Ogłoszenie | Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN
|
Smart GPS SG 601 odblokowanie |
Autor |
Wiadomość |
Mavciooo
młodszy inspektor GPS

|
Wysłany: 2012-02-25, 16:46 Smart GPS SG 601 odblokowanie
|
|
|
Witam.
Znajomy posiada nawigacje SG600 w której fabrycznie w menu jest ikonka przez którą włącza się WindowsCE.
Czy jest możliwość podmiany menu z SG600 do SG601 aby u mnie było to samo menu co w niższym modelu ?
Ewentualnie w jaki najprostszy sposób mogę wejść do WindowsCE w SG601 ? |
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-03-04, 15:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
___Olivia_
Maestro GPS

Pomogła: 183 razy Wiek: 29 Dołączyła: 19 Gru 2009 Posty: 4560 Skąd: Wawa
|
Wysłany: 2012-02-25, 19:14 Re: Smart GPSSG601 z menu od SG600
|
|
|
Mavciooo napisał/a: | Czy jest możliwość podmiany menu z SG600 do SG601 aby u mnie było to samo menu co w niższym modelu ? |
Nie ma takiej możliwości
Mavciooo napisał/a: | Ewentualnie w jaki najprostszy sposób mogę wejść do WindowsCE w SG601 ? |
Możesz sobie wgrać dowolny pulpit http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155 |
_________________ Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana. |
|
|
|
 |
erbi50
azymut

|
Wysłany: 2012-03-03, 12:27 Re: Smart GPSSG601 z menu od SG600
|
|
|
Mavciooo napisał/a: | Ewentualnie w jaki najprostszy sposób mogę wejść do WindowsCE w SG601 ? |
Jeśli chcesz odblokować Smarta sg 601 to proponuję:
Zainstaluj CRegedit, nastepnie w HKLM w katalogu "init" kliknij dwukrotnie na "Launch50" i wpisz "explorer.exe". Wyjdż z rejestru, restart nawi, pokaże się ejran Win Ce z ikoną Gps2
w pasku na dole kliknij na start , settings, Taskbar and Start Menu i zaznacz "Auto hide"
pasek będzie się chował na dole. Aby wprowadzić skróty na pulpit musisz jeszcze raz wejść do rejestru:"
HKLM
System, Explorer, Shell Folder - kliknij na Windows i wpisz "ResidentFlash\Wiondows"
System, Explorer, Shell Folder - kliknij na StartUp i wpisz "ResidentFlash\Windows\StartUp
System, Explorer, Shell Folder - kliknij na Desktop i wpisz "ResidentFlash\Windows\Desktop"
Reset nawi. Teraz możesz wprowadzić skróty na pulpit WinCe- do programów, gier a przede wszystkim do zainstalowanych map.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-03-03, 12:58 ]
Witaj
Z tym dowolnym pulpitem nie jest takie pojedyncze, próbowałem wielu i za każdym razem problem ze skryptem startowym. W końcu zrezygnowałem, bo tak naprawdę to te pulpity to kolejne nakładki na istniejący fabryczny. Wyłączyłem go, zmieniłem tapetę, skróty na pulpit windy i wszysko jest ok.
Pozdrawiam |
_________________ erbi
 |
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-03-04, 14:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
jestem_ktoś
Maestro GPS

|
Wysłany: 2012-03-03, 18:50
|
|
|
erbi50 napisał/a: | kliknij dwukrotnie na "Launch50" i wpisz "explorer.exe" | Tylko pamiętaj, że jedna literówka i nawi juz sie może nie uruchomić...
Zabawa rejestrem to sport dla zaawansowanych
erbi50 napisał/a: | problem ze skryptem startowym. W końcu zrezygnowałem, bo tak naprawdę to te pulpity to kolejne nakładki | Porządnie napisany skrypt startowy zabija fabryczna nakładkę przed uruchomieniem nowego pulpitu |
_________________ Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie |
|
|
|
 |
erbi50
azymut

|
Wysłany: 2012-03-04, 08:21
|
|
|
Zmiany, których napisałem, to nie teoria, sam to wykonałem i doskonale działa. Co do skryptów - zgadza się, ale ja nie jestem informatykiem, nie wiem w jakim programie można stworzyć taki skrypt, jeden znalazłem, nawet działał ale należałoby go zmodyfikować i chylę czoła przed informatykami, to co robią to kawał roboty.Pozdrawiam |
_________________ erbi
 |
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-03-04, 14:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
jestem_ktoś
Maestro GPS

|
Wysłany: 2012-03-04, 13:54
|
|
|
erbi50 napisał/a: | sam to wykonałem i doskonale działa. | Ja nie pisalem, że nie działa, tylko, że dziesiątki nawigacji trafiło na smietnik bo ktos nieumiejętnie grzebał w rejestrze.
A do pisania skryptów nie trzeba informatyka - na forum sa ich dziesiątki i wystarczy drobna korekta wpisów |
|
|
|
 |
salvek
azymut

|
Wysłany: 2012-06-12, 01:56 SG 601 nie uruchamia się!
|
|
|
Witam. Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc witam wszystkich serdecznie i pozdrawiam.
Od niedawna posiadam nawigację SmartGPS SG 601, z mapą Mapamap. Chciałem odblokować Windows CE i postąpiłem zgodnie z opisem znalezionym na tym forum:
"Jeśli chcesz odblokować Smarta sg 601 to proponuję:
Zainstaluj CRegedit, nastepnie w HKLM w katalogu "init" kliknij dwukrotnie na "Launch50" i wpisz "explorer.exe". Wyjdż z rejestru, restart nawi, pokaże się ekran Win Ce z ikoną Gps2 ....".
Zrobiłem więc tak jak w opisie i Smart się nie chce uruchomić. Pojawia się tylko logo początkowe "Smart GPS-prosto do celu". Po podłączeniu do komputera mogę przeglądać pliki i foldery w nawigacji, jak i na karcie pamięci. Reset przyciskiem z boku urządzenia nie pomaga. Proszę o odpowiedź, czy można z tym fantem coś zrobić, czy myśleć o zakupie nowej navi? |
|
|
|
 |
jestem_ktoś
Maestro GPS

|
Wysłany: 2012-06-12, 06:00
|
|
|
Przywróć pierwotny zapis w rejestrze
Swoją drogą post pod cytowanym przez Ciebie http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=32907 jest ostrzezenie Cytat: | Tylko pamiętaj, że jedna literówka i nawi juz sie może nie uruchomić...
Zabawa rejestrem to sport dla zaawansowanych |
P.S. Proponuję scalić. Sprawa dotyczy tego własnie odblokowania |
|
|
|
 |
salvek
azymut

|
Wysłany: 2012-06-12, 13:00
|
|
|
"Przywróć pierwotny zapis w rejestrze"
OK, ale jak to zrobić, skoro nie mam dostępu do rejestru z poziomu urządzenia. Czy można to zrobić z poziomu komputera? Proszę o odpowiedź, bo sam tego nie opanuję. |
|
|
|
 |
jacekp1313
Maestro GPS T700+NE

Pomógł: 529 razy Dołączył: 25 Wrz 2008 Posty: 18891 Skąd: 3City
|
Wysłany: 2012-06-12, 13:25
|
|
|
Program CeRegEditor http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.31
P.S. Połączone
P.S.2 Jak wejdziesz w rejestr, to zobacz, co wpisałeś - może "explorer.exe" lub explorer.exe. |
|
 |
salvek
azymut

|
Wysłany: 2012-06-12, 16:03
|
|
|
P.S.2 Jak wejdziesz w rejestr, to zobacz, co wpisałeś - może "explorer.exe" lub explorer.exe.
Problem rozwiązany. Zmieniałem wpis w rejestrze z gps2.exe na explorer.exe, z poziomu urządzenia SmartGPS 601. Wpisałem "explorer.exe" wraz z cudzysłowem, no i Smarcik przestał się uruchamiać. Po zainstalowaniu CeRegEditora zmieniłem ten wpis na właściwy, tzn. usunąłem cudzysłów i ukazał się pulpit Windows. Wszystko to zrobiłem dzięki ludziom z tego forum, za co jestem im ogromnie wdzięczny. WIELKIE DZIĘKI. Swoją drogą za sam pomysł utworzenia takiego forum należy się jego twórcom nagroda Nobla! Jeszcze raz serdecznie dziękuję i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
ezio_devil
młodszy inspektor GPS

|
Wysłany: 2012-09-11, 12:44
|
|
|
Witam mam problem z navi sg601 chciałem zrobic własne menu widocznie coś źle wpisałem w rejestrze launch50 i po restarcie wisi na ekranie startowym, nie moge się połączyć przez ActiveSync bo wcześniej miałem ustawione Mass Storage i jak podłączam wyskakuje mi dysk wymienny czy jest jakis sposób żeby ja uratowować czy tylko serwis??? |
|
|
|
 |
jestem_ktoś
Maestro GPS

|
Wysłany: 2012-09-11, 13:20
|
|
|
W trybie Mass Storage nie masz dostępu do rejestru.
Moim zdaniem serwis.
Szkoda, że nie przejąłeś się ostrzeżeniem: Kod: | Tylko pamiętaj, że jedna literówka i nawi juz sie może nie uruchomić... |
|
|
|
|
 |
ezio_devil
młodszy inspektor GPS

|
Wysłany: 2012-09-11, 13:48
|
|
|
a jeśli plik MP.exe startujący z nowym menu miałem na SDMMC to co dokładnie miałem wpisać w Launch50 całą ściężkę dostępu np. SDMMC\MP.exe? |
|
|
|
 |
damster22
azymut

|
Wysłany: 2012-10-17, 15:06
|
|
|
ja postąpiłem według tego przepisu mam teraz tylko niebieskie tło i dwa pliki My Device i Recycle Bin co mam robić dalej żeby to działało ? |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
|