My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
pmp.exe Aplication error
Autor Wiadomość
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4451
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-06-30, 20:14   

Łukaszenko napisał/a:
utknąłem na 5tym punkcie, bo nie ma nigdzie tego RF2
:arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 punkt 23
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Łukaszenko
Waypoint


Dołączył: 25 Mar 2013
Posty: 25
Wysłany: 2013-06-30, 20:59   

Problem w tym, ze w :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4698 nie ma obrazków, a niestety napisy wiele mi nie mówią.

Natomiast jeżeli chodzi o usunięcie wpisu
Cytat:
W rejestrze kasujemy klucz MountHidden z HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\StorageManager\Profiles\FlashDrv\MYFATFS\

to w "profiles" nie mam czegoś takiego jak "FlashDry" :(
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4451
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-06-30, 21:06   

Łukaszenko napisał/a:
niestety napisy wiele mi nie mówią.
Tu masz film :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=254005#254005
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Łukaszenko
Waypoint


Dołączył: 25 Mar 2013
Posty: 25
Wysłany: 2013-06-30, 21:24   

Sposób przedstawiony na filmie również nie działe, wyskakuje komunikat:
Cytat:
\residentflash2
Cannot find the file '\residentflash2'. Make sure the path and file name are correct and that all required libraries are available.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4451
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-06-30, 21:26   

Łukaszenko
Może masz inną nazwę. Spróbuj zamiast residentflash2, to wpisz nandflash
Jakie to jest urządzenie :?:
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Łukaszenko
Waypoint


Dołączył: 25 Mar 2013
Posty: 25
Wysłany: 2013-06-30, 23:22   

O przepraszam, wcale wyleciało mi z głowy żeby podać w czym występuje problem. Jest to GoClever 5070 128ram. Nandflash również nie działa :(.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18124
Wysłany: 2013-07-01, 07:30   

Były dwie wersje 5070 - z RF2 i NAND: http://www.my-navia.pl/vi...p=388588#388588 (i następne posty)
_________________

 
 
Łukaszenko
Waypoint


Dołączył: 25 Mar 2013
Posty: 25
Wysłany: 2013-07-01, 14:17   

Zarówno wpisywanie residentflash2 jak i nandflash nie działa.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9466
Wysłany: 2013-07-01, 15:16   

Nie nandflash, a NANDFlash - wielkośc liter ma znaczenie. Wpisujesz w oknie CeCommandera z wtyczką wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.23 ?

Łukaszenko napisał/a:
w "profiles" nie mam czegoś takiego jak "FlashDry
Mylisz profil w programie AutoMapa z wpisem w rejestrze urządzenia GoClever
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Łukaszenko
Waypoint


Dołączył: 25 Mar 2013
Posty: 25
Wysłany: 2013-07-01, 15:42   

jestem_ktoś napisał/a:
Mylisz profil w programie AutoMapa z wpisem w rejestrze urządzenia GoClever
Nie jestem expertem w dziedzinie nawigacji, ale folder od rejestru chyba potrafię rozróżnić.


Cały czas próbuję sposobem z tego tematu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4698

Natomiast wchodząc przez Total Commander 8.0 na komputerze zarówno do ResidentFlash2 jak i NANDFlash niby oba otwierają się, ale są puste i widnieje tylko strzałka w górę (powrót do poprzedniego folderu).
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9466
Wysłany: 2013-07-02, 07:05   

Spróbuj we FlashDisk, zamiast Flasgh Drive

Być może masz trzecią wersje urządenia, z jeszcze innymi folderami... Włącz pokazywanie plików/folderów ukrytych i systemowych i podaj wszystkie pliki *.exe z fodleru Windows. Oraz wszystkie wpisy LAUNCH w rejestrze.
Zrób screena pokazującego, z którym folderze jesteś dopisując 2 do RF lub NF
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Łukaszenko
Waypoint


Dołączył: 25 Mar 2013
Posty: 25
Wysłany: 2013-07-02, 20:37   

Zawartość FlashDisk:
http://img560.imageshack.us/img560/6176/tw0b.jpg
W każdym kluczu o nazwie Fats jest MountHidden, ale kazdy o innej wartosci:
1: http://img818.imageshack.us/img818/4843/6403.jpg
2: http://img12.imageshack.us/img12/9237/q3ty.jpg
3: http://img849.imageshack.us/img849/4143/d2f8.jpg

Natomiast tutaj wrzucam screeny w którym folderze wpisuję RF2 lub NF:
1. Wchodzę do tego folderu: http://img23.imageshack.us/img23/8356/rkpf.jpg
2. Wpisuję RF2 http://img692.imageshack.us/img692/5531/9y21.jpg
3. Wyskakuje błąd: http://img199.imageshack.us/img199/3926/8lap.jpg

tak samo z NF:
2. http://img203.imageshack.us/img203/5646/2dl5.jpg
3: http://img839.imageshack.us/img839/9642/juqw.jpg


Za chwilę wrzucę screena z plikami .exe z folderu windows.
pliki .exe w folderze Windows:
http://img713.imageshack.us/img713/1125/ci4c.jpg

Nie bardzo rozumiem, o co chodzi z
Cytat:
Oraz wszystkie wpisy LAUNCH w rejestrze.

mógłbyś troszeczkę jaśniej wytłumaczyć?
Ostatnio zmieniony przez Łukaszenko 2013-07-02, 20:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4451
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-07-02, 20:48   

Łukaszenko
Możliwe ,że źle wpisujesz ścieżkę.
Poczytaj tu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=386571#386571
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Łukaszenko
Waypoint


Dołączył: 25 Mar 2013
Posty: 25
Wysłany: 2013-07-02, 21:11   

Taki mam widok, w TotalCommanderze:
http://img534.imageshack.us/img534/820/xqcg.jpg

Olivia, jedyne co mnie zdziwiło w poście do którego podałaś link to to, że autor tamtego posta pisze:
Cytat:
Czyli sumując u mnie na PC po odpaleniu Totalcomandera z wtyczką WCX i podłączonej nvavi poprzez ACTIVSY...
Ja u siebie mam wtyczkę WFX, może to jest moim problemem?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4451
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-07-02, 21:24   

Łukaszenko
Pobierz tu :arrow: http://totalcmd.pl/powerpack zainstalowanymi wtyczkami.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,3 sekundy. Zapytań do SQL: 10