Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Emulator WinCE 5 i 6 pod Windowsa XP/Visaa/7
Autor Wiadomość
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-12-16, 16:35   

Irek1970 napisał/a:
Nie pozwala skopiować dll-i z windy w nawigacji.
"nie można konwertować pliku"

Ciężko wyrwać krzesło spod siebie siedząc na nim ;-)
Windows nie pozwoli ci majstrować przy plikach póki ich używa. Wyłącz dziada ;-)
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
Irek1970
azymut


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-12-16, 16:55   

Jeśli go wyłączę nie będzie połączenia z nawigacją :)
Nie będę widział plików to i ich nie wyrwę ;)
jakby tu sklonować całą zawartość pamięci ?

Cd.
Skopiowałem podstępnie pliki dll z windowsa w nawigacji do windowsa w emulatorze.
Nic to nie zmieniło.
Dalej wywala komunikat, że to nie jest soft pod win CE.
:roll:

[ Dodano: 2008-12-16, 17:40 ]
Dla zainteresowanych tematem.
Win ce 5,0 pobierany ze stronki MS nie jest widocznie tym samym WIN CE 5,0 który mamy w nawigacjach.
Trzeba pobrać emulator w wersji build -jest tu gdzieś na forum .
Niestety gdzieś mi się zapodział link.
:oops:
Da się odpalić nawigację , niestety brak połączenia z gps powoduje błąd. :-/
 
 
bojer
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Sty 2009
Posty: 41
Wysłany: 2009-02-01, 22:11   

Na windows XP nie powinno byc problemow z paczkami microsoftu (Emu,SDK,VC++).
Na Viscie jest gorzej - SDK i PB na 100% nie dzialaja Emu nie wiem i VC++ bez SDK nie dziala, czyli Vista odpada, ale na XP powinno byc "OK".
 
 
michal1957
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 1154
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-11-02, 20:38   iGo 8.3.xx w emulatorze

W emulatorze Windows_CE_5 ARMv4i bez problemu uruchamiam AM, nie mogę uruchomić iGo 8.3.xx. Po starcie wiesza się na komunikacie InitDbFiles. Jeżeli ktoś spotkal sie z podobnym problemem, proszę o wskazówki.
_________________
Jeżeli wydaje Ci się że masz zawsze rację, masz rację, wydaje Ci się.
 
 
kiog
azymut


Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 2
Wysłany: 2009-12-03, 13:09   

bojer napisał/a:
Na windows XP nie powinno byc problemow z paczkami microsoftu (Emu,SDK,VC++).
Na Viscie jest gorzej - SDK i PB na 100% nie dzialaja Emu nie wiem i VC++ bez SDK nie dziala, czyli Vista odpada, ale na XP powinno byc "OK".


Witam wszystkich!
Odgrzewam temat zapytaniem czy komus cos udalo sie wskorac w tym temacie? Za nic mi nie dziala na WinXP. Emulator sciagnalem ze strony microsoftu (nie wiem skad i jak zainstalowac (jezeli nie sa automatycznie zaladowane) 'paczki' o ktorych wspominal kolega bojer) ale nie chula na tym nic :/.

Jakies inne metody na testowanie (nie tylko menu ale np skryptow morta) na kompie zamiast katowanie sie (i navi) ciaglymi uploadami itp?

Z gory dzieki za wszelkie info w tym temacie!
 
 
kajapa
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 6
  Wysłany: 2009-12-03, 15:21   

Spróbuj to:

http://www.przeklej.pl/pl...ar-0005q78i21dc

u mnie lata na xp
:!: ważne :!:
wypakuj prosto na dysk c:\
w razie co pisz
 
 
kiog
azymut


Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 2
Wysłany: 2009-12-06, 22:16   

Kajapa dzięki!

Ściągnąłem i wypakowałem jak wskazałeś i na razie chodzi.. nie wiem jeszcze czy wszystko co bym chciał (patrz skrypty.. niestety mało czasu miałem na razie.. ) ale np menu utworzone przy pomocy systeminformation w miare ładnie chodzą.
A pro po tych menu to mam pytanie jak można (i czy w ogóle się da) pozbyć się wyskakującego błędu treści: GetProcAddress - "GetSystmPowerStatusEx2".
pomyślałem, że może rzuca się o stan baterii i w Configre znalazłem w jednej z zakładek Battery.. zahaczyłem i zostawiłem domyślnie 100%.. uruchomiłem menu ponownie ale nadal to samo... jakieś wskazówki dla początkującego :oops: ?

Jeszcze raz wielkie dzięki za już i proszę o więcej.. info ;)
 
 
kajapa
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-12-07, 15:27   

nie ma za co
u mnie tez wyskakuje ten komunikat, ale na navi menu śmiga.
poza tym jestem amatorem w pisaniu menu (dopiero zaczynam)
pozdr.
 
 
CR7
[Usunięty]

Wysłany: 2010-06-29, 04:15   

Witam
Poszukuje chodzącego emulatora pod WinCE 5.0 z MapaMap. Komuś się udało??
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-06-29, 16:05   

Ja mam pytanie. Czy to jest właściwy dział na ten temat?

[ Dodano: 2010-06-29, 16:13 ]
PS. Ktoś na forum miał ruski ROM do tego emulatora. Może na nim będzie działać MM.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
CR7
[Usunięty]

Wysłany: 2010-06-29, 16:48   

Tu zadalem pytanie bo znalazlem watek o tym
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-06-29, 16:58   

pawel_1980, to nie była uwaga do cb, ale raczej do moderacji.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
k_r_z_y_c_h 
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 256
Skąd: PL
Wysłany: 2010-06-29, 17:47   

Emulator Win CE 5 (przerobiony ruski na english) leży u mnie na gryzoniu, możesz spróbować
_________________
---------------------------------------------------------
NavRoad 560BF Pro + SDHC 8GB + AM 6.6.2 EU
 
 
Haker5 
Waypoint


Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 29
Wysłany: 2010-08-03, 00:10   

Ma ktoś dobry emulator.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-03, 08:02   

Haker5, zaprawdę powiadam Ci, że Google jest twoim przyjacielem i, że na Chomiku i przeklej jest działający emulator. Na Chomikuj nawet z RU ROMem, który jest troche szybszy :-)

PS. Na emulatorze nie wszystkie programy działają z powodu braku niektórych funkcji w coredll
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10