Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Emulator WinCE 5 i 6 pod Windowsa XP/Visaa/7
Autor Wiadomość
emorgan
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-08-30, 22:31   

Prosze o nowy link do tego emulatora.
ThX

Już znalazłem i śmiga link z tego postu http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5397
 
 
69amadek 
azymut


Dołączył: 10 Wrz 2010
Posty: 1
Skąd: Pabianice
Wysłany: 2010-09-14, 13:33   

Witam.

Męczyło mnie już ładowanie plików do nawigacji i jej ciągłe odączanie od PC i postanowiłem zainstalować ten Emulator Win CE i niestety nic nie mogę otworzyć z karty pamięci nawet CMD.
Pomocy




Ok Poradzilem sobie . Miałem chyba jakąś inną wersje emulatora. Po ściągnięciu nowego wszystko działa

Ps. Link do tego emulatora na przeklej.pl jest już nie aktywny
tu jest aktywny ( nie mój i nie wiem jak długo bedzie aktywny)
Emulator Win CE

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-09-14, 20:38 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-14, 15:38   

69amadek, zły temat.

PS. Moim zdaniem najlepszy emulator WinCE to jest z ruskim ROMem. Nie miałem problemu, że coś nie działo. Linki na PW.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2010-09-14, 20:36   

Scaliłem (do najstarszego) cztery wątki o emulatorze WinCE

[ Dodano: 2010-09-20, 17:12 ]
Wyciągnięty z wątku o TomTomie na PC emulator. KLIK

Minus - po rosyjsku
Obsługa: wrzucić testowany program do folderu z emulatorem (obok pliku start.cmd)
Uruchomic przez start.cmd, programy są w SDMMC

UWAGA: MapaMap krzyczy o niemozności pobrania hardwareID
Primo - zawiesza emulator.
iGO - ruszyło po zmianie wpisu w start.cmd z 800x800x16 na 480x272x16
LarkMap - ruszył
Pulpity - pojawiają się, ale pod Windowsem - trzeba go zamknąć
_________________

 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9610
Wysłany: 2010-10-03, 22:04   

Navigo 9i (z LOGO) - rusza, ale "niepoprawny klucz" (kopia Navigo z karty SD, działa na nawigacji)
Mireo - działa bez problemów
Route 66 - działa jak na nawigacji (nie wyszukuje nic po adresie)
MioMap2008 - OK
Primo GreenRoutes - tez zawiesza. Nawet po wywaleniu save, speedcam i sys.txt
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-10-04, 16:23   

jestem_ktoś, Navigo 9i działa na ruskim ROMie z chyba nie oficjalnym cukrem.
LarkMap działa z cukrem od małego misiaczka.

Za chwile wrzucę screena z Navigo, ale muszę pobrać go jeszcze raz, bo uszkodziłem skórkę.

[ Dodano: 2010-10-04, 16:38 ]

_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2376
Skąd: Google
Wysłany: 2010-11-18, 20:44   

69amadek napisał/a:
postanowiłem zainstalować ten Emulator Win CE
Czy da się to jakoś usunąć z Navia 2008? Wlazło razem z iGO Primo i nie wiem jak usunąć.
_________________
Poradniki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2010-11-18, 20:49   

Po prostu skasuj
_________________

 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2376
Skąd: Google
Wysłany: 2010-11-18, 20:54   

jacekp1313 napisał/a:
Po prostu skasuj
Skasowałem plik ale nadal jest .
_________________
Poradniki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2010-11-19, 18:52   

Czy komuś udało się uruchomić Primo na tym emulatorze?
Oto plik crash.txtCurrent System time:
Kod:
"2003-01-01 20:00:14"
Build version: 8.5.11.154123
Build configuration: Product--ARCHFAM
OS version: 5.0

    Uptime: 0 h 0 m 0 sec 0 msec

Memory Stats:
    FreeMemory: 34 MB, 672 KB, 0 B
    TotalUseableMemory: 35 MB, 848 KB, 0 B
    MaxMemory: 129 MB, 0 KB, 0 B
    ReservedMemory: 1 MB, 0 KB, 0 B
    ActualCacheSize: 0 MB, 0 KB, 0 B
    GarbageSize: 0 MB, 0 KB, 0 B

Exception:    0xc0000005
At address:    0x0071303c
Access violation writing address:    0xfffffa9c
0x0071303c        (A)

WinCE CallStack snapshot (function names unknown - map file \Storage Card\Primo\iGO.map not found):

0x0e6cd9c8        (A)
0x0e6cd020        (A)
0x0e6cd1d8        (A)
0x0e6cd2a0        (A)
0x0e515a64        (A)
0x03fac808        (A)
0x03fb2e5c        (A)
0x80008c90        (A)
0x80032990        (A)
0x8000cab4        (A)
0x80008ba8        (A)

Global status:
    bInFocus: 0
    bMouseDown: 0
    bInLogic: 0
    bInRender: 0
    CurrentState[128]:
    GPS Pos: (0.000000,0.000000)
    Camera: pos:(0.000000,0.000000) rot:0 persp:0 zoom:0.000000 eng=0)
_________________

 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-11-19, 22:00   

To jak go skasowales skoro jeszcze jest?

[ Dodano: 2010-11-19, 22:03 ]
Jaco napisał/a:
Skasowałem plik ale nadal jest .
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2376
Skąd: Google
Wysłany: 2010-11-19, 22:44   

Może wyjaśnię o co mi dokładnie chodzi.

Ten zaznaczony pasek. Wcześniej go nie było. Gdy próbowałem odpalić iGO w plikach był właśnie Emulator Win CE którego kliknąłem.

Po tym właśnie dołożył się ten pasek którego wydaje mi się że wcześniej nie było lub był inny.


_________________
Poradniki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2010-11-19, 22:51   

Co najwyżej był inny - to klasyczny Windows. Zobacz trzeci obrazek w wątku http://www.my-navia.pl/vi...p=200070#200070
_________________

 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2376
Skąd: Google
Wysłany: 2010-11-19, 23:06   

jacekp1313 napisał/a:
Zobacz trzeci obrazek w wątku
No wydaje mi się że było to w jednej linii jak w tym trzecim obrazku. Muszę pokombinować aby to tam włożyć.

[ Dodano: 2010-11-19, 23:08 ]
Edit:

Już jest OK.

jacekp1313, masz u mnie duże piwko. :-)
_________________
Poradniki
 
 
dlugi64 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 247
  Wysłany: 2011-03-28, 17:19   Emulator windows ce / Windows 7 64bit

Czy udało się komuś zainstalować emulator windows ce pod Windows 7 64bit,bo mi to się nie udaje próbowałem w różnych trybach zgodności i kicha, program niby się instaluje tworzy się folder windows ce ale jak instalacja dochodzi do końca to folder znika, klikam zakończ i niema nic program nie jest zainstalowany.Czy jest może jakiś trik w instalacji pod Windows 7 64bit :cry: :roll: :cry: :roll:
_________________

Mio Moov 500 pl # primo 1.2 # Automapa 6.9.0 # TomTom
Wayteq X960 BT # Automapa 6.9.0 # primo 1.2
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9