Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Primo Polski glos TTS PRO "Agata dyskusja
Autor Wiadomość
szila1994 
Navi Expert


Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 295
Wysłany: 2011-03-12, 21:32   

sliski4 napisał/a:
Cytat:
Obcojezyczne komunikaty - szczegolnie w jezyku innym niz Angielski, nie sa problemem Agaty, lecz Primo - zly polski lang (w nim sa zawarte teksty komunikatow do odczytania przez Agate....


Janusz40 Po prostu poczekaj około 15 min aż na nawi (w profilu cieżarowym) pojawi się komunikat :
oczekiwanie trwa od 15 minut. Czy to przerwa?
I włąśnie do tego komunikatu Agatka podaje chyba to samo ale po wegiersku i o to mi chodzi czy masz tak samo?


kolego podejzewam ze masz brandinga gdzie znajduje sie igo 9 i tam masz wpisy po wegiersku niestety musisz zmienic brandinga ja mialem to samo
 
 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 866
Skąd: zabrze
Wysłany: 2011-03-13, 10:42   

Cytat:
kolego podejzewam ze masz brandinga gdzie znajduje sie igo 9 i tam masz wpisy po wegiersku niestety musisz zmienic brandinga ja mialem to samo



ok poszukam innego brandingu GJ mini v 0.4.1 albo ewentualnie pobawię sie w podmianki

[Dodano]
Wszystkie branding-i "powered by GJ" mają ten sam komunikat po węgiersku, default-owy branding jest bez komunikatu wcale
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
midas63 
Waypoint



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 197
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-03-14, 13:39   

janusz_40 napisał/a:
U mnie wymawia calkiem poprawnie, wiec to chyba nie wina "Agaty" lecz pewnie wpisy koliduja z wpisami w data.zip - plik igo9.ini (nie grzebales w nim?.

No przyznaję się że grzebałem, teraz wgrałem dziewicze i jak będę wracał z pracy to sprawdzę, dzięki :)
_________________
LG V400 1280x800 i żadne Primo nie działa :(
 
 
Ugo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Lis 2009
Posty: 14
Wysłany: 2011-03-14, 14:11   

A ja ciągle mam kłopot z jakością dźwięku - efekt przesterowania, trzeszczenia czy ktoś jeszcze ma z tym problem? Zmiana parametrów niewiele daje.
 
 
Strato 
Waypoint


Dołączył: 15 Sty 2011
Posty: 78
Skąd: N.D.Maz
Wysłany: 2011-03-19, 20:38   

Panowie, obecnie Agata wydaje komendę : wyznaczam nowa trase czy można to przerobić na : wyznaczam nowĄ trasę , chodzi o to że wymawia A, a nie Ą, również w nazwach ulic podczas manewrów, np skręć w LIPOWA a nie LIPOWĄ
taka kosmetyka
_________________
Becker 7928
 
 
pannonia75 
guru



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 13 Paź 2009
Posty: 1030
Skąd: U.K.
Wysłany: 2011-03-19, 23:54   

Strato napisał/a:
przerobić na : wyznaczam nowĄ trasę


Popatrz na stronę wcześniej na post Janusza_40 - pewnie będzie podobna sprawa, tylko w innym pliku .csv w Agatce
_________________
Modecom MX3 + Primo 2.0 9.6.5.245577 + diMkaWA_P156.Wiman_mod ver.1.5 +tts_by_Wiman_ver.5.x + TMC RTA-3000
 
 
puciek82
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Wrz 2009
Posty: 172
Wysłany: 2011-03-20, 10:31   

Czy pliki .ph oraz .phr zmienią coś, usprawnią tts ?
_________________
Lark 43.1
 
 
jolusia 
Navi Expert



Wiek: 36
Dołączyła: 21 Paź 2008
Posty: 291
Skąd: wroclaw
Wysłany: 2011-03-22, 21:27   

niestety ale sa komunikaty ale nie wszystkie jak sobie umysli to powie co robic lub nic sie nie odzywa a jast manewr np. skretu w lewo , sound mam taki jak midas .
_________________
Mio Spirit 7500LM

Samsung Galaxy S 5

KASIA :)
 
 
jolusia 
Navi Expert



Wiek: 36
Dołączyła: 21 Paź 2008
Posty: 291
Skąd: wroclaw
Wysłany: 2011-03-22, 22:28   

midas63 jak u ciebie teraz wyglada sound ??
_________________
Mio Spirit 7500LM

Samsung Galaxy S 5

KASIA :)
 
 
midas63 
Waypoint



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 197
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-03-22, 22:30   

jolusia napisał/a:
midas63 jak u ciebie teraz wyglada sound ??


Mam tylko

Kod:
sound]
lua_voice_enabled=1
_________________
LG V400 1280x800 i żadne Primo nie działa :(
 
 
Chemik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sie 2008
Posty: 11
Wysłany: 2011-03-23, 12:28   

Pytanie może średnio ma się do Primo 1.2 ale kto jak nie Wy wie najwięcej o polskich nawigatorkach ? :)

Czy jest możliwość zaimportowania Agaty do AMIGO 8.4 tak żeby czytała nazwy ulic ?
Korzystam z map TA 9.2010
 
 
izaw 
GPS instruktor
izaw


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 19 Maj 2010
Posty: 812
Wysłany: 2011-03-23, 19:44   

Uważam, że w pierwszej kolejności należy dopracować język polski. Na rozszerzenia przyjdzie czas później.
 
 
jolusia 
Navi Expert



Wiek: 36
Dołączyła: 21 Paź 2008
Posty: 291
Skąd: wroclaw
Wysłany: 2011-03-23, 19:45   

Witam po zainstalowaniu Agatki i przy uruchomianiu jest taki komunikat <Unsupported voice, please the log .> i Agatka nie wypowiada komunikatow.
_________________
Mio Spirit 7500LM

Samsung Galaxy S 5

KASIA :)
 
 
pannonia75 
guru



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 13 Paź 2009
Posty: 1030
Skąd: U.K.
Wysłany: 2011-03-23, 19:51   

izaw napisał/a:
w pierwszej kolejności należy dopracować język polski. Na rozszerzenia przyjdzie czas później.

Z tego co wiem, to Janusz nad tym siedzi, a rozszerzenia też nie należą do najprostszych - inna pisownia i wymowa dają popalić - często jest to irytujące, a szczególnie jak używasz nawi. głównie za granicą.
Ni sądzisz że kilka osób szybciej to dopracuje?
_________________
Modecom MX3 + Primo 2.0 9.6.5.245577 + diMkaWA_P156.Wiman_mod ver.1.5 +tts_by_Wiman_ver.5.x + TMC RTA-3000
 
 
izaw 
GPS instruktor
izaw


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 19 Maj 2010
Posty: 812
Wysłany: 2011-03-23, 19:56   

Nie mam nic przeciwko Twojej inicjatywie. Mówię tylko, że bez sensu jest aby Janusz rozpraszał się teraz nad wyjątkami. Tym bardziej, że sposób ich uwzględnienia może się zmienić.

Z drugiej strony za granicą większy sens widzę w używanie lokalnego języka, niż dodawanie wyjątków.
_________________
Prawo Murph'ego
"Jeśli wszystkie sposoby zawiodą to przeczytaj instrukcję."
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 10