My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
GoClever 3550
Autor Wiadomość
jacho24
azymut


Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 2
  Wysłany: 2008-10-17, 14:23   Goclever 3550

Witam kupilem kilka dni temu Goclever 3550 a dokladnie to brat mi kupil bo wlasnie mnie odwiedzil w finlandii a sprzet przywiozl z polski i tu zaczyna sie problem bo jest tylko Mapa polski - MapaMap a ja potrzebuje szczegolowej mapy finlandii ktora oczywiscie bedzie dzialac na tym sprzecie Prosze o pomoc
 
 
bolo103
Waypoint


Dołączył: 24 Kwi 2008
Posty: 33
Wysłany: 2008-10-17, 15:32   

Wgraj sobie auto mape albo igo
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2777
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-10-17, 15:36   

jacho24 napisał/a:
tu zaczyna sie problem bo jest tylko Mapa polski

I nie ma problemu. Bo na sprzęt od brata nie ma bata ;-)
Możesz np. korzystać z MioMap i niezłych map Finlandii - http://www.volny.cz/sstopar/mio.html
Poza tym może być TomTom, iGO i pewnie jeszcze kilka innych z których nie korzystałem... Z czego korzystają znajomi finowie?
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
jacho24
azymut


Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-10-17, 16:31   

Nie wiem jakich map uzywaja :roll: sprzet to przewazne tomtom i nokia ale co do map to nie mam pojecia.Dzieki za informacje i link. Poprobuje i jeszcze sie odezwe POZDRO
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2777
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-10-17, 17:37   

Hukkle napisał/a:
Nie wiem jakich map uzywaja :roll:

Zapytaj jak będziesz miał okazję. Przez analogię, gdy na polskim forum zapytasz o mapy Polski to dostaniesz w miarę racjonalne opinie. Gorzej gdy zapytasz o Burkina Faso. Tam szczegóły tematu znają tylko burkinafasolanie ;-)

Z innej beczki - http://retkikartta.fi/
Mapy topograficzne w skali 1:5000 całej Finlandii za friko...
Kiedy u nas, chciałoby się powiedzieć?
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
dropsone
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Gru 2011
Posty: 6
Skąd: Torun
Wysłany: 2011-12-28, 17:52   GoClever 3550

Witam mam juz pare lat gc 3550 urzywam do niego mapymap (w jakims starszym wydaniu) i auto mapy, jakos tak sie przyzwyczailem... ale od pewnogo czau urzadzenie coraz gorzej loczylo sie z satelita (czas laczenia byl coraz dluzszy) ale jak kuz zlapalo to wszystko bylo oki, bylo tak do momentu az calkowicie stracila lacznosc z satelita... nie chce zlapac sygnalu na zadne mapie jezdzac w miescie i pozamiastem czekalem nawet pol godziny i nic.... jezeli uszkodzeniu ulegla by antena w navigacji czy moge ja zastapic np http://agd-rtv.bazarek.pl...raw-zasieg.html zeby to robilo za odbiornik/nadajnik czy to dziala tylko na zasadzie urzadzenia wzmacniajacego sygnal? robilem resety urzadzenia ale niestety nic nie pomoglo....
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18388
Wysłany: 2011-12-28, 17:55   

Sprawdź programem VisualGPS, czy urządzenie odbiera sygnał
Co do anteny - jeśli padł odbiornik, to nic Ci nie pomoże
_________________

 
 
dropsone
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Gru 2011
Posty: 6
Skąd: Torun
Wysłany: 2011-12-28, 18:10   

czy ta wersja bedzie ok? VisualGPS 4.2 Build 105
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18388
Wysłany: 2011-12-28, 18:15   

Każda przeznaczona na WinCE
Najlepiej ta z forum - dział Download
_________________

 
 
dropsone
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Gru 2011
Posty: 6
Skąd: Torun
Wysłany: 2011-12-28, 18:19   

oki wielkie dzieki, zaras sciagne i poczytam troche na forum co i jak (bo nie mam zaduzo pojecia o tym) i dam znac
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-12-28, 19:24   

Na początek przelutuj antenę o chińska cyna jest słaba.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
dropsone
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Gru 2011
Posty: 6
Skąd: Torun
Wysłany: 2012-01-09, 15:50   

antena przelutowana, ale niestety zadnej poprawy, sprawdzilem tez kabelek miedzy antena a ta plytka z elektronika bo byl jakby przeciety/zalamany w jednym miejscu ale wszystko jest oki.... wieczorem bede probowal uruchomic visualgps

[ Dodano: 2012-01-10, 08:09 ]
visualgps nie pokazal nic.... czekalem ok 10min i nic.... zero jakiego kolwiek sygnalu... czyli prawdo podobnie padl ten modul gps?



szukalem czegos takiego w nacie ale lipa.... moze idzie to zastapic czyms innym?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-01-12, 11:39   

To tyko antena :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
dropsone
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Gru 2011
Posty: 6
Skąd: Torun
Wysłany: 2012-01-13, 10:03   

czyli przelutowalem nie do konca to co mialem.... jak znajde chwile to rozkrece ja jeszcze raz i zrobie fotke i wtedy moze mi podpowiecie gdzie jeszcze luty poprawic? a co by bylo jak by antena byla uszkodzona? lapalolo by sygnal gorzej czy wogole?

[ Dodano: 2012-01-13, 12:09 ]
a mam jeszcze takie pytanie, czy ta antene idzie jakos sprawdzis? miernikiem czy ma przejscie lub zmierzyc jej opornosc

[ Dodano: 2012-01-14, 18:58 ]
oki jeszcze raz przyjzalem sie antenie i: przewod oki, nie ma przejscia, opornosc - 0ohn czy tak powinno byc? bo czytajac opisy tych anten zewnetrznych wszystkie maja jakas opornosc?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-01-14, 20:11   

Często wymiana anteny pomaga. Czy oporność to niewiem, nigdy nie sprawdzałem.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9