Polski glos TTS PRO "Agata dyskusja
Autor Wiadomość
szila1994 
Navi Expert


Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 293
Wysłany: 2011-03-23, 21:40   

jolusia napisał/a:
Witam po zainstalowaniu Agatki i przy uruchomianiu jest taki komunikat <Unsupported voice, please the log .> i Agatka nie wypowiada komunikatow.

do plku sys wpisz
[sound]
csv_voice_enabled=1
lua_voice_enabled=1
[power]
backlight_status="0"
[debug]
experimental_features="1"
[network]
available="1"
[dynamiccompressor]
compressor=1
a0=56806
thrs=24703
ratio=8
gain=12
 
 
 
jolusia 
Navi Expert



Wiek: 36
Dołączyła: 21 Paź 2008
Posty: 291
Skąd: wroclaw
Wysłany: 2011-03-23, 22:27   

Xinski napisał/a:
Wrzuciłem komplet plików do Agatki Pro:

http://www.multiupload.com/VMP6PBP2D1
http://www.multiupload.com/VF4OC4UFO2

Pobrać oba linki rozpakować, jest też w środku podpowiedź gdzie instalować foldery i pliki. dorzuciłem też swój plik sys.txt jako przykład do ustawienia na swoich nawgacjach. Kolega przed chwilą wysłał SMSa z Czech bo jedzie do Włoch busem i mówi że jest spoko.

wrzucialem Agate z tego pliku a taki mam sys

[interface]
resolution_dir="480_272"
vga=0
show_exit=1
extra_settings=1
clearcity=1
show_tmc_eventlist=1
show_minimize=1

[rawdisplay]
driver="GDI"
highres=0
screen_x=480
screen_y=272
class="landscape"

[power]
backlight_status="0"
backlight_day="100"
backlight_night="100"
powermgm_state="0"

[gps]
port=7
baud=9600

[network]
available=1

[tmc-http]
enabled=1 ;for Online TMC only

[3d]
use_all_building_textures=1

[sound]
lua_voice_enabled=1

[tts]
always_say_road_names=3
announce_street_name=1

[sound]
use_method="1"
os_volume="255"
sound_volume="255"
voice_volume="255"
ding=0

[dynamiccompressor]
compressor=1
a0=56806
thrs=24703
ratio=8
gain=12; amplificare volum tts max 10

[debug]
experimental_features="1"
extra_settings=1

[network]
available = 1

[folders]
has_secondary_root=0

[camera.roundabout]
enabled=0
centery=20

[map]
3d_min_zoomlevel=10
3d_max_tiltlevel=9000
3d_scale_carmodel=1
3dcarsizemin=6000
3dcarsizemax=10000
3dcarsizemul=71000

[warning]
speedcam_warning=1
speedcam_max_lookahead=3000
warn_distances=150:2000,140:1600,130:1400,120:1200,110:1000,100:800,90:600, 80:500,70:400,60:300,50:200,40:100

[warning]
speedcam_warning=1
is_spoken=1

[speedcam_category:0]
activated_speech="Uwaga! Fotoradar stacjonarny."

[speedcam_category:1]
activated_speech="Uwaga! Możliwy fotoradar przenośny"

[speedcam_category:2]
activated_speech="Uwaga! Możliwa kontrola drogowa."

[speedcam_category:3]
activated_speech="Fotoradar średniej prędkości. Odcinkowy."

[speedcam_category:4]
activated_speech="Fotoradar w sygnalizacji świetlnej."

[speedcam_category:6]
activated_speech="Uwaga! Przejazd kolejowy."

[speedcam_category:7]
activated_speech="Fotoradar na pasie dla autobusów."

[speedcam_category:8]
activated_speech="Uwaga! Niebezpieczne miejsce lub odcinek."

[speedcam_category:9]
activated_speech="Uwaga! Strefa szkoły."

[speedcam_category:10]
activated_speech="Wjeżdżasz do miasta. Zwolnij!"

[speedcam_category:11]
activated_speech="Pomiar prędkości w sygnalizacji świetlnej."

[speedcam_category:12]
activated_speech="Punkt poboru opłaty drogowej."

[speedcam_category:15]
activated_speech="Strefa z opłatą za wjazd."

[speedcam_category:31]
activated_speech="Uwaga! Strefa wypadków."

i nadal Agata sie nie odzywa :-(
_________________
Mio Spirit 7500LM

Samsung Galaxy S 5

KASIA :)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-03-23, 22:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
rudiszubert 
Waypoint


Dołączył: 17 Gru 2009
Posty: 91
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-03-24, 08:19   

Czy w katalogu content \ voice mogą być inne pliki głosów poza "AGATA" ,czy trzeba je skasować ?
 
 
puciek82
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Wrz 2009
Posty: 172
Wysłany: 2011-03-24, 09:36   

Mogą być też inne.
_________________
Lark 43.1
 
 
przemys2
Waypoint


Dołączył: 08 Sty 2011
Posty: 64
Wysłany: 2011-03-26, 23:38   

mam taki komunikat
unsupported voice,please see the log a sys txt taki
Kod:
[interface]
resolution_dir="320_240"
vga=0
show_exit=1
extra_settings=1
clearcity=1
show_tmc_eventlist=1
show_minimize=1

[rawdisplay]
driver="GDI"
highres=0
screen_x=320
screen_y=240
class="landscape"

[power]
backlight_status="0"
backlight_day="100"
backlight_night="100"
powermgm_state="0"

[gps]
port=2
baud=4800
source="nmea"
set_messages=0
[network]
available=1

[tmc-http]
enabled=1 ;for Online TMC only

[3d]
use_all_building_textures=1

[sound]
lua_voice_enabled=1

[tts]
always_say_road_names=3
announce_street_name=1

[sound]
use_method="1"
os_volume="255"
sound_volume="255"
voice_volume="255"
ding=0

[dynamiccompressor]
compressor=1
a0=56806
thrs=24703
ratio=8
gain=12; amplificare volum tts max 10

[debug]
experimental_features="1"
extra_settings=1

[network]
available = 1

[folders]
has_secondary_root=0

[camera.roundabout]
enabled=0
centery=20

[map]
3d_min_zoomlevel=10
3d_max_tiltlevel=9000
3d_scale_carmodel=1
3dcarsizemin=6000
3dcarsizemax=10000
3dcarsizemul=71000

[warning]
speedcam_warning=1
speedcam_max_lookahead=3000
warn_distances=150:2000,140:1600,130:1400,120:1200,110:1000,100:800,90:600,
80:500,70:400,60:300,50:200,40:100

[warning]
speedcam_warning=1
is_spoken=1

[speedcam_category:0]
activated_speech="Uwaga! Fotoradar stacjonarny."

[speedcam_category:1]
activated_speech="Uwaga! Możliwy fotoradar przenośny"

[speedcam_category:2]
activated_speech="Uwaga! Możliwa kontrola drogowa."

[speedcam_category:3]
activated_speech="Fotoradar średniej prędkości. Odcinkowy."

[speedcam_category:4]
activated_speech="Fotoradar w sygnalizacji świetlnej."

[speedcam_category:6]
activated_speech="Uwaga! Przejazd kolejowy."

[speedcam_category:7]
activated_speech="Fotoradar na pasie dla autobusów."

[speedcam_category:8]
activated_speech="Uwaga! Niebezpieczne miejsce lub odcinek."

[speedcam_category:9]
activated_speech="Uwaga! Strefa szkoły."

[speedcam_category:10]
activated_speech="Wjeżdżasz do miasta. Zwolnij!"

[speedcam_category:11]
activated_speech="Pomiar prędkości w sygnalizacji świetlnej."

[speedcam_category:12]
activated_speech="Punkt poboru opłaty drogowej."

[speedcam_category:15]
activated_speech="Strefa z opłatą za wjazd."

[speedcam_category:31]
activated_speech="Uwaga! Strefa wypadków."
robilem wszystko wg postu Xinski co zrobic zeby agata przemowila
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-03-27, 07:44, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18599
Wysłany: 2011-03-27, 07:46   

[b]
przemys2 napisał/a:
please see the log
A ten log? Bo komunikat wskazuje na zły głos
_________________

 
 
WueM 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Wiek: 62
Dołączył: 16 Sty 2008
Posty: 56
Skąd: Legnica
Wysłany: 2011-04-02, 15:26   

Primo 1.1 nowa Agatka milczy wywaliłem wszystko wgrałem od nowa i nic brak komunikatów co robię nie tak

dzieki.gif
Plik ściągnięto 5120 raz(y) 11,61 KB

Ostatnio zmieniony przez WueM 2011-04-02, 21:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
weinert1
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 129
Wysłany: 2011-04-03, 18:21   

Janusz_40! Wielki szacunek za ogrom pracy który włożyłeś. Dziś pokręciłem się trochę wkoło komina i twoja Agata jest na razie super. Jutro mała trasa i trochę miasta Poznań więc potestuję Agatkę. Ale już teraz widzę że to co zrobiłeś jest SUPER! Wielkie dzięki i pozdrowionka.
 
 
NoMercy 
azymut
Panna


Wiek: 96
Dołączył: 10 Lis 2008
Posty: 2
  Wysłany: 2011-04-05, 22:05   Jak wyłączyć dźwięk ostrzegania i pozostac tylko przy głosie

Nie mogę sobie poradzić z wyłączeniem tego powtarzającego się pikania przy dojeżdżaniu do radaru. Agata ostrzega prawidłowo - jednym komunikatem (szacunek - janusz_40), ale jak wyłączyć ten dźwięk pik, pik... ? Używam primo 1.2, bez ingerencji w data i branding z takim : sys.txt

Kod:
[sound]
csv_voice_enabled=1

[debug]
experimental_features="1"

[Interface]
show_exit = 1
extra_settings = 1
resolution_dir = "800_480"
vga = 0
clearcity = 1

[Rawdisplay]
Highres = 0
screen_x = 800
screen_y = 480

[gps]
port=8
baud=57600

[interface]
extra_settings=1

[dynamiccompressor]
compressor=1
a0=56806
thrs=24703
ratio=7
gain=10
[speedcam_category:0]
activated_spoken_type=speech
activated_speech="Uwaga! Fotoradar stacjonarny."
activated_min_speech_repeat_delay=-1
min_frc=-1
approach_beep_sound="!proxi"
use_road_speedlimit=1

[speedcam_category:1]
activated_spoken_type=speech
activated_speech="Uwaga! Możliwy fotoradar przenośny"
activated_min_speech_repeat_delay=-1
min_frc=-1
approach_beep_sound="!proxi"
use_road_speedlimit=1

[speedcam_category:2]
activated_spoken_type=speech
activated_speech="Uwaga! Możliwa kontrola drogowa."
activated_min_speech_repeat_delay=-1
min_frc=5
approach_beep_sound="!proxi"
use_road_speedlimit=1

[speedcam_category:3]
activated_spoken_type=speech
activated_speech="Fotoradar średniej prędkości. Odcinkowy."
activated_min_speech_repeat_delay=-1
min_frc=-1
approach_beep_sound="!proxi"
use_road_speedlimit=1

[speedcam_category:4]
approach_beep_distances="150,150"
activated_spoken_type=speech
activated_speech="Fotoradar w sygnalizacji świetlnej."
activated_min_speech_repeat_delay=-1
min_frc=5
approach_beep_sound="!proxi"
use_road_speedlimit=1

[speedcam_category:6]
approach_beep_distances="150,150"
activated_spoken_type=speech
activated_speech="Uwaga! Przejazd kolejowy."
activated_min_speech_repeat_delay=-1
approach_beep_sound="!proxi"
min_frc=5
use_road_speedlimit=0

[speedcam_category:7]
approach_beep_distances="150,150"
activated_spoken_type=speech
activated_speech="Fotoradar na pasie dla autobusów."
activated_min_speech_repeat_delay=-1
approach_beep_sound="!proxi"
min_frc=-1
use_road_speedlimit=0

[speedcam_category:8]
approach_beep_distances="150,150"
activated_spoken_type=speech
activated_speech="Uwaga! Niebezpieczne miejsce lub odcinek."
activated_min_speech_repeat_delay=-1
approach_beep_sound="!proxi"
min_frc=-1
use_road_speedlimit=0

[speedcam_category:9]
speedcam_snap_distance=50
approach_beep_distances="150,150"
activated_spoken_type=speech
activated_speech="Uwaga! Strefa szkoły."
activated_min_speech_repeat_delay=-1
approach_beep_sound="!proxi"
overspeed_sound="!proxi"
min_frc=5
use_road_speedlimit=0

[speedcam_category:10]
approach_beep_distances="150,150"
approach_beep_sound="!proxi"
activated_spoken_type=speech
activated_speech="Wjeżdżasz do miasta. Zwolnij!"
activated_min_speech_repeat_delay=-1
min_frc=-1
use_road_speedlimit=0

[speedcam_category:11]
approach_beep_sound="!proxi"
activated_spoken_type=speech
activated_speech="Pomiar prędkości w sygnalizacji świetlnej."
activated_min_speech_repeat_delay=-1
min_frc=5
use_road_speedlimit=1

[speedcam_category:12]
approach_beep_sound="!proxi"
activated_spoken_type=speech
activated_speech="Punkt poboru opłaty drogowej."
activated_min_speech_repeat_delay=-1
min_frc=-1
use_road_speedlimit=0

[speedcam_category:15]
approach_beep_sound="!proxi"
activated_spoken_type=speech
activated_speech="Strefa z opłatą za wjazd."
activated_min_speech_repeat_delay=-1
min_frc=5
use_road_speedlimit=0

[speedcam_category:31]
approach_beep_sound="!proxi"
activated_spoken_type=speech
activated_speech="Uwaga! Strefa wypadków."
activated_min_speech_repeat_delay=-1
min_frc=-1
use_road_speedlimit=0


Pozdrawiam.
_________________
NoMercy
 
 
Uroboros
Waypoint



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 27 Kwi 2009
Posty: 97
Wysłany: 2011-04-05, 22:20   

to pikanie to prawdopodobnie dźwięk !proxi
może pomoże usunięci linii approach_beep_sound="!proxi" w odpowiednich komunikatach
_________________
Navia432/Primo2.0/diMka/Agatka/TeleAtlas
 
 
pannonia75 
guru



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 13 Paź 2009
Posty: 1030
Skąd: U.K.
Wysłany: 2011-04-05, 23:44   

Uroboros napisał/a:
może pomoże usunięci linii approach_beep_sound="!proxi" w odpowiednich komunikatach


Raczej zmiana wpisu na:
Kod:
approach_beep_sound=0


U mnie jedyny wpis w SYS.txt dot. Agatki PRO to:
Kod:
[sound]
csv_voice_enabled=1


i wszystko działa - łącznie z powiadamianiem o fotoradarach

Taki wpis może załatwi sprawę dla wszystkich powiadomień:
Kod:
[sound]
csv_voice_enabled=1
approach_beep_sound=0

Tyle że nie jestem pewien co do cudzysłowia.

NoMercy, usuń wszystko poniżej "[speedcam_category:0]" (włącznie w tą linijka) w Twoim sys i poeksperymentuj z wpisem który podałem.

Oczywiście zrób wcześniej kopię zapasową sys w razie czego
_________________
Modecom MX3 + Primo 2.0 9.6.5.245577 + diMkaWA_P156.Wiman_mod ver.1.5 +tts_by_Wiman_ver.5.x + TMC RTA-3000
 
 
Uroboros
Waypoint



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 27 Kwi 2009
Posty: 97
Wysłany: 2011-04-06, 06:19   

pannonia75 napisał/a:
Uroboros napisał/a:
może pomoże usunięci linii approach_beep_sound="!proxi" w odpowiednich komunikatach


Raczej zmiana wpisu na:
Kod:
approach_beep_sound=0


U mnie jedyny wpis w SYS.txt dot. Agatki PRO to:
Kod:
[sound]
csv_voice_enabled=1


wartości 0 i 1 (jako TAK lub NIE) odnoszą się do warunków zawierających frazę ***_enabled=
a tam podajesz nie TAK lub NIE a nazwę pliku, tak czy siak może działać bo ja mam usunięte i nie pika.
_________________
Navia432/Primo2.0/diMka/Agatka/TeleAtlas
 
 
pannonia75 
guru



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 13 Paź 2009
Posty: 1030
Skąd: U.K.
Wysłany: 2011-04-06, 09:59   

Uroboros napisał/a:
bo ja mam usunięte i nie pika.


A ja w ogóle nie mam tych wpisów i pika jak najęte, więc musiałeś jeszcze coś zrobić żeby nie pikało.

EDIT 07/04/11:

wiman - chodzi mi o wpisy w sys.txt
Ostatnio zmieniony przez pannonia75 2011-04-07, 10:45, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
wiman 
GPS instruktor



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 831
Wysłany: 2011-04-06, 17:49   

pannonia75 napisał/a:
A ja w ogóle nie mam tych wpisów i pika jak najęte, więc musiałeś jeszcze coś zrobić żeby nie pikało.

Zależy gdzie nie masz wpisów.Jeśli nie masz w sys.txt to zostają one w data.zip.
Chcąc je skutecznie wytępić trzeba by było usunąc z data.zip
pannonia75 napisał/a:
Raczej zmiana wpisu na:
Kod:
approach_beep_sound=0

Jak już tak, to ja bym spróbował raczej :
Kod:
 
[speedcam_category:0]
approach_beep_sound=none
 
 
NoMercy 
azymut
Panna


Wiek: 96
Dołączył: 10 Lis 2008
Posty: 2
Wysłany: 2011-04-06, 20:12   

Odsłuchiwanie wkurzającego "pikania" rozwiązał wpis:
Kod:
[sound]
csv_voice_enabled=1
approach_beep_sound=0

i usunięcie wpisu:
Kod:
approach_beep_sound="!proxi"


Dzięki za pomoc.
_________________
NoMercy
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 14