Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
5055 = drastyczne zamulenie
Autor Wiadomość
sky
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Sty 2012
Posty: 8
Wysłany: 2012-01-18, 19:42   5055 = drastyczne zamulenie

Witam
posiadam od dłuższego czasu GC 5055 +. Pracuje na licencjonowanej automapie. Do tej pory wszystko bylo ok , aż ni stąd ni zowąd po włączeniu zaczęła strasznie się mulić i to już po pokazaniu się standardowego ekranu startowego. Wybranie opcji ustawienia, nawigacja czy multimedia graniczy z cudem. mimo klikania nie reaguje. Po czasie i bardzo wolno wczytuje automape. Wybranie funkcji AM też jest bardzo spowolnione. Ekrany pojawiają się bardzo powoli. Zachowuje się to tak jak w przypadku kompa któremu już zaczyna brakować pamięci ram. Mam pytanie jak temu zaradzić ??. Pozdrawiam Sky
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-01-18, 19:48   

sky, reset nawigacji też nie pomaga :?: Możesz jeszcze rozładować baterię do zera (w niektórych przypadkach działa jak hard reset) potem ponownie naładować na max. może pomoże .
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
sky
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Sty 2012
Posty: 8
Wysłany: 2012-01-18, 19:53   

Nietety reset nie pomaga. Rozładowania baterii nie probówałem, spróbuje rozładować baterie.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-01-18, 19:55   

Rozładuj w ten sposób ,aby ponownie nie dała się już włączyć .

[ Dodano: 2012-01-18, 19:56 ]
sky napisał/a:
Pracuje na licencjonowanej automapie

Gdzie masz AM na karcie SD :?:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
sky
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Sty 2012
Posty: 8
Wysłany: 2012-01-18, 19:58   

AM mam na karcie i do tej pory nie było z tym problemu.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-01-18, 20:02   

I jak uruchamiasz AM z fabrycznego przycisku Nawigacja z jakiegoś panela :?: odblokowywałeś nawigację w jakiś sposób?
Wyjmij jeszcze kartę z AM i spróbuj uruchomić fabryczny program nawigacyjny (jeśli takowy posiadasz) i zobacz czy jest różnica w działaniu.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
sky
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Sty 2012
Posty: 8
Wysłany: 2012-01-18, 20:07   

AM uruchamiam przyciskiem nawigacja znajdującym się po lewej stronie ekranu. Nawigacja jest odblokowana kodem. Po wyjęciu karty SD nawigacja tak samo się zachowuje podczas startu i wczytywania firmowych map. Czeka się bardzo długo. Zatrzymuje się na komunikacie Attaching GPS. Po bardzo długiej chwili mapa się wczytuje, ale problem nie znika bo by wczytać każdą z funkcji trwa bardzo długo.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2012-01-18, 20:13   

sky napisał/a:
odblokowana kodem
:?: Jakim kodem?
_________________

 
 
sky
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Sty 2012
Posty: 8
Wysłany: 2012-01-18, 20:15   

rejestracyjnym - jak się ma legalna wersję AM to ma się też klucz rejestracyjny do map :)
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-01-18, 20:20   

sky napisał/a:
AM uruchamiam przyciskiem nawigacja znajdującym się po lewej stronie ekranu. Nawigacja jest odblokowana kodem.

Czyli nie odblokowana (tylko zmieniona w menu ścieżka dostępu do AM) .A tu za pewnie myślisz o licencji do AM i o numerze seryjnym ;-)
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
sky
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Sty 2012
Posty: 8
Wysłany: 2012-01-18, 20:22   

No dokładnie :-D źle się wyraziłem na początku :roll:

[ Dodano: 2012-01-18, 20:25 ]
Ok zgadza się. Tylko jak to ma się do mojego problemu :?: :!:
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2012-01-18, 20:26   

Czyli żaden dodatkowy program nie spowalnia urządzenia.

Pozostaje to rozładowanie baterii (forma resetu). Na wszelki wypadek skontaktuj sie z serwisem - chyba jest jeszcze na gwarancji...
_________________

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-01-18, 21:01   

Firmware nie zaszkodzi :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
sky
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Sty 2012
Posty: 8
Wysłany: 2012-01-18, 21:08   

A jest tu na forum pewny firmware do 5055 plus i czytelny opis jak to zrobić ?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-01-18, 21:28   

cały poradnik do 5055 i 5055+
Opisałem tez tam wgrywanie FW jak dobrze pamiętam.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9