My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
pmp.exe Aplication error
Autor Wiadomość
mariuszn 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 36
Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 14
Wysłany: 2012-02-20, 09:16   pmp.exe Aplication error

Witam,
Spotkał się ktoś z podobnym błędem?
GC 5070 PL z biedronki... poprawnie zainstalowana AUTOMAPA 6.10 (słodzona) na karcie sd micro.

Podczas jazdy na Automapie po ok. 1,5-2 h normalnego użytkowania wyskakuje "Application Error" spowodowany przez pmp.exe .... aplikacja musi zostać zamknięta ... opcja wyboru OK lub X- dokładnego komunikatu nie pamiętam.

Po naciśnięciu OK automapa działa dalej... ale wyłączenie automapy nie powoduje powrotu do menu głównego... oraz jest problem z wyłączeniem całej nawigacji - pozostaje jedynie hard reset.

Czy macie jakieś sugestie czym może to być spowodowane? Podmianka pmp.exe z backupa ResidentFlash2??

Pozdro,
M@Ro
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-03-08, 14:24, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-02-20, 13:47   

mariuszn, usuń cały folder PROFILES jak to nie pomoże przeinstaluj na nowo AM ,bo na pewno gdzieś się wkradł jakiś błąd lub uszkodziły się jakieś pliki .
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8831
Wysłany: 2012-02-20, 20:53   

Jestem zdania że to nie wina AM, tylko fabrycznego menu GoClevera (pmp.exe), po komunikacie

mariuszn napisał/a:
"Application Error" spowodowany przez pmp.exe .... aplikacja musi zostać zamknięta ... opcja wyboru OK lub X- dokładnego komunikatu nie pamiętam.


i jego wyłączeniu zamknięte zostało menu fabryczne działające w tle, dlatego AutoMapa działała nadal.

mariuszn napisał/a:
ale wyłączenie automapy nie powoduje powrotu do menu głównego...

Bo nie ma do czego wrócić, menu główne to proces pmp.exe, a ten wyłączył się co zostało udokumentowane wcześniejszym komunikatem.

Jedynie reset urządzenia przywróci menu, a co spowodowało jego wyłączenie to trudno stwierdzić, za pewne coś z softem fabrycznym (firmware) nie teges.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
mario44 
Waypoint


Wiek: 57
Dołączył: 15 Gru 2010
Posty: 59
Wysłany: 2012-02-21, 10:48   

mariuszn, Przywróć wpisy rejestru do fabrycznych i navi wróci do formy :-)
 
 
marekle 
Waypoint


Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 22
Wysłany: 2012-07-11, 12:54   

mario44 napisał/a:
mariuszn, Przywróć wpisy rejestru do fabrycznych i navi wróci do formy :-)


Witam kolego mógłbyś opisać łopatologicznie jak tego dokonać i skąd wziąć ten fabryczny rejestr.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18183
Wysłany: 2012-07-11, 12:59   

Zmień wpisy, które zmieniałeś, na oryginalne - bo chyba zapisujesz sobie, co zmieniasz...
A w ogóle to z czym masz problem?
_________________

 
 
marekle 
Waypoint


Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 22
Wysłany: 2012-07-11, 13:12   

Witam nic nie zmieniałem w rejestrze, zaczeła mulić AM oraz wywala pmp.exe Aplication error podczas nawigowaniu na AM.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18183
Wysłany: 2012-07-11, 13:28   

A na innych programach?
_________________

 
 
marekle 
Waypoint


Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 22
Wysłany: 2012-07-11, 13:32   

Na innych programach nie sprawdzałem.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18183
Wysłany: 2012-07-11, 13:39   

Czyli nic nie da się powiedzieć o przyczynach.
Może konflikt wersji AM, może problemy z prockiem/pamięcią urządzenia, może błąd instalacji AM
_________________

 
 
Zuro
azymut


Dołączył: 01 Maj 2011
Posty: 4
Wysłany: 2013-02-13, 17:24   

Witam, posiadam także tą nawigację, całkiem niedawno tacie, bo to on tylko z niej korzysta, nie chce się załadować, nie pokazuje się menu, wyskakuje: cannot find pmp or one of its component.

W nawigacji nic nie było grzebane, nic zmieniane, nawet aktualizowane, dopiero miałem zamiar ją aktualizować. Próbuję ją podłączyć do komputera celem chociażby usunięcia PROFILES, ale on jej nawet nie wykrywa. Czytam też o resecie, mógłby ktoś pokierować jak go przeprowadzić?

[ Dodano: 2013-02-27, 23:15 ]
Odświeżam, jeśli można :!:
 
 
freeman99
azymut


Dołączył: 25 Wrz 2009
Posty: 2
Wysłany: 2013-03-07, 17:06   Backup NANDFLash gc 5070 PL 64MB

Witam,

Otrzymałem nawigację w którejś ktoś mocno i nie umiejętnie namieszał. Usuniętych jest wiele plików. Nawigacja uruchamia się, jest komunikacja, wyskakuje błąd pmp.exe, najlepiej gdyby ktoś zrobił kompletny backup i umieścił w wątku. Za wszelką pomoc będę wdzięczny.


Pozdrawiam freeman99
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-03-07, 23:39   

A połączenie z navi masz?? bo jak nie to po co Ci backup??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
freeman99
azymut


Dołączył: 25 Wrz 2009
Posty: 2
Wysłany: 2013-03-08, 14:20   

Komunikacja z komputerem jest, podgląd do NANDFLash jest. Nie mogę odpalić explorera z pod navi bo nie wiem co było w samym NANDFLash, a tym samym nie mam podstaw do wykonania jakiejkolwiek modyfikacji.

Sukcesem byłoby przywrócenie oryginalnego pulpitu, a dalej z górki.
Jestem otwarty na wszelkie sugestie
 
 
Łukaszenko
Waypoint


Dołączył: 25 Mar 2013
Posty: 25
Wysłany: 2013-06-30, 20:13   

Witam. Podepnę się pod temat. Czy jest jakiś sposób na problem z pojawiającym się komunikatem o braku pmp.exe? Nic nie było grzebane w rejestrze, do ResidentFlash2 również nie daję rady się dostać. Nawigacja po prostu ot ta, bez żadnych upadków ani podobnych zdarzeń wyświetliła błąd. Zastosowałem się do porady:
Cytat:
Skoro masz WinCE 6, zrób tak:
- na kartę z cePaltform... skopiuj CeCmd z apteczki
- na tą sama kartę skopiuj RF2 w wątku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14932
- włóż kartę do nawigacji i włącz
- włacz cecommandera
- wejdź do ResFl2 w nawigacji (podobnie jak w http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9439 lub http://www.my-navia.pl/vi...t=12481&start=0 )
- skopiuj brakujące pliki (lub całość)

lecz utknąłem na 5tym punkcie, bo nie ma nigdzie tego RF2. Ogólnie sukcesem jest, że udało mi się uruchomić nawi z widzenia pulpitu, ale jednak nie tego oczekuję...

Liczę na odpowiedzi, pozdrawiam.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10