My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-02-05, 18:19
Mapamap na Clariona 780 problem z instalacją
Autor Wiadomość
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1431
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-02-05, 17:00   Mapamap na Clariona 780 problem z instalacją

Witam
Mam problem z wgraniem mapymap na Clariona 780

- Clarion 770 był sprzedawany fabrycznie z mapąmap = było menu wyboru programu nawigacyjnego (program w pamięci urządzenia, a mapy na karcie)

- do Clariona 780 można było dokupić kartę z mapąmap dla clariona

Gdy podepnę Clariona 770, to po zsynchronizowaniu z komputerem aktualizacja wgrywa się bez problemu
Gdy chciałem wgrać aktualizację na "czystego" (bez mapymap) clariona 780 - odmówił instalacji (nie pamiętam komunikatu)

"Na piechotę" przekopiowałem program z 770 na 780 i działa
Natomiast gdy chciałem wgrać aktualizację, to dostałem komunikat że nie widzi urządzenia (Clariona 780)
Oczywiście Clarion 780 był zsynchronizowny i widoczny w komputerze

Moje pytanie - jak zainstalować Mapęmap na Clarionie 780, mając instalkę na Clariona 770
Zgaduję, że musi być inna konfiguracja początkowa (programu) - tylko nie wiem jaka

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
Ostatnio zmieniony przez Arturek 2015-03-16, 10:57, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2012-02-05, 18:18   

Arturek napisał/a:
Clariona 780 można było dokupić kartę
Czyli była to MMSDTop. A te wersję instaluje się na SD w czytniku kompa
_________________

 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1431
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-02-06, 07:55   

Chyba nie do końca tak - bo dlaczego szuka nawigacji?
Myslę, że potrzebne są jakieś dodatkowe pliki, występujące na fabrycznej karcie
No bo dlaczego nie instaluje się cały program na karcie?
Czegoś mu brakuje tylko nie wiem czego

Wersja na Clariona różni się trochę od wersji TOPSD
- pomijając inne logo startowe
- wersja na Clariona, obsługuje BT = dodatkowa ikona

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3449
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2012-02-06, 15:13   

Arturek napisał/a:
na "czystego" (bez mapymap) clariona 780 - odmówił instalacji (nie pamiętam komunikatu)

Przydałby się komunikat, ja instalowałem MM na 370 gdzie była tylko mapa clariona to nie było problemów. Nie próbowałem najnowszej instalki dla clariona.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1431
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-02-06, 16:03   

Przed chwilą podłączyłem tylko czystą kartę i uruchomiłem instalkę starszej wersji =6.82
Pojawił się komunikat aby podłączyć urządzenie

Próbowałem rozpakowac plik instalacyjny EXE ale mi się nie udalo
Próbowałem WinRar, 7-Zip, Zip-Genius

OK - starszą instalkę rozpakowałem programem INNOUNP.EXE

Aktualnie nie mam Clariona 780 pod ręką ALE
- wgrałem na kartę, to co mam na karcie i w urządzeniu
- po uruchomieniu instalki program chce podpięcia nawigacji
ALE gdy poprzednio miałem podpiętego Clariona 780 (i zsynchronizowanego) to program instalacyjny go nie widział

Gdzieś jest jakiś "myk", bo na Clarionie 770 instaluje się bez problemu

Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1431
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-07-25, 22:34   Mapa Map dla Clarion 780 - pytanie o pliki

Witam

Mam pytanie do kolegów - czy ktoś ma Mapę map na Clarion 780 - może być starsza

Mam wersję dla Clariona 770 i ona nie chce się instalować na Clarionie 780
Prawdopodobnie w instalce nie ma plików które są na oryginalnej karcie

Czy ktoś mógłby mi udostępnić kopię karty z Mapą map od Clariona 780 (może być starsza wersja)

lub ew. jakby mógl podać jakie pliki muszą być na karcie i ew udostępnić te dodatkowe (których nie zawiera aktualizacja)

pozdrawiam
Arturek

[dodano]

Mapamap dla Clariona 780
http://chomikuj.pl/a_krak...,2591151084.rar
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
Ostatnio zmieniony przez Arturek 2014-06-23, 23:08, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
mariaawaria
azymut


Dołączył: 23 Cze 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-06-23, 13:39   Clarion Map 780 - instalacja MapaMap Europa

Witam,
Posiadam nawigację Clarion Map 780. Zakupiłam niedawno MapaMapEuropa i otrzymałam kartę SD. W instrukcji uruchomienia produktu jest napisane aby w ustawieniach urządzenia wybrać ścieżkę dostępu do pliku uruchumiającego produkt nawigacyjny MapaMap na karcie pamięci SD (nazwa pliku - mobilenavigator.exe). W ustawieniach nie widzę takiej opcji jak zmiana ścieżki. Czy istnieje jakiś inny sposób aby ją zmienić?

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2014-06-23, 14:54 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem.
Regulamin punkt 3.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2014-06-23, 13:59   

mariaawaria napisał/a:
istnieje jakiś inny sposób aby ją zmienić
Patrz wątek "Clarion map 780 i inne programy nawigacyjne"
_________________

 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1431
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-06-23, 22:59   Re: Clarion Map 780 - instalacja MapaMap Europa

mariaawaria napisał/a:
Witam,
Posiadam nawigację Clarion Map 780. Zakupiłam niedawno MapaMapEuropa i otrzymałam kartę SD. W instrukcji uruchomienia produktu jest napisane aby w ustawieniach urządzenia wybrać ścieżkę dostępu do pliku uruchumiającego produkt nawigacyjny MapaMap na karcie pamięci SD (nazwa pliku - mobilenavigator.exe). W ustawieniach nie widzę takiej opcji jak zmiana ścieżki. Czy istnieje jakiś inny sposób aby ją zmienić?

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2014-06-23, 14:54 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem.
Regulamin punkt 3.


Witam

1) W Clarionie 780, nie ma możliwości wybrania ścieżki dostępu do programu
Są wersje MapyMap dedykowane na Clariona

W Twoim przypadku - najprościej będzie wgrać "clarionowe" menu wyboru => w pliku MENU.INI, podasz ściężkę do Twojego programu

Menu do pobrania tutaj:

http://chomikuj.pl/a_krak...,2713377758.rar



2) Zamiast Mapymap Europa, polecam wgranie do Clariona 780, programu IGO Primo z mapami całej Europy

Podstawowy plus takiego rozwiązania
- IGO Primo obsługuje TMC (omijanie korków), także w Polsce
- Mapamap NIE wspiera TMC



3) Nie słucha tych którzy twierdzą, że jedyną metodą jest odblokowanie Clariona - nie ma takiej potrzeby

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 13