Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 16:08
Manta 510 MS i karty SD
Autor Wiadomość
serokipawlowski
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Wrz 2010
Posty: 5
  Wysłany: 2012-01-01, 19:02   Manta 510 MS i karty SD

Witam!
Tak jak w temacie. Planuje zakup kart pamięci do swojej nawigacji ale mam dylemat czy obsłuży karty Micro SD HC. Nawigacje mam od ponad roku i dotychczas współpracowała z kartą 2 Gb Micro SD jednak potrzebuje większa 4 Gb na mapy Europy a są jedynie firmy Kingston której nie chce. a tak to same Micro SD HC. Nie mam możliwości też sprawdzenia czy Micro SD HC będzie chodzić na tym modelu nawigacji więc może ktoś pomoże. Niby szukając w internecie piszą że tak ale wolał bym się upewnić lub ewentualnie wyjść z błędu.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2012-01-01, 20:26 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Poprawiłem tytuł na bardziej uniwersalny
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-01-01, 20:24, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2012-01-01, 19:55   

Wszystkie gwiazdy na niebie mówią że tak.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-01-01, 22:47   

Swego czasu używałem karty 8GB SDHC ADATA w Mancie 510 MS i wszystko działało prawidłowo.
 
 
 
serokipawlowski
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Wrz 2010
Posty: 5
Wysłany: 2012-01-09, 17:55   

Dzięki. Wszystko jak najbardziej działa. :-) Już sprawdzone z kartą San Disk Micro SD HC Mobile Ultra 4GB Class 6.
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 274
Wysłany: 2013-05-06, 15:08   Manta GPS510MS - nie widzi kart pamięci

Witam.
Posiadam nawigację jak w opisie i mam taki problem, gdy wkładam kartę pamięci do urządzenia nie widzi jej wogóle ( patrzyłem różne i to samo karty sprawne )
Po podłączeniu urządzenia pod USB wyskakują mi dwa wirtualne dyski pierwszy to urządzenie a drugi to właśnie karta pamięci ale gdy naciskam pisze włóż dysk

Tak jak by złącze było sprawne czy to już coś na płycie głównej ? ?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-05-06, 16:21   

Maniek91
Zmień kabelek USB i port USB w PC.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 274
Wysłany: 2013-05-06, 16:51   

już to robiłem :/
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-05-06, 18:56   

Maniek91
Może być uszkodzony splot na karty SD w urządzeniu.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
kiko80 
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 01 Lut 2011
Posty: 154
Skąd: pl
Wysłany: 2013-05-06, 19:15   

Jaka pojemność karty ??
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/kiko80
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-05-06, 19:20   

kiko80 napisał/a:
Jaka pojemność karty ??
Manta GPS510MS Czyta karty SD 16GB.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
nowosolanin
azymut


Dołączył: 26 Lip 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-07-26, 21:18   

Mam problem z urządzeniem (jak w temacie) jestem kompletnym laikiem. Chciałem zrobić aktualizacje, wszystko tak jak było napisane i nagle system kazał mi wyciągnąć kartę pamięci. Tylko,że teraz automapa się nie włącza.. Co może być przyczyną? jak to naprawić ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2013-07-26, 21:23   

nowosolanin napisał/a:
Chciałem zrobić aktualizacje
Aktualizację czego?

nowosolanin napisał/a:
wszystko tak jak było napisane
Gdzie?

nowosolanin napisał/a:
Co może być przyczyną?
Jak więcej napiszesz, to spróbujemy coś wymyśleć - bo na razie to tylko telefon do Wrózbity Macieja
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
nowosolanin
azymut


Dołączył: 26 Lip 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-07-26, 21:27   

Automapa Manta GPS510MS,podczas ładowania się aktualizacji na ekranie urządzenia wyskoczyło mi że mam wyciągnąc kartę pamięci. Od tamtej pory nie reaguje na nic, nawet na podłączenie pod kompa.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2013-07-26, 21:35   

A gdzie znalazłeś opis, że karta ma być w urządzeniu :?:

Po kolei:
1. Zresetuj
2. Utwórz na SD folder explorer.exe, włóz do wyłaczonej (nie uśpionej!) manty i włącz
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
nowosolanin
azymut


Dołączył: 26 Lip 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-07-26, 21:40   

jestem_ktoś napisał/a:

2. Utwórz na SD folder explorer.exe, włóz do wyłaczonej (nie uśpionej!) manty i włącz




Nadal cisza, zero reakcji. Nawigacji nawet nie mogę włączyć.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11