Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Emulator WinCE 5 i 6 pod Windowsa XP/Visaa/7
Autor Wiadomość
wiman 
GPS instruktor



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 831
Wysłany: 2011-07-11, 20:29   

jacekp1313 napisał/a:
A ani iGO, ani Primo (MapyMap też) nie udało mi się uruchomić na żadnym emulatorze

U mnie na emulatorze działają najnowsze igo8 i Primo bez problemowo. PC procek i5 4GB RAM.Jak miałbym porównać z navi to Priimo śmiaga tak jak na navi 400Mhz 64MB RAM
 
 
hudy1 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 475
Skąd: Ziemia Obiecana
Wysłany: 2011-07-17, 19:13   

Dziwna sprawa.U renrona na Win. 7 pracuje, a u mnie na Viście nie chce.
Klikam na Windows CE5.0-widescreen.cmd ,pokazuje się na chwilkę okno wiersza poleceń, po czym kilkanaście sekund kręci kółeczkiem (jak przy czekaniu na uruchomienie programu) i dalej nic.Jest jakiś patent na uruchomienie emulatora na mojej platformie?Może jakaś inna wersja?
 
 
ArtSzy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lut 2010
Posty: 10
Skąd: Polska Zachodnia
Wysłany: 2011-07-17, 20:19   

@hudy - też tak miałem (Win7/64), dopiero jak przeczytałem Twój post zainteresowałem co tam pisze. Potrzebny jest VirtualPC spod linku http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=46859 .
Po zainstalowaniu DZIAŁA!
_________________
Podrawiam
ArtSzy
<->
Lark 43.2, Adroid 2.2 (Froyo.XXJPU) na Galaxy I5800
 
 
dlugi64 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 247
Wysłany: 2011-07-17, 20:47   

Na moim chomiku jest Emulator Windows CE 5.0 i CE 6.0 portable tylko że po rosyjsku, ale można na nim odpalić TomTom i Primo
_________________

Mio Moov 500 pl # primo 1.2 # Automapa 6.9.0 # TomTom
Wayteq X960 BT # Automapa 6.9.0 # primo 1.2
 
 
ArtSzy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lut 2010
Posty: 10
Skąd: Polska Zachodnia
Wysłany: 2011-07-17, 21:02   

To chyba właśnie ta wersja. Jeden plik bez instalacji

[ Dodano: 2011-07-17, 21:04 ]
O kurcze namieszałem - wcięło poprzedni post -kot wysłał go gdzieś, a właśnie pisałem że mam taką wersję - chyba nowsza wersja, bo copyright Microsoft 2008 (ta o której mowa wcześniej jest z 2007).
_________________
Podrawiam
ArtSzy
<->
Lark 43.2, Adroid 2.2 (Froyo.XXJPU) na Galaxy I5800
 
 
hudy1 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 475
Skąd: Ziemia Obiecana
Wysłany: 2011-07-17, 22:02   

ArtSzy Niestety VirtualPC na Vista Home nie bangla. :-( Może jeszcze jakiś pomysł ktoś ma?
 
 
ArtSzy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lut 2010
Posty: 10
Skąd: Polska Zachodnia
Wysłany: 2011-07-17, 22:18   

A wersja z chomika dlugi64? Ten rosyjski jest w menu emulatora i nazwach katalogów, ale da się przeżyć. No i nie potrzebuje instalacji.
A inny pomysl? że może coś takiego jak uruchom w wersji zgodności?
_________________
Podrawiam
ArtSzy
<->
Lark 43.2, Adroid 2.2 (Froyo.XXJPU) na Galaxy I5800
 
 
hudy1 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 475
Skąd: Ziemia Obiecana
Wysłany: 2011-07-18, 11:28   

Próbowałem w trybie zgodności.A gryzoń dlugiego zabezpieczony jest hasłem.
 
 
dlugi64 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 247
Wysłany: 2011-07-18, 12:51   

hudy1 napisał/a:
Próbowałem w trybie zgodności.A gryzoń dlugiego zabezpieczony jest hasłem.

Hasło jest wpisane w nazwę folderu "GPS"
_________________

Mio Moov 500 pl # primo 1.2 # Automapa 6.9.0 # TomTom
Wayteq X960 BT # Automapa 6.9.0 # primo 1.2
 
 
hudy1 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 475
Skąd: Ziemia Obiecana
Wysłany: 2011-07-18, 14:07   

Myślałem o tym haśle.Dodawałem nawiasy,stąd ten błąd.
Emulator się uruchomił.iGO doszło do ekranu startowego i jak wcześniej wspomniałeś, wywaliło do Windowsa.AM również się uruchomiła.Jednak i tu jest problem.Wyświetla komunikat o niezarejestrowanej mapie. Totalcmd po uruchomieniu strasznie przymula:mrgreen: Język rosyjski mi nie przeszkadza, bo należę do starszego pokolenia, które co nieco zna ten język.Jednak na chwilę obecną wartość użytkowa emulatora (zależy mi najbardziej na iGO)w obecnej postaci jest mało przydatna.Czy istnieje jakaś inna wersja obsługująca iGO?
Edit:
Usunąłem z iGO folder save.Program się uruchomił,jednak po rozpoczęciu konfiguracji ponownie wywaliło do Windowsa informując o braku bibliotek. :-( Widać,że ma mu się na życie, bo trochę zagadał (jak stary Polonez). :mrgreen:
 
 
dlugi64 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 247
Wysłany: 2011-07-18, 14:43   

Nie wiem od czego to zależy ale u mnie Primo działa tylko że za każdym uruchomieniem muszę ustawić Voice i Lang od nowa bo nie pamięta ustawień.
_________________

Mio Moov 500 pl # primo 1.2 # Automapa 6.9.0 # TomTom
Wayteq X960 BT # Automapa 6.9.0 # primo 1.2
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9610
Wysłany: 2011-07-18, 20:44   

Bo to emulator - on nie zapisuje ustawień
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
masa1
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Mar 2011
Posty: 13
Wysłany: 2012-01-04, 14:21   

Temat może niezbyt popularny, niemniej mam nadzieję na jakąś pomoc/wskazówę;
Dysponuję emulatorem WinCE, skompletowałem foldery do PRIMO v2.0 (9.6.2...),
wgrałem w odpowiednie miejsca, wszystko nawet nieźle działa z następującymi wyjątkami;
- brak możliwości uruchomienia SKINA GJ-AK lub diMka, przyciski szare nieaktywne,
- brak możliwości uruchomienia AGATY (TTS)
Dla uzupełnienia dodam, że cały program, w tym samym ukompletowaniu działa na nawigacji.
Pytanko, czy tak ma być, czy zna KTOŚ sposoby aby to pokonać...
 
 
kropka 
Waypoint
kropka


Wiek: 46
Dołączył: 27 Lis 2008
Posty: 112
Skąd: bratyslawa
Wysłany: 2012-02-24, 20:17   

ja chce uruchmic becera
_________________
MIO SPIRIT 487 PL TMC
 
 
DarkoZ 
Waypoint


Dołączył: 11 Sie 2009
Posty: 21
Wysłany: 2012-07-31, 02:40   

Napoleonik zassałem polecany emulator z twojego chomika, ale nie wiem jak mam użyć tego emulatora.
W opisie pisze żeby wrzucić do katalogu SDMMC programy które chcę uruchomić.
Wrzuciłem tam dla przykładu rozpakowaną APTECZKĘ i iGO PRIMO 2.
Następnie odpaliłem plik CE6_800x480.bat. Windows CE6 odpalił się i co dalej ???
Jak uruchomić jakiś program z katalogu SDMMC ???
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10