Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Emulator WinCE 5 i 6 pod Windowsa XP/Visaa/7
Autor Wiadomość
jamot 
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 240
Skąd: Podlasie
Wysłany: 2012-07-31, 07:51   

DarkoZ napisał/a:
Windows CE6 odpalił się i co dalej

Jak pokaże ci się pulpit po odpaleniu Windowsa , klikasz ma moje urządzenie (taki telefonik) i wybierasz SDMMC i tam masz a przynajmniej powinieneś mieć swoje wrzucone programy.
Ścieżka do twoich programów powinna być \EmulatorCE\SDflash i do SDflash ładujesz programy.
Przynajmniej taka ścieżka dostępu jest u mnie, a może mamy inne emulatory.
_________________
Pulpity, skorki AM, programyCE, Modecom

"Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie - znajdziesz powód"
 
 
DarkoZ 
Waypoint


Dołączył: 11 Sie 2009
Posty: 21
Wysłany: 2012-07-31, 14:05   

Kurteczka nie mogę sobie poradzić.
Struktura folderu z emulatorem wygląda tak:
Kod:
img407.imageshack.us/img407/9311/2ce6j.jpg

Do katalogu SDMMC wrzucam przykładowo rozpakowaną "APTECZKĘ" i iGO PRIMO 2.
Klikam dwa razy na plik"CE_800x480.bat". Odpala się emulator z takim komunikatem:
Kod:
img140.imageshack.us/img140/983/3ce6.jpg

Klikam na "TAK", po czym ukazuje się pulpit emulatora.
Kod:
img220.imageshack.us/img220/9441/ce6q.jpg

Klikam na "Moje ustrojstwo" i pokazuje się taka struktura katalogów:
Kod:
img28.imageshack.us/img28/7563/1ce6.jpg

Nie ma tam katalogu z programami, które wrzuciłem do "SDMMC".
Co mam zrobić, aby było widać programy w emulatorze ???
Ostatnio zmieniony przez DarkoZ 2012-07-31, 14:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2012-07-31, 14:19   

A masz folder SDFlash obok pliku CE6_800x480.bat ?

Inne 'źródełko" z emulatorem WinCE 5 i 6: http://chomikuj.pl/jajace...,1160197645.zip
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-10-28, 10:20, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
DarkoZ 
Waypoint


Dołączył: 11 Sie 2009
Posty: 21
Wysłany: 2012-07-31, 14:52   

OK już wszystko jasne.
Nie miałem folderu "SDFlash".
Utworzyłem taki folder, a do niego wrzuciłem "SDMMC" z programami.
 
 
jamot 
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 240
Skąd: Podlasie
Wysłany: 2012-07-31, 15:08   

DarkoZ napisał/a:
do niego wrzuciłem "SDMMC" z programami

Wystarczy jak wrzucisz same programy do folderu SDflash, folder SDMMC w SDflash praktycznie jest nie potrzebny.
_________________
Pulpity, skorki AM, programyCE, Modecom

"Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie - znajdziesz powód"
 
 
DarkoZ 
Waypoint


Dołączył: 11 Sie 2009
Posty: 21
Wysłany: 2012-07-31, 15:30   

OK
Dzięki bardzo ;-)
 
 
stasiu001
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Paź 2011
Posty: 7
Wysłany: 2014-01-28, 12:45   

Witam Posada może ktoś jakiś sensowny link do emulatora win ce 6.0

Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuje ;)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9610
Wysłany: 2014-01-28, 13:16   

stasiu001 napisał/a:
sensowny link
A co to znaczy?
Jak żaden z linków w tym wątku nie wypełnia kryteriów sensowności, to przykro mi - ale chyba innych nie ma.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Napoleonik 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Sie 2010
Posty: 100
Skąd: Polska
Wysłany: 2014-01-28, 16:09   

Proszę
http://chomikuj.pl/Napole...+emulator+na+PC
_________________
 
 
stasiu001
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Paź 2011
Posty: 7
Wysłany: 2014-01-28, 21:42   

Dzięki wielkie ;)
 
 
^Krzysiek
Waypoint



Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 74
Wysłany: 2015-10-03, 10:37   

Czy jest jakiś sposób na to, aby emulator po zamknięciu pamiętał ustawienia? Tj. skrót do programu na pulpicie i ustawienia samego programu. Za każdym razem kiedy włączę emulator, muszę wchodzić w moje urządzenie, szukać .exe i ustawiać program, a używam go codziennie i trochę to frustruje.

Emulator jest po rosyjsku, doszedłem do tego że w pierwszej zakładce u góry, pierwsza linijka znaczy "Zapisz i zamknij" czy coś w ten deseń. Mimo to, nie zapisuje.
 
 
 
adijos93 
GPS instruktor
Honor 4C


Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 867
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2018-12-12, 13:16   

Cześć, najpierw sam sobie przyznam złotego szpadla za odkop roku:



A teraz pytanie,ma ktoś może Emulator WinCE pod Win 10 :D ??
_________________
MapaMap Android PL+EU + Yanosik + NaviExpert: Honor 4C

MapaMap Win CE Europa ? : Lark 50.3
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2018-12-12, 13:25   

Win10 mam 3 lata i chyba jakiś emulator uruchamiałem.
Pogrzebię wieczorem w archiwum i sprawdze, który z kolekcji działa
_________________

 
 
adijos93 
GPS instruktor
Honor 4C


Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 867
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2018-12-12, 17:03   

mam jakiś,jednak potrzebuje Win 7...
_________________
MapaMap Android PL+EU + Yanosik + NaviExpert: Honor 4C

MapaMap Win CE Europa ? : Lark 50.3
 
 
markman 
Navi Expert



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 215
Skąd: PL
Wysłany: 2018-12-12, 17:37   

Tego emulatora używam u siebie na Win10 x64:
https://www.easypaste.org...5-6.rar?lang=pl
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9