Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
NR750BV programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
matiasek
azymut


Dołączył: 24 Gru 2011
Posty: 2
  Wysłany: 2011-12-24, 19:01   NR750BV programy nawigacyjne

Witam.Panowie proszę o pomoc.mam problem w odpaleniu navi z menu urządzenia.Nie wiem jaką ścieżkę podać w pliku NavRoadMaps.Ink bo tak wyczytałem że trzeba takowy utworzyć.
Opiszę co to tej pory zrobiłem mianowicie: zaktualizowałem urządzenie tym NR750BV_OS_2.1.0_App_2.0.7 Teraz tak mam automape 6.0.0 na karcie wersje bezinstalacyjna odpala sie normalnie z exploratora win i wsio ładnie działa jednakże ja bym chciał by robiła to z menu navroada :D
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-11-01, 16:39, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9755
Wysłany: 2011-12-24, 19:40   

matiasek, Zainstaluj AM z dodatkiem NavRoad lub utwórz plik tekstowy NavRoadMaps.lnk o zawartości
Kod:
99#"/SCIEZKA/ASD.EXE"
. Jak nie pójdzie to sprawdź ścieżki i spróbuj
Kod:
99#/SCIEZKA/ASD.EXE
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
matiasek
azymut


Dołączył: 24 Gru 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-12-24, 20:23   

Napisz proszę jeszcze gdzie umieścić ten plik? :)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9755
Wysłany: 2011-12-24, 20:57   

W katalogu głownym karty z tego, co pamietam.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
SDD 
Waypoint



Dołączył: 29 Wrz 2011
Posty: 15
Wysłany: 2011-12-24, 21:44   

U mnie na kracie po instalacji, automapa dodała bezpośrednio na karcie (nie w żadnym katalogu) plik NavRoadMaps.lnk o takiej zawartości:
Kod:
36#"\SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe"
 
 
sukcezz
azymut


Dołączył: 29 Kwi 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-04-29, 20:28   Navroad NR750BV + Automapa EU

Witam, wrzuciłem na mojego Navroada a konkretnie na kartę SD 4GB Automapę najnowszą w wersji 6.15.

Karta była wcześniej sformatowana, urządzenie zresetowane no i instalacja na czystą kartę.
Problem wygląda następująco. O ile sama uruchomienie programu jest bezproblemowe to już wyznaczanie tras to jakaś masakra.. Trwa to strasznie długo niezależnie od tego czy wybrałem dany obszar Europy czy całą mapę.

Karta class 4 / Toshiba / 4GB

Zastanawiam się czy moja nawigacja jest już po prostu leciwa i nie ogarnia nowej AM czy problem leży gdzie indziej..

Może ktoś pomoże.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 180 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4512
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-04-29, 20:44   

sukcezz,
Format karty, ponowna instalacja. Instalator AM pobierz z pewnego źródła.
:arrow: http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=230
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
daras38 
Waypoint
Darek ze Zgierza


Wiek: 50
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 46
Skąd: Zgierz
Wysłany: 2014-11-01, 11:37   NavRoad 750BV problem

Witam.Kupiłem nawigację bez map NavRoad 750BV. Zainstalowałem Automapę na karcie pamięci według instrukcji na stronie Automapy i po włożeniu karty na nawigacji nie ma żadnej reakcji tzn.na ekranie nawigacji pojawia się okno FACTORY MENU.Co robię źle :?: Pozdrawiam.
_________________
posiadam nawigację Mio C720b i NvRoad 750BV.
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 38
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 755
Wysłany: 2014-11-01, 12:50   

Dodatek do swojego modelu dograłeś?
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
daras38 
Waypoint
Darek ze Zgierza


Wiek: 50
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 46
Skąd: Zgierz
Wysłany: 2014-11-01, 15:36   

marek216 napisał/a:
Dodatek do swojego modelu dograłeś?

Nie instalowałem nie wiem jak i nie wiem jaki dodatek.Pozdrawiam.
_________________
posiadam nawigację Mio C720b i NvRoad 750BV.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9524
Wysłany: 2014-11-01, 16:33   

Zacznij od lektury poradnika AM i wątku o AM na Navroadach
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18519
Wysłany: 2014-11-01, 16:41   

Oraz wątek, do którego dołączyłem Twój probkem
_________________

 
 
daras38 
Waypoint
Darek ze Zgierza


Wiek: 50
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 46
Skąd: Zgierz
Wysłany: 2014-11-02, 09:26   

Podpowiedzcie jak przejść z FACTORY MENU do EXPLORERA WINDOWS w nawigacji NavRoad 750BV :?: W nawigacji ma to :arrow: Desktop, Programs, Recent, StartUp, ceconfig, cgacutil, connmc, control, msmqadm, NaviShell, rapisrv, repllog, udp2tcp, unload, wceload.Cztery pierwsze są puste. W MyFlashDisk są 2 foldery AutoMapa EU (w nim jest _wceAm) i plik BAK "AutoMapa.info
Nic więcej w nawigacji nie mam.
_________________
posiadam nawigację Mio C720b i NvRoad 750BV.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-11-09, 19:25, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9524
Wysłany: 2014-11-02, 09:31   

Zmień wpis w pliku *.lnk i wskaż explorer.exe - analogicznie jak dla AM (kilka postów wyżej)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
daras38 
Waypoint
Darek ze Zgierza


Wiek: 50
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 46
Skąd: Zgierz
Wysłany: 2014-11-02, 09:58   

jestem_ktoś napisał/a:
Zmień wpis w pliku *.lnk i wskaż explorer.exe - analogicznie jak dla AM (kilka postów wyżej)

Poproszę o "łopatologiczne"wytłumaczenie jak to zrobić.Przepraszam ale nie jestem obcykany.Nie mogę znaleźć *.Ink.Pozdrawiam.
_________________
posiadam nawigację Mio C720b i NvRoad 750BV.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,31 sekundy. Zapytań do SQL: 11