Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navroad NR 320 BM inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
cezarysz 
Waypoint
vel Cezar



Wiek: 34
Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 32
Skąd: Otwock
Wysłany: 2012-02-05, 16:13   Navroad NR 320 BM inne programy nawigacyjne

Witam
Czy próbował ktoś na Navroad uruchamiać więcej niż jeden program nawigacyjny? Nie mówię o równoległym uruchomieniu. Chodzi mi o to, że obecnie używam AM -> Uruchamiana z menu "Nawigacja". Potrzebuje dodatkowo drugi program do nawigowania po Maroku. Fajnie było by wszystko mieć na jednej karcie SD i np. drugi soft podpiąć pod "kamap" czy inną ikonkę.
Robił ktoś taki zabieg? Proszę o wskazówki. I jaki soft i mapa do nawigowania po Maroku?
Z góry dzięki za podpowiedzi.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-02-27, 06:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
cezarysz 
Waypoint
vel Cezar



Wiek: 34
Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 32
Skąd: Otwock
Wysłany: 2012-02-08, 18:57   

OK
Od wczoraj próbuję z TomTom'em.
Zainstalowałem
Kod:
TomTom Navigator 7.450 (9028) for Windows Mobile with keygen
bezpośrednio na karcie SD czyli SDMMC/Navigator
Uruchomiłem i wygenerował się ttnavigator.bif
Na kartę wgrałem mapę
Kod:
Morocco_860_3117

Ściągnąłem świeży plik meta.txt z sieci.
Albert's Easy Activator po podaniu ścieżki do *.bif, ścieżki do mapy i meta.txt tworzy mi plik
Kod:
Morocco-248.meta.dct

Po uruchomieniu TomTom wyrzuca "Nie znaleziono map!".
Proszę o podpowiedź co robię źle??? Przeczytałem wszystkie tutoriale i opisy i nie mam już pomysłów.

OK Zadziałało z wersją
Kod:
TomTom Navigator ver.7.910(9185)GOTOWIEC
.
Problem mam teraz z brakiem sygnału GPS. Nie widzi odbiornika. Zna ktoś ustawienia dla tego Navroad?

Sprawa rozwiązana. Ustawienia to COM1 i baudrate 4800.

AM podpiąłem się pod ikonę "Nawigacja" a "TomTom" pod ikonę "KAMAP" :)
Temat do zamknięcia.
Ostatnio zmieniony przez cezarysz 2012-02-08, 19:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-02-08, 19:39   

Może po prostu odpisz port i baud z AM (przy opcji Auto wyświetla ostatnio używany port).
 
 
 
cezarysz 
Waypoint
vel Cezar



Wiek: 34
Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 32
Skąd: Otwock
Wysłany: 2012-02-08, 20:03   

tikotka napisał/a:
Może po prostu odpisz port i baud z AM (przy opcji Auto wyświetla ostatnio używany port).

Właśnie tak zrobiłem.
 
 
cezarysz 
Waypoint
vel Cezar



Wiek: 34
Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 32
Skąd: Otwock
Wysłany: 2012-02-08, 21:22   

Nie znalazłem nowszych. Jak masz namiar to poproszę. Może faktycznie rozmieszczenie wielbłądów będzie inne :)
 
 
cezarysz 
Waypoint
vel Cezar



Wiek: 34
Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 32
Skąd: Otwock
Wysłany: 2012-02-09, 07:30   

Dzięki za link pobrałem 880. Pokrycie Maroka 78%. W tej poprzedniej było 38%.
 
 
navroad320
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Mar 2012
Posty: 12
Wysłany: 2012-03-30, 23:05   

cezarysz napisał/a:

AM podpiąłem się pod ikonę "Nawigacja" a "TomTom" pod ikonę "KAMAP" :)
Temat do zamknięcia.


Może poczekajmy z tym zamykaniem

No dobrze ale są jeszcze innego typu programy np.turystyczne Ozi,explorer, Two Nav, Memory Map, do obslugi pdf itd.itd. . Ok 2 z nich moge zrobic tak jak koledzy piszą a co z pozostałymi.Za każdym razem ich uruchamianie z poziomu eksploratora to chyba nie o to chyba .

Czy istnieje może sposó na całkowite odblokowanie NAVROAD 320 MOTO, aby programy uruchamiac bezpośrednio z pulpitu ( po wczesniejszym zrobieniu skrótu) albo w inny równie jasny i szybki sposób.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18626
Wysłany: 2012-04-25, 08:10   

Coraz mniej urządzeń daje się odblokować do czystego Windowsa. Spróbuj wrzucić na SD TO (po rozpakowaniu będą 4 foldery i 2 pliki) i wskazać AdJatest.exe jako uruchamiany spod NAWIGACJA. Zobaczymy efekty.

Albo http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=24953

Drugi test: utwórz na SD folder Q1UPGRADE, wrzuć do niego poprzednie pliki i foldery i dodaj ten plik (po rozpakowaniu)
_________________

 
 
navroad320
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Mar 2012
Posty: 12
Wysłany: 2012-04-25, 11:04   

Zrobilem z test1 i test2 . Wczesniej mialem takie okienko .Jest ok kilkam i uruchamiam co chce. Ale procesy działają w tle( i jedzą baterie) nie wiem czy wszystkie konieczne.

Pytanie- Naciskam ,, nawigacja'' dostaje pulpit coś takiego

Ale nie widzę możliwości wejscia do eksploratora a chciałem sprawdzić czy po włączeniu nowego ,,menu'' może automatycznie przestają pracować niektóre procesy ,chodzi mi o takie coś

Na całkowicie odblokowanym Fujitsu Siemens pocket Loox n100 mam w procesach tylko
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18626
Wysłany: 2012-04-25, 11:33   

W AdJI masz trzy ekrany (NAWIGACJA, SYSTEM i PROGRAMY) - przechodzisz między nimi strzałkami u góry. A w SYSTEM jest ITaskManager
A procesy można skillować - to nie problem. Jak podasz ich listę i odszukasz pliki exe, to coś się wymyśli (łącznie ze starem AdJi lub programu nawigacyjnego w zalezności od obecności SD w slocie)

Przy okazji - AdJa rusza spod NAWIGACJA w obu przypadkach?

No i pamiętaj, ze to jest wersja testowa - bez części programów (obcięta do poniżej 1MB, aby ściagac z gryzonia bez rejestracji)
_________________

 
 
navroad320
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Mar 2012
Posty: 12
Wysłany: 2012-04-25, 19:28   

Wiem, że można z menu do menu przejść ale do eksploratora z menu ADJA cos nie widzę mozliwośći wejscia ( chyba że zamknąć Navroada i rozpocząć o nowa bez wtedy oczywiscie bez problemu)

Adja ruszyła w obu przypadkach .O ile dobrze zrobilem bo tylko zmieniłem wpis w pliku APShell.ini-\NR320BM\ShellDisk\Shell.

Obok procesów, które znalezłem ścieżka dost-ale częsci nie wiem gdzie szukać.Ciekawe który odpowiada za barometr i obslugę czujników ANT+.

explorer.exe-
upd2tcp.exe-\NR320BM\\\Windows
rnaapp.exe-\NR320BM\\\Windows
rapisrv.exe-\NR320BM\\\Windows
BTgUI.exe-ShellDisk\Shell
ShellDaemo.exe-ShellDisk\Shell
ShellUI.EXE-\ShellDisk\Shell
PnaShell.exe-\ShellDisk\Shell
repllog.exe-\NR320BM\\\Windows
RceCursor.exe-ShellDisk\Shell
Services.exe-
miniShell.exe-\NR320BM\\\Windows
gwes.exe-
filesys.exe-
NK.EXE-
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18626
Wysłany: 2012-04-25, 21:08   

Za fabryczne menu chyba odpowiada PnaShell.exe - zobacz, gdzie dokładnie jest ten plik (ShellDisk\Shell ?). A czujniki mogą być podpięte pod ten plik (w larkach tak jest z wyłączaniem\usypianiem - bez fabrycznego menu nie ma trybu czuwania)
Jak nazywa się pamięć wewnętrzna urządzenia? Jakbyś mógł dać screena...

Zrobię skrypt, który uruchomi panel (np. Adję, ale każdy inny też) wyłączając zbędne procesy, a po zamknięciu panelu włączy fabryczny pulpit Navroada + procesy
_________________

 
 
navroad320
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Mar 2012
Posty: 12
Wysłany: 2012-04-25, 22:21   

Tak PnaShell.exe jest w Shelldisk/shell .


Pamięć wewnetrzna nazywa się -MyFlashDisk chyba o to chodzi

Tutaj mam jeszcze kiedys zrobioną kopie rejestru http://wrzucacz.pl/file/9...r-navroad.ceimg
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18626
Wysłany: 2012-04-25, 23:06   

Dzięki, kolejna próba:
Pobierz http://chomikuj.pl/jajace...,1616274418.zip rozpakuj. Utwórz w MyFlashDisk folder AdJa i wrzuć do niego rozpakowane pliki i foldery. Spod Nawigacja uruchamiaj AdJa/prog/startx.exe

Z karta w slocie powinna ruszyć AdJa, bez karty - CeCommander
Po zamknięciu - wraca pulpit Navroada

Aby zamiast CeCommandera ruszał program nawigacyjny - w pliku startx.mscr w wierszu
Run("\MyFlashDisk\Adja\prog\cecmd.exe")
wpisz ścieżkę dostępu do pliku exe od tego programu
_________________

 
 
navroad320
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Mar 2012
Posty: 12
Wysłany: 2012-04-26, 08:10   

Cos nie idzie, dostaje komunikat: AdJa/prog/startx.mscr a w nim napisane There is no application associated with AdJa/prog/startx. Run the application first, then open this file from within the application.

Taki sam komunikat kiedy bez karty SDMMC.

Skasowalem wczesniej to co było na karcie SDMMC ( katalog Q1UPGRADE )

Nie wiem czy to ma znaczenie ale chyba tak - raz jest Adja a raz AdJa np w pliku start.mscr . Dla próby zmieniłem w start.mscr na AdJa i własnie ten komunikat. ( wczesniej bez zmiany literki J po naciśnięciu nawigacja wyskakiwalo brak programu do nawigacji)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 10