Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Primo Polski glos TTS PRO "Agata dyskusja
Autor Wiadomość
kilowat 
Waypoint



Wiek: 39
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 156
Wysłany: 2011-03-11, 19:24   

Czy Agata pogada na igo8.3.4?
 
 
zbyszek460 
Waypoint


Wiek: 38
Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 100
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-03-11, 19:49   

sys.txt to jest ten w glownym katalogu Primo ?? czy w folderza save ??
 
 
wiman 
GPS instruktor



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 831
Wysłany: 2011-03-11, 19:51   

zbyszek460 napisał/a:
sys.txt to jest ten w glownym katalogu Primo

Sys.txt w głównym katalogu.
 
 
zbyszek460 
Waypoint


Wiek: 38
Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 100
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-03-11, 19:53   

dzieki , juz tak sobie namieszalem ze :-P nie wiem co do czego :oops:
 
 
BART.107 
Waypoint



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 131
Skąd: Ruszki
Wysłany: 2011-03-11, 20:01   

jak myslicie jak miałem zmiany w data .zip i zoska melduje o radarach i przejazdach to czy bez zmian zamelduje agata w symulacji narazie sobie gada ciekawe czy bedzie ostrzegać.
_________________
Smartgps 660 IGO Primo
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2011-03-11, 20:37   

kilowat napisał/a:
Czy Agata pogada na igo8.3.4?
8.3.4 nie wspiera glosow TTS Nuance - Pozostaje Ci Zoska z Lonqendo.
zbyszek460 napisał/a:
sys.txt to jest ten w glownym katalogu Primo ?? czy w folderza save ??
Jest tylko jeden plik sys.txt - w glownym folderze. W \sabe jest system.ini i jego tez nie nalezy ruszac. Zmiany wprowadzamy w sys.txt i nie gdzie indziej. Oba Pliki sa ze soba kompatybilne i w obu obowiazuja te same wpisy ale sys.txt jest plikiem nadrzednym - plikim uzytkownika, a system.ini to plik tworzony przez Primo, wiec nie zabieramy sie za jego przerobki
BART.107 napisał/a:
jak miałem zmiany w data .zip i zoska melduje o radarach i przejazdach to czy bez zmian zamelduje agata
Tez bedzie gadala.
szila1994 napisał/a:
igo ini jest tam 31 wpisow do ostrzzen dlaczego to co skopiowalem od was nie sa pokolei tylko kategoriami chodzi mi do czego sluza te kategorie ktorych nie ma w waszych tlumaczeniach

W tych kategoriach nie ma zadnych tlumaczen,a czesc tych kategorii jest poprostu kategoriami rezerwowymi do rpzyszlych zastosowan lub zastosowan przez uzytkownika dio jego wlasnych celow - mzoesz np ustawic sobie w kategorii np. 26 powiadamianie o nuisko przelatulacych bocianach ;-)
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2011-03-11, 22:11   

weinert1 napisał/a:
wjeżdzam na autostradę A2 a nasza Agatka mnie informuje abym wjechał z S11 na drogę nr 5 zamiast na A2. Po prostu żle nazywa autostradę A2. Dla niej jest to droga nr 5
Takie sytuacje to na pewno nie jest wina Agatki - Agatka to syntezator mowy - poprostu czyta komunikaty z tekstu. Twoj blad dotyczny prawdopodobnie Primo lub mapy - widocznie takie dane sa zawarte w programie lub w mapie. Agata cyfre 5 odczytuje jako "piec", tak samo A2 odczyta jako A2.
weinert1 napisał/a:
Już uruchomiłem Agatę na Primo1.2. Zrobiłem prymitywny błąd. Macie rację. Zanim zrobisz problem sprawdź pięć razy.

Normalka. nie ma za co przepraszac - wazne ze dziala..
weinert1 napisał/a:
Ładnie nawet po polskiemu gada tylko trochę cicho ale na to jest chyba rada.
No wlasnie nie bardzo jest rada. Mozna poeksperymentowac z wpisami w sys.txt:
WueM napisał/a:
[dynamiccompressor]
compressor=1
a0=56806
thrs=24703
ratio=9
gain=9

Parametry "ratio" i "gain"
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Ugo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Lis 2009
Posty: 14
Wysłany: 2011-03-12, 09:46   

Ja nadal mam problem z jakością głosu, brzmi jak przesterowany mimo, że nie jest zbyt głośny - wrażenie charczenia chociaż nie przy każdym słowie.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2011-03-12, 10:38   

sliski4 napisał/a:
Gdy pojawia się okienko z info " Oczekiwanie trwa od 15 minut..." dostaje komunikat chyba coś po węgiersku To na razie jedna rzecz jeszcze do przeróbki w "Agatce"
Obcojezyczne komunikaty - szczegolnie w jezyku innym niz Angielski, nie sa problemem Agaty, lecz Primo - zly polski lang (w nim sa zawarte teksty komunikatow do odczytania przez Agate. Modyfikowane Primo tez nie bedzie dzialalo wlasciwie - np jakis skin wprowadzajacy obce komunikaty i nie przetlumaczone w Pl-langu.. W pliku Voice Agaty zawarte sa tylko komuniakty manewrow i nic wuecej - reszta jest w Pl-Lang.
Czas do 15 minut.. hmm.. u mnie komunkaty info odczytuje z minimalnym opoznieniem - rzedu 1-2 sekund.. Moze procesor za slaby i nie wyrabia lub wlasnie jakas nieudana modyfikacja data.zip lub branding.zip.. Mozesz to wylaczyc odznaczajac w menu-Wiecej> ustawienia> dzwieki i ostrzezenia - odznacz "odczytuj komunikaty systemowe"
Ugo napisał/a:
mam problem z jakością głosu, brzmi jak przesterowany mimo
W pliku sys.txt za wysokie parametry
ratio=9
gain=9
sprubuj wpisac inne lub wykasowac te linie i na pewno glos nie bedzie przesterowany, moze byc co najwyzej za cichy..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
Ostatnio zmieniony przez janusz_40 2011-03-12, 12:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BART.107 
Waypoint



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 131
Skąd: Ruszki
Wysłany: 2011-03-12, 11:19   

witam dziś z rańca przetestowałem agate działa wszystko normalnie nawet nie robiłem zadnych wpisów wypowiada uwaga radar ,przejazd kolejowy ja w data zip zmieniłem tylko to zeby zoska gadała ale na agacie tez to działa
Kod:
;[warning]
is_spoken=0

; S P E E D C A M - C A T : 0
[speedcam_category:0]
approach_beep_distances="150,150"
approach_beep_sound="Fixed_Camera"
min_frc=5

; S P E E D C A M - C A T : 1
[speedcam_category:1]
approach_beep_distances="150,150"
approach_beep_sound="Mobile_Camera"
min_frc=5

; S P E E D C A M - C A T : 2
[speedcam_category:2]
approach_beep_distances="150,150"
approach_beep_sound="Redlight_Camera"
min_frc=5

; S P E E D C A M - C A T : 3
[speedcam_category:3]
approach_beep_distances="150,150"
approach_beep_sound="Section_Start"
min_frc=5

; S P E E D C A M - C A T : 4
[speedcam_category:4]
approach_beep_distances="150,150"
approach_beep_sound="Redlight"
min_frc=5


czy jak zmienie tem wpis "150,150" na np. 200,200 to agata bedzie gadac co 200metrów :?: komunikaty agaty są ciche ale jak ostrzega przed radarem jest 3razy głośniej

[ Dodano: 2011-03-12, 11:44 ]
jeszcze jak sie jedzie czybciej przed radarem to jest pikotanie agata nie ostrzega ale jak sie jedzie zgodnie z :?: przepisami dopiero gada uwaga radar tak ma byc :?:

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-03-30, 19:43 ]
---------------------------------------------------------------------------
Dodałem tagi CODE
_________________
Smartgps 660 IGO Primo
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-03-30, 18:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2011-03-12, 12:16   

BART.107 napisał/a:
działa wszystko normalnie nawet nie robiłem zadnych wpisów wypowiada uwaga radar ,przejazd kolejowy
BART.107 napisał/a:
komunikaty agaty są ciche ale jak ostrzega przed radarem jest 3razy głośniej
Bo przed radarem nie ostrzega Cie "Agtata" lecz odgrywane sa dzwieki z plikow *.wav w katalogu \Audio - Masz ustawienia powiadomien, nie Agaty lecz zwyklych dzwiekow, bez uzywania syntezatora. Mozesz sie o tym przekonac kasujac np plik Fixed_Camera.wav w katalogu \audio - nie bedzie ostrzezenia przed radarem stacjonarnym.. Twoje wpisy sa wlasnie dopasowane do ostrzezen bez TTS - takie ustawienia stosowalismy, dopuki nie bylo "Agaty" a seplenienie "Zoski" nam nie odpowiadalo.. Uzywajac syntezatora wpsiy musisz zmienic na te, ktora podalem w postach wyzej - w Twoim przypadku pelna wersja wpisu czyli dla kazdego typu radaru tak:
Kod:
[speedcam_category:0]
activated_spoken_type=speech
activated_speech="Uwaga! Fotoradar stacjonarny."
activated_min_speech_repeat_delay=-1
min_frc=-1
approach_beep_sound="!proxi"
use_road_speedlimit=1

wpis typu:
Kod:
[speedcam_category:0]
activated_speech="Uwaga! Fotoradar stacjonarny."
[speedcam_category:1]
activated_speech="Uwaga! Możliwy fotoradar przenośny"

Nic nie zmieni.. wlasciwie zmieni - wylaczy Ci dzwieki "audio" ale nie uruchomi powiadomien "Agaty"
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
jugo22 
Navi Expert


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 209
Skąd: lubelskie
Wysłany: 2011-03-12, 12:53   

Primo 1.2, branding GJ-AK v0.4.1.
Nadal mam nieaktywne funkcje TTS Pro.
Czy ktoś znalazł już rozwiązanie?? :-(
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2011-03-12, 13:34   

jugo22 napisał/a:
Nadal mam nieaktywne funkcje TTS Pro.
Czy ktoś znalazł już rozwiązanie??
Nie sa aktywne bo Agata nie jest glosem TTS PRO - TTS Pro jak dotad sa dostepne tylko w wersji niemieckiej - innych nie ma.. a przynajmniejja nie znalazlem - na obcojezycznych forach tez tylko wersja PRO niemiecka.. Trzeba czekac..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 866
Skąd: zabrze
Wysłany: 2011-03-12, 13:44   

Cytat:
Obcojezyczne komunikaty - szczegolnie w jezyku innym niz Angielski, nie sa problemem Agaty, lecz Primo - zly polski lang (w nim sa zawarte teksty komunikatow do odczytania przez Agate....


Janusz40 Po prostu poczekaj około 15 min aż na nawi (w profilu cieżarowym) pojawi się komunikat :
oczekiwanie trwa od 15 minut. Czy to przerwa?
I włąśnie do tego komunikatu Agatka podaje chyba to samo ale po wegiersku i o to mi chodzi czy masz tak samo?
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
jugo22 
Navi Expert


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 209
Skąd: lubelskie
Wysłany: 2011-03-12, 16:09   

janusz_40 napisał/a:
Nie sa aktywne bo Agata nie jest glosem TTS PRO - TTS Pro jak dotad sa dostepne tylko w wersji niemieckiej - innych nie ma.. a przynajmniejja nie znalazlem - na obcojezycznych forach tez tylko wersja PRO niemiecka.. Trzeba czekac..

Dzięki, teraz mam pełną jasność. :lol:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,31 sekundy. Zapytań do SQL: 11