Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Emulator WinCE 5 i 6 pod Windowsa XP/Visaa/7
Autor Wiadomość
maxpl
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 684
Wysłany: 2007-10-22, 09:43   Windows_CE_5.0_ARMv4i_D

Opis:
Jest to emulator Windowsa CE 5.0 pod ARM taki jak w Navi czy Akirze i innych systemach opartych na Windowsie CE 5.0

Instalacja:
Ściągnij rozpakuj,
Uruchom jeden z 3 emulacji:
- PPC WM6 QVGA.cmd
- Windows CE 5.0-QVGA.cmd
- Windows CE 5.0-widescreen.cmd
Jeśli nie odpala program przekopiuj na dysk C:\

Program do ściągnięcia
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-02-18, 20:04   Emulator Windows CE NET 4.2

Emulator srodowiska Windows CE NEt 4.2 dla naszego PC'ta.

http://rapidshare.com/fil...ce_Emulator.rar

P.S Jesli pomylilem dzialy,prosze o przeniesienie.

Pozdro
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-02-27, 21:18   Emulator Windows CE 5.0

Emulator srodowiska Windows CE 5.0 dla naszego PC'ta.

http://rapidshare.com/fil...ce_Emulator.rar
 
 
maxpl
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 684
Wysłany: 2008-02-28, 00:05   

Zawsze to następny z kolei ;-)

WINCE 5 EMU
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
godzuki 
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 140
Wysłany: 2008-10-01, 11:12   Emulator WINCE 5.0

Ze strony Microsoftu ściągnąłem emulator - włącza się, mogę zdefiniować kartę pamięci, ale włączając jakąkolwiek z aplikacji (sprawdzona wcześniej na navi) wyskakuje komunikat że nie jest to aplikacja pod wince.

(a chciałem pobawić się z menu)
_________________
THE POWER OF NAVIA
 
 
projectorGPS 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 91
Skąd: PL
Wysłany: 2008-10-07, 13:42   Emulator Windows CE 5 na Vista

Witam
za opatrzyłem się w (jak w temacie) i jka narazie nic co chodzi w Navii nv35 nie dziala w Emulatorze WCE5...
podstawowy komunikat to is not a valid Windows CE.
to co to za emulator czy może chodzi o Viste? :-?
 
 
godzuki 
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 140
Wysłany: 2008-10-07, 14:27   

Ja mam XP i mam to samo takze to nie windows i jak narazie nie otrzymalem odpowiedzi od nikogo co mozna by z tym zrobic.
_________________
THE POWER OF NAVIA
 
 
projectorGPS 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 91
Skąd: PL
Wysłany: 2008-10-07, 15:17   

chciałem zabrać się za moje własne menu a tu nawet menu.exe z nv35 nie chce się uruchomić, a na nv35 to będe testowal jak coś już będe dalej (tylko czy teraz w ogóle ruszę)
_________________
Navia nv35 / Lark FreeBird 43 WCAM
MS Vista Premium / MS Xp
MapaMap Lite / MapaMap Easy
 
 
godzuki 
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 140
Wysłany: 2008-10-07, 15:55   

no ja w tym samym celu to zainstalowalem - menu zaczolem powoli ale to nie robota co chwile wrzucac i patrzec jak chodzi - ale widze, ze nikt nie jest w stanie nam pomoc.
_________________
THE POWER OF NAVIA
 
 
projectorGPS 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 91
Skąd: PL
Wysłany: 2008-10-07, 16:31   

nadzieja umiera ostatnia...
...a więc miejmy nadzieje, że ktoś wskaże co robić lub jak to robić
 
 
rafal1958
azymut


Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-11-26, 14:24   

wyprubuję program na sony u82 i na medionie jak zadziała to wszystko opiszę pozdrawiam
 
 
szymel 
Waypoint


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 87
Wysłany: 2008-11-26, 20:50   

rafal1958 napisał/a:
wyprubuję program na sony u82 i na medionie ...

... i mikrofalówce :mrgreen:

To jest emulator na PC-ta z Windowsem (XP) , a nie na nasze zabawki :-D
Emuluje kod maszynowy ARM-ów, a więc możemy odpalać na tym, programy z naszych navi.
_________________
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
 
 
Irek1970
azymut


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-12-16, 15:41   

Też tak mam i szukam rozwiązania tego problemiku.
Jak coś znajdę to dam znać ;)
Jedyne co znalazłem to wzmianka jednego z forumowiczów , że uruchomił pulpit na emulatorze. :(
Może ktoś się zlituje i podpowie czy da się uruchomić np. Mapę Map na tym emulatorze.
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-12-16, 16:01   

moze dll nie ma heh
 
 
Irek1970
azymut


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-12-16, 16:09   

Rozumiem ,że jeśli dll się wykombinuję to po skopiowaniu mapy do wirtualnej memory card powinno zadziałać ?
Nie jest mi to szczerze mówiąc zbytnio potrzebne,ale ciekawość mnie zżera :)
sprubuję skopiować dll -e z nawigacji.

Lipa :(

Nie pozwala skopiować dll-i z windy w nawigacji.
"nie można konwertować pliku"
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10