My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navio 500 - problemy z uruchomieniem, backup, FW
Autor Wiadomość
marek602 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 11
Wysłany: 2012-06-04, 13:24   

Wygląda na to ze RF2 jest potrzebny tez, bo wrzuciłem RF i nie działa, dalej Create Window Error
 
 
ELM0 
guru
S5 na Piance :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1258
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2012-06-04, 15:23   

marek602, musisz poprosić kogoś kto ma tą navi o zrzucenie rf2. Poczytaj to http://www.my-navia.pl/pr...2c8f46c31ccde41
Mieli te same problemy
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
marek602 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 11
Wysłany: 2012-06-04, 17:58   

próbowałem wgrywać blowa kilka razy i za każdym razem te same błędy. Niby mam jakaś kopie APP, ale nie umie się dostać do RF2, AS nie wykrywa żadnego urządzenia :(
 
 
ELM0 
guru
S5 na Piance :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1258
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2012-06-04, 18:59   

marek602, Jest na forum dokładny opis jak dostać się do RF2 - TC + wtyczka

"W total comanderze wejdź, w Otoczenie Sieciowe w WinCE Device, po wejściu masz tam foldery takie jak ProgramFiles, Windows, ResidentFlash, MyDocuments, Temp no i przejdź teraz do folderu ResidentFlash i wpasku adresu na końcu ResidentFlash dopisz 2 i daj enter, powinno przeskoczyć do zawartości folderu ResidentFlash2"
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
marek602 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 11
Wysłany: 2012-06-04, 19:39   

Kolego :) Prawie wszystko się zgadza... wchodzę w TC w otoczenie sieciowe i tam jest WinCE Device. Podpinam nawijkę do usb, i klikam 2 razy na WinCE Device i słyszę tylko dźwięk błędu, bez żadnej reakcji innej, nie pokazuje się nic tak jak mówisz. Wtyczka oczywiście dodana jest. Mam pytanie czy AS powinno być połączone z nawijka przed łączeniem w TC ?

Bo właśnie chodzi o to ze w AS nie ma połączenia.

Próbowałem z Apteczki explorer.exe wgrać na SD i zmienić na gpstest, niestety nie odpala tego pliku. Jedynie menu Kulki odpala sie z SD, ale np jak chce otworzyć mapę to ląduje się mapa oryginalna GC i wraca zaraz do menu.

Jak ustawić nawijkę żeby łączyła się przez AS ?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4428
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-06-04, 20:13   

marek602 napisał/a:
Jak ustawić nawijkę żeby łączyła się przez AS ?

Poczytaj tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 2

[ Dodano: 2012-06-04, 21:17 ]
marek602 napisał/a:
Mam pytanie czy AS powinno być połączone z nawijka przed łączeniem w TC ?

Dokładnie tak

[ Dodano: 2012-06-04, 21:19 ]
Sprawdź w urządzeniu , czy czasem nie masz opcji >pamięć masowa <
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
ELM0 
guru
S5 na Piance :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1258
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2012-06-05, 07:23   

___Olivia_ napisał/a:
Sprawdź w urządzeniu , czy czasem nie masz opcji >pamięć masowa <
Dokładnie.
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
marek602 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 11
Wysłany: 2012-06-05, 07:31   

tylko ze nie mam żadnego menu w nawijce, jest logo GC i małe okienko z Error: Create window error, mogę kliknąć na nim tylko OK, ale okno nie znika i nie dam rady wejść nigdzie indziej, żeby coś sprawdzać :(

Już mi ręce opadają :(
 
 
ELM0 
guru
S5 na Piance :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1258
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2012-06-05, 07:36   

marek602, Faktycznie pisałeś o tym :/ moje przeoczenie. A jaki masz system na kompie? Ja na 7 miewam kłopoty... Sprawdź jak coś na innym kompie z innym systemem.
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
marek602 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 11
Wysłany: 2012-06-05, 07:43   

XP Pro mam, Jeszcze sprobuje na laptopie uruchomic to AS, jak nie pojdzie to nie wiem może wysłałbym do Ciebie albo do Dasiora ta nawijkę i spróbowalibyście ja ożywić.
 
 
ELM0 
guru
S5 na Piance :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1258
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2012-06-05, 11:39   

marek602, Pomyślimy....
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4428
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-06-05, 15:02   

marek602,
Jedynie pomoże wgranie nowego Firmware , ale to tylko serwis , ponieważ jest oficjalnie niedostępne dla tego modelu
Poczytaj jeszcze ten temat http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=31952 jest tam podobny problem do twojego
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
marek602 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 11
Wysłany: 2012-06-05, 15:57   

Ok, ale serwis sie nie doczepi ze bylo cos kombinowane? ze ten error wyskakuje ? Bo rozumiem ze sa slady na nawigacji ze bylo cos robione?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4428
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-06-05, 16:00   

marek602 napisał/a:
serwis sie nie doczepi ze bylo cos kombinowane?

To już zależy od serwisu , może ale nie musi .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-06-05, 17:29   

napisz do mnie jutro na gg to to pokonamy (o ile będę miał godzinkę czasu).
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,44 sekundy. Zapytań do SQL: 9