Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
35.1 i program nawigacyjny
Autor Wiadomość
boreczek123
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-02-10, 17:06   Automapa 412 problem na lark 35.1

Bardzo proszę o pomoc zgrałem na mojego larka automapę, program odpala się normalnie ale za chiny nie może znaleźć sygnału gps, dodam ze orginalna mapamap lapie sygnal prawie od razu.
Z góry dziękuję.
dodam tylko że automapa ustawia automatycznie com na 7 a bps na 4800
 
 
romcost
Waypoint


Dołączył: 02 Lut 2008
Posty: 33
Wysłany: 2008-02-10, 20:44   

Ja na Larku takim jak Ty mam i (chyba dobrze) działa Auto (com1), 9600, Opóźnienie Brak, V - Otwarty port tylko gdy używany, V synchronizuj czas (...),
 
 
boreczek123
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-02-11, 08:43   

już działa ale i tak nie wiem dlaczego :)
 
 
pingwin777 
azymut


Wiek: 29
Dołączył: 14 Cze 2008
Posty: 4
Skąd: szczecin
Wysłany: 2008-06-15, 00:17   Lark 3.51 Auto Mapa / odblokowany windows i

Witam Bawiłem Sie Larkiem zainstalowałem auto mapę i odblokowałem Windowsa teraz jak włączam auto mapę pasek start mi nie znika jak go usunąć albo jak spowrotem zablokować Windowsa ... pozdrawiam i czekam na odp.






EDIT/// Temat Do Zamknięcia znalazłem rozwiązanie wystarczyło wejść w Start ---> Stetings ---> Taskbar and Start Menu... i tam wlaczyc albo Auto Ukrywanie Albo Wyłączyć opcje zawsze na wierzchu

P.S Wie Ktoś Może Jak zmienić wielkość okien lub rozdzielczosc by sie mieściły na wyświetlaczu ??
_________________
Lenowo Tab 2 A7-10F(root) + problem z automapa na SD
 
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-06-15, 02:44   

pingwin777 napisał/a:
Wie Ktoś Może Jak zmienić wielkość okien lub rozdzielczosc by sie mieściły na wyświetlaczu ??

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=2328

[ Dodano: 2008-06-15, 13:21 ]
Dziękuję za punkcik - na forum to jak order :-D
Jednak nie moja to zasługa tylko tego co napisał chris_m i gigantycznego zadania którego podjął się qwerter
 
 
oluchna 
młodszy inspektor GPS
SONY U73TC


Wiek: 47
Dołączył: 02 Lip 2008
Posty: 14
Wysłany: 2008-07-30, 23:56   Lark 35.1 jak wgrac AutoMape krok po kroku - Jestem laikiem

Mam larka 35.1 i chciałbym wgrać sobie tylko AutoMape na czystą kartę SD a tej orginalnej karty z MAPĄ MAP wolałbym nie ruszać. Proszę o pomoc i z góry dziękuje
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-07-31, 08:52   

oluchna napisał/a:
chciałbym wgrać sobie tylko AutoMape na czystą kartę SD a tej orginalnej karty z MAPĄ MAP wolałbym nie ruszać
Nie mamy nic przeciwko temu...
Nieco dziwi fakt "chciałbym - oluchna"... :mrgreen:
_________________

 
 
vic_firth 
Waypoint
Mio P360


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 12 Cze 2008
Posty: 50
Wysłany: 2008-07-31, 11:49   

Pytanie nr1: masz 35.0 czy 35.1 (bo pod nickiem masz 35.0)?
Pytanie nr2: Chcesz wgrać wersję bezinstalacyjną czy instalacyjną AM?
Pytanie nr3: Masz mapęMap wgrana oryginalnie na kartę, a nie do pamieci wew. Larka?

Wersję bezinstalacyjną kopiujesz za pomocą czytnika na karte wkładasz do Larka i uruchamiasz plikiem exe.

jeśli wersję instal, to na pewno gdzięs powinien być plik z instrukcja instalacji krok po kroku rezem ze ściagnieta AM, polecem przy instalacji zaznaczyc instalowanie programu na NandFlash, a map na karcie SD. Przy instalacji, Larka podłączasz przez ActiveSync, a kartę wkładasz SD do czytnika. Po instalacji wkładasz karte do Larka i odpalasz AM.

Pytanie nr1 jest istotne, bo nie wiem czy 35.1 jest tak samo odblokowany jak 35.0, może w tym temacie ktos inny Ci pomoże.
_________________
Był Lark 35.0 teraz jest Mio P360 + 4GB SD Pretec + AM5
Jeśli uznasz, że pomogłem nie krępuj się, kliknij "pomógł" :-)
Ostatnio zmieniony przez vic_firth 2008-07-31, 12:05, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-07-31, 11:55   

Cytat:
jak wgrac AutoMape krok po kroku

Masz to opisane w dziale AutoMapa. Po co drugi raz opisywać to samo? Przeczytaj wątki o AM, zapisuj sobie co ciekawsze podpowiedzi i sam dojdzisz do celu. A gwarantuję Ci jedno: będziesz wniebowzięty jak sam do tego dojdziesz :-) . Głowa do góry i do przodu! 8-)

Teoretycznie temat do zamknięcia, ale zobaczymy jak się dalej potoczy...
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
oluchna 
młodszy inspektor GPS
SONY U73TC


Wiek: 47
Dołączył: 02 Lip 2008
Posty: 14
Wysłany: 2008-07-31, 12:39   

dzięki za podpowiedzi . Co do larka to mam 35.0 i w nim już mam auto mape ale chciałem to samo zrobić kumplowi z tym że on ma larka 35.1 i tam już nie jest tak łatwo jak w 35.0 . A chodzi mi o wersje bezinstalacyjną
 
 
wyrwikufel 
azymut


Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 1
Skąd: Ełk
Wysłany: 2008-11-11, 00:37   Lark 35.1 + AM EU 5.1.1

Witam,

sprawdzone - działa.

Pozdrawiam
 
 
 
fochmistrz85 
młodszy inspektor GPS
FOCHMISTRZ85


Wiek: 34
Dołączył: 02 Paź 2009
Posty: 8
Skąd: SŁUPSK
Wysłany: 2011-04-20, 16:01   

Pat130196,

kolego mam larka 35,1 chciabym wgrac jakis nowy program do wavigacji mam mapemap jakas stara.

czy bylbys w stanie napisac mi na maila badz powysylac linki jak tego dokonac pisze ze jestem ciemnyw temacie i tak jest wiec prosze o naj najszybsza metode wgrania navi w miare dobrej na owy sprzet i aby pokrycie mapy bylo w miare poprAWNE. z gory dziekuje
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18702
Wysłany: 2011-04-20, 21:50   

Opisy instalacji programów w dziale z konkretnym programem - w skrócie: instaluj na SD i uruchamiaj wg instrukcji obsługi (strona 19)

Poprawne pokrycie ma praktycznie każdy program na tym forum. Na PL polecam MMTop.
_________________

 
 
fochmistrz85 
młodszy inspektor GPS
FOCHMISTRZ85


Wiek: 34
Dołączył: 02 Paź 2009
Posty: 8
Skąd: SŁUPSK
Wysłany: 2011-04-22, 09:58   

jacekp1313 napisał/a:
Opisy instalacji programów w dziale z konkretnym programem - w skrócie: instaluj na SD i uruchamiaj wg instrukcji obsługi (strona 19)

Poprawne pokrycie ma praktycznie każdy program na tym forum. Na PL polecam MMTop.


kolego kompletnie nir moge sobie z tym poradzic jak bys byl na gg to moj nr 9423001 chetnie przyjme jakakolwiek pomoc
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18702
Wysłany: 2011-04-24, 11:31   

Najpierw opisz dokladnie czego nie rozumiesz, bo mam wrazenie, ze nawet nie zajrzales do zadnego tematu
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9