Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Emulator WinCE 5 i 6 pod Windowsa XP/Visaa/7
Autor Wiadomość
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2011-03-29, 00:46   

Spróbuj wersji bez instalacyjnej :

http://forum.pentagram.pl...tor-windows-ce/
_________________

 
 
dlugi64 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 247
Wysłany: 2011-03-29, 17:41   

Niby działa ale uruchamia się w rozdzielczości 320x240 i wszystko jest poobcinane,jest jakaś możliwość zmiany rozdzielczości ????


Przechwytywanie__12.gif
Plik ściągnięto 5955 raz(y) 22,11 KB

_________________

Mio Moov 500 pl # primo 1.2 # Automapa 6.9.0 # TomTom
Wayteq X960 BT # Automapa 6.9.0 # primo 1.2
 
 
skorik 
Navi Expert



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 386
Skąd: Toruń
Wysłany: 2011-03-29, 18:56   

Może ktoś wrzucić gdzieś ten emulator portable. Chętnie bym pobrał a tamten link do serwisu sendspace nie działa - tzn. działa, ale mam komunikat:
Kod:
Serwer z którego próbujesz pobrać plik jest chwilowo niedostępny.
_________________
GoClever 4330A

Moje menu:
 
 
skorik 
Navi Expert



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 386
Skąd: Toruń
Wysłany: 2011-03-29, 19:04   

Dobra chyba już mam. Ściągnąłem z jakiegoś chomika. Rozdzielczość możesz zmienić tak:
zmień rozszerzenie pliku z cmd na txt - tam zrób odpowiedni wpis i zapisz i potem wróć do rozszerzenia cmd.
_________________
GoClever 4330A

Moje menu:
 
 
dlugi64 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 247
Wysłany: 2011-03-29, 21:00   

skorik napisał/a:
Dobra chyba już mam. Ściągnąłem z jakiegoś chomika. Rozdzielczość możesz zmienić tak:
zmień rozszerzenie pliku z cmd na txt - tam zrób odpowiedni wpis i zapisz i potem wróć do rozszerzenia cmd.

Dzięki działa w rozdzielczości 480x272.
_________________

Mio Moov 500 pl # primo 1.2 # Automapa 6.9.0 # TomTom
Wayteq X960 BT # Automapa 6.9.0 # primo 1.2
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2011-05-22, 11:39   Emulator WinCE do DutsLaunch

Nie zły emulator pod WinCE 5.0.
1/ Rozpakuj archiwum.
2/ vs_emulator.exe - Zainstaluj
3/ folder oznaczony WinCE50CHT_LNK wrzuć na pulpit.
4/ Folder DeviceEmulator z obrazem wstaw na dysku D:
5/ Teraz tworzymy wirtualny dysk SD. To proste. Utwórz gdziekolwiek folder na pliki WinCE i ustaw do niego link w emulatorze - File -Configure- Shared folder - ... i nacićiśnij OK
Jak dla mnie to jego główną zaletą jest możliwość odpalenia DutsLaunch-a

Link: http://depositfiles.com/en/files/xpudyaxbz



_________________

 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2011-05-22, 16:54   

Działa - nawet gry się uruchamiają (właśnie przegrałem w szachy), ale na iGO się zawiesza... Zawiesza się też przy "save state and exit"
_________________

 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2011-05-22, 19:12   

jacekp1313 napisał/a:
ale na iGO się zawiesza...


Co tam Igo, ważne że na DutsLaunch chodzi :mrgreen: .
_________________

 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-05-22, 19:20   

Marek_aa, RU ROM jest szybszy, ale mniej kompatybilny. ANG muli bardzo, ale bardziej kompatybilny.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2011-05-22, 19:29   

Dzakus napisał/a:
Marek_aa, RU ROM jest szybszy, ale mniej kompatybilny.

Pewnie masz rację, ale jak wiesz DutsLaunch też jest RU a ja praktycznie zainstalowałem go dla dla niego. Tak się zastanawiam czy aby uzyskać rozdziałkę 800x480 to muszę taki ROM znaleźć ?
_________________

 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-05-22, 19:49   

Marek_aa, rozdzielczość zmieniasz w pliku *.bat. Przynajmniej tak jest u mnie. Jak chcesz to wrzucę ci mój emulator.

Nie rozumiem powiązania pomiędzy językiem programu DutsLaunch, a językiem systemu. Z tego co mi się zdaje to korzystasz z angielskiego ROMu, który muli, więc poleciłem ci do testowania rosyjski ROM, który jest o wiele wydajniejszy, ale kosztem kompatybilności.

[ Dodano: 2011-05-22, 19:54 ]
U cb w właściwościach skrótu.

[ Dodano: 2011-05-22, 19:59 ]
Sprawdziłem. Ty masz jeszcze inny ROM

Mój RU: 8 385 891 bytes ENG 17 504 251 bytes
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2011-05-22, 20:59   

Dzakus napisał/a:
Nie rozumiem powiązania pomiędzy językiem programu DutsLaunch, a językiem systemu.


Powiązanie jest proste, chodzi o to że próbowałem na innych emulatorach i DutsLaunch nie odpalał a na tym chodzi :lol: .
Dzięki za wskazówkę dotyczącą zmiany rozdzielczości - pomogło.
_________________

 
 
TheCrimsonKing 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Gru 2010
Posty: 23
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-05-28, 22:38   Emulator Windows CE 5.0 pod Windoze 7 x64

Panowie, czy istnieje emulator WinCE 5.0 pod Windoze 7 x64?
Instalowalem ten ze strony microsoftu:
Kod:
http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=a120e012-ca31-4be9-a3bf-b9bf4f64ce72

i wywala wyjatek ze nie dziala pod systemy x64. Zreszta nic dziwnego, bo w wymaganiach systemowych jest wyszczegolniony Win 2000 i xp a o nowszych nie ma wzmianki nie wspomianajac juz o platformach innych niz x86 ):
_________________
iGO 2.0 Android
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-05-28, 22:48   

Istnieje kilka oficjalnych emulatorow Windows CE. Najlepiej pobierz jakiś z forum i sprawdz lub jak chcesz to wrzuce ci mój jutro, który nawet ostatnio podpiąłem pod IDA, a dzisiaj uruchomilem go na Win XP 32 bit i procku 64 bit.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
4U2 
Waypoint


Wiek: 80
Dołączył: 13 Lut 2011
Posty: 124
Skąd: hell
Wysłany: 2011-05-28, 23:38   

Pobierz stad
Kod:
http://chomikuj.pl/xwertyx/Nawigacja/Programy/Emulator,459821069.rar

Sprawdzone i dziala.
Hasło: nawigacja
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12