Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Smart GPS SG 601 odblokowanie
Autor Wiadomość
Mavciooo 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 31
Dołączył: 04 Lip 2010
Posty: 10
Skąd: Staszów
Wysłany: 2012-02-25, 16:46   Smart GPS SG 601 odblokowanie

Witam.
Znajomy posiada nawigacje SG600 w której fabrycznie w menu jest ikonka przez którą włącza się WindowsCE.

Czy jest możliwość podmiany menu z SG600 do SG601 aby u mnie było to samo menu co w niższym modelu ?

Ewentualnie w jaki najprostszy sposób mogę wejść do WindowsCE w SG601 ?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-03-04, 15:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-02-25, 19:14   Re: Smart GPSSG601 z menu od SG600

Mavciooo napisał/a:
Czy jest możliwość podmiany menu z SG600 do SG601 aby u mnie było to samo menu co w niższym modelu ?

Nie ma takiej możliwości

Mavciooo napisał/a:
Ewentualnie w jaki najprostszy sposób mogę wejść do WindowsCE w SG601 ?

Możesz sobie wgrać dowolny pulpit :arrow: http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
erbi50 
azymut


Dołączył: 26 Wrz 2010
Posty: 2
Wysłany: 2012-03-03, 12:27   Re: Smart GPSSG601 z menu od SG600

Mavciooo napisał/a:
Ewentualnie w jaki najprostszy sposób mogę wejść do WindowsCE w SG601 ?

Jeśli chcesz odblokować Smarta sg 601 to proponuję:
Zainstaluj CRegedit, nastepnie w HKLM w katalogu "init" kliknij dwukrotnie na "Launch50" i wpisz "explorer.exe". Wyjdż z rejestru, restart nawi, pokaże się ejran Win Ce z ikoną Gps2

w pasku na dole kliknij na start , settings, Taskbar and Start Menu i zaznacz "Auto hide"
pasek będzie się chował na dole. Aby wprowadzić skróty na pulpit musisz jeszcze raz wejść do rejestru:"
HKLM
System, Explorer, Shell Folder - kliknij na Windows i wpisz "ResidentFlash\Wiondows"
System, Explorer, Shell Folder - kliknij na StartUp i wpisz "ResidentFlash\Windows\StartUp
System, Explorer, Shell Folder - kliknij na Desktop i wpisz "ResidentFlash\Windows\Desktop"
Reset nawi. Teraz możesz wprowadzić skróty na pulpit WinCe- do programów, gier a przede wszystkim do zainstalowanych map.
Pozdrawiam

[ Dodano: 2012-03-03, 12:58 ]
___Olivia_ napisał/a:
Możesz sobie wgrać dowolny pulpit :arrow: http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155
Witaj
Z tym dowolnym pulpitem nie jest takie pojedyncze, próbowałem wielu i za każdym razem problem ze skryptem startowym. W końcu zrezygnowałem, bo tak naprawdę to te pulpity to kolejne nakładki na istniejący fabryczny. Wyłączyłem go, zmieniłem tapetę, skróty na pulpit windy i wszysko jest ok.
Pozdrawiam
_________________
erbi
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-03-04, 14:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2012-03-03, 18:50   

erbi50 napisał/a:
kliknij dwukrotnie na "Launch50" i wpisz "explorer.exe"
Tylko pamiętaj, że jedna literówka i nawi juz sie może nie uruchomić...
Zabawa rejestrem to sport dla zaawansowanych
erbi50 napisał/a:
problem ze skryptem startowym. W końcu zrezygnowałem, bo tak naprawdę to te pulpity to kolejne nakładki
Porządnie napisany skrypt startowy zabija fabryczna nakładkę przed uruchomieniem nowego pulpitu
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
erbi50 
azymut


Dołączył: 26 Wrz 2010
Posty: 2
Wysłany: 2012-03-04, 08:21   

Zmiany, których napisałem, to nie teoria, sam to wykonałem i doskonale działa. Co do skryptów - zgadza się, ale ja nie jestem informatykiem, nie wiem w jakim programie można stworzyć taki skrypt, jeden znalazłem, nawet działał ale należałoby go zmodyfikować i chylę czoła przed informatykami, to co robią to kawał roboty.Pozdrawiam
_________________
erbi
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-03-04, 14:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2012-03-04, 13:54   

erbi50 napisał/a:
sam to wykonałem i doskonale działa.
Ja nie pisalem, że nie działa, tylko, że dziesiątki nawigacji trafiło na smietnik bo ktos nieumiejętnie grzebał w rejestrze.

A do pisania skryptów nie trzeba informatyka - na forum sa ich dziesiątki i wystarczy drobna korekta wpisów
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
salvek
azymut


Dołączył: 11 Cze 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-06-12, 01:56   SG 601 nie uruchamia się!

Witam. Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc witam wszystkich serdecznie i pozdrawiam.
Od niedawna posiadam nawigację SmartGPS SG 601, z mapą Mapamap. Chciałem odblokować Windows CE i postąpiłem zgodnie z opisem znalezionym na tym forum:

"Jeśli chcesz odblokować Smarta sg 601 to proponuję:
Zainstaluj CRegedit, nastepnie w HKLM w katalogu "init" kliknij dwukrotnie na "Launch50" i wpisz "explorer.exe". Wyjdż z rejestru, restart nawi, pokaże się ekran Win Ce z ikoną Gps2 ....".

Zrobiłem więc tak jak w opisie i Smart się nie chce uruchomić. Pojawia się tylko logo początkowe "Smart GPS-prosto do celu". Po podłączeniu do komputera mogę przeglądać pliki i foldery w nawigacji, jak i na karcie pamięci. Reset przyciskiem z boku urządzenia nie pomaga. Proszę o odpowiedź, czy można z tym fantem coś zrobić, czy myśleć o zakupie nowej navi?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2012-06-12, 06:00   

Przywróć pierwotny zapis w rejestrze

Swoją drogą post pod cytowanym przez Ciebie http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=32907 jest ostrzezenie
Cytat:
Tylko pamiętaj, że jedna literówka i nawi juz sie może nie uruchomić...
Zabawa rejestrem to sport dla zaawansowanych



P.S. Proponuję scalić. Sprawa dotyczy tego własnie odblokowania
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
salvek
azymut


Dołączył: 11 Cze 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-06-12, 13:00   

"Przywróć pierwotny zapis w rejestrze"

OK, ale jak to zrobić, skoro nie mam dostępu do rejestru z poziomu urządzenia. Czy można to zrobić z poziomu komputera? Proszę o odpowiedź, bo sam tego nie opanuję.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18889
Skąd: 3City
Wysłany: 2012-06-12, 13:25   

Program CeRegEditor http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.31

P.S. Połączone

P.S.2 Jak wejdziesz w rejestr, to zobacz, co wpisałeś - może "explorer.exe" lub explorer.exe.
_________________

 
 
salvek
azymut


Dołączył: 11 Cze 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-06-12, 16:03   

Cytat:

P.S.2 Jak wejdziesz w rejestr, to zobacz, co wpisałeś - może "explorer.exe" lub explorer.exe.

Problem rozwiązany. Zmieniałem wpis w rejestrze z gps2.exe na explorer.exe, z poziomu urządzenia SmartGPS 601. Wpisałem "explorer.exe" wraz z cudzysłowem, no i Smarcik przestał się uruchamiać. Po zainstalowaniu CeRegEditora zmieniłem ten wpis na właściwy, tzn. usunąłem cudzysłów i ukazał się pulpit Windows. Wszystko to zrobiłem dzięki ludziom z tego forum, za co jestem im ogromnie wdzięczny. WIELKIE DZIĘKI. Swoją drogą za sam pomysł utworzenia takiego forum należy się jego twórcom nagroda Nobla! Jeszcze raz serdecznie dziękuję i pozdrawiam.
 
 
ezio_devil
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Sie 2012
Posty: 9
Wysłany: 2012-09-11, 12:44   

Witam mam problem z navi sg601 chciałem zrobic własne menu widocznie coś źle wpisałem w rejestrze launch50 i po restarcie wisi na ekranie startowym, nie moge się połączyć przez ActiveSync bo wcześniej miałem ustawione Mass Storage i jak podłączam wyskakuje mi dysk wymienny czy jest jakis sposób żeby ja uratowować czy tylko serwis???
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2012-09-11, 13:20   

W trybie Mass Storage nie masz dostępu do rejestru.
Moim zdaniem serwis.

Szkoda, że nie przejąłeś się ostrzeżeniem:
Kod:
Tylko pamiętaj, że jedna literówka i nawi juz sie może nie uruchomić...
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ezio_devil
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Sie 2012
Posty: 9
Wysłany: 2012-09-11, 13:48   

a jeśli plik MP.exe startujący z nowym menu miałem na SDMMC to co dokładnie miałem wpisać w Launch50 całą ściężkę dostępu np. SDMMC\MP.exe?
 
 
damster22
azymut


Dołączył: 17 Paź 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-10-17, 15:06   

ja postąpiłem według tego przepisu mam teraz tylko niebieskie tło i dwa pliki My Device i Recycle Bin co mam robić dalej żeby to działało ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 12