My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-12-28, 07:24
GoClever 5070 - reanimacja
Autor Wiadomość
koala106 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 181
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2015-09-20, 20:40   

Musisz poszukać oznaczeń na płycie głównej i potem w internecie. W Gocleverach płyt i frmware jest mnóstwo.
_________________
Naprawa GPS zawieszonych lub nie komunikujących się z PC - Mio, Goclever, Blow, Lark, Maxcom i inne chińskie, złącza USB Mio, Tomtom, Lark, Goclever i inne
 
 
 
myrsik
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 127
Wysłany: 2015-10-16, 20:55   

witam

a ja mam taki temat:

- navi gc-5070pl

- cannot find 'pmp'...

- navi laczy sie przez AS

- w folderze ResidentFlash jest tylko Documents and Settings i w nim pliki

- mam taki formware "Firmware GC5070.zip", ale boję się go wrzucać coby nie dobić sprzetu

Ma ktoś pomysł , jak to uratować? Może dograć brakujące pliki za pomocą AS?

pzdr
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17915
Wysłany: 2015-10-17, 16:02   

myrsik napisał/a:
Może dograć brakujące pliki za pomocą AS?
Nie da się. Wejdź w ukryta partycję (w zalezności od wersji 5070) wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.23

Trochę na ten temat masz w bieżacym wątku i http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=32799
_________________

 
 
myrsik
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 127
Wysłany: 2015-10-18, 11:55   

jacekp1313 napisał/a:
[Nie da się.


A jak sprawdzić, czy wersja firmware, którą mam nadaje się do tej akurat navi?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 255 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9390
Wysłany: 2015-10-19, 06:06   

Sprawdzić numer płyty głównej i porównać z opisem FW.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
blazenxd1
azymut


Dołączył: 27 Paź 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-10-27, 17:27   Panowie pomocy Goclever 5070

witajcie. kupiłem na olx goclevera 5070 z błędem "cannot find PMP" zaczalem kombinować i chyba wgrałem nie takie oprogramowanie jak trzeba bo ten błąd dalej jest, ale nie ma już logo goclevera pod tym komunikatem tylko jakies artefakty dziwne kolory kropki itd. jakby brakowało grafiki.

czy może mi ktoś powiedzieć, jak to naprawić?


aha dodam iż to jest nawigacja biedronkowa.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 255 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9390
Wysłany: 2015-10-28, 06:39   

Albo znajdziesz właściwe firmware, albo serwis/smietnik
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
blazenxd1
azymut


Dołączył: 27 Paź 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-10-28, 21:16   

oddałem do serwisu ;)
 
 
myrsik
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 127
Wysłany: 2015-10-28, 22:16   

jestem_ktoś napisał/a:
Sprawdzić numer płyty głównej i porównać z opisem FW.


Firmware nie wchodzi - upgrade filed.

Czyli sytuacja wyjściowa - pmp.exe.

A jak ze zmiana wpisu w rejestrze?

Nie można zmienić wpisu LAUNCH, aby startował np. windows?

pzdr

[ Dodano: 2015-11-02, 19:42 ]
Witam

Poradziłem sobie tak:

- ceregeditor

- zmiana wpisu LAUNCH50 na explorer.exe

- odpala się windows

- skrót programu nawigacyjnego na pulpit

Bez menu , ale przynajmniej działa:)
 
 
dziekan_tek 
Waypoint



Wiek: 33
Dołączył: 28 Sty 2009
Posty: 42
Wysłany: 2016-02-12, 08:06   

Czy ktoś wie jak przeprowadzić w tym modelu HARD RESET? W ogóle czy jest w nim taka opcja? Ewentualnie przejście do factory mode?

Nawigacja leżała w schowku samochodowym i działała poprawnie. Niestety teraz przy próbie uruchomienia wisi na ekranie startowym. Dodam tylko, że nie było żadnego "gmyrania" w niej, więc ma tutaj udziału softów "trzecich" :-)

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2016-02-12, 09:01 ]


------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku (było w "GoClever 5070 w Biedronce") - przeczytaj go, może coś Ci pomoże
Przypominam o regulaminie forum (punkt 3)
_________________
GoClever 5070 PL
 
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 14 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 604
Wysłany: 2016-02-12, 08:27   

dziekan_tek napisał/a:
Czy ktoś wie jak przeprowadzić w tym modelu HARD RESET? W ogóle czy jest w nim taka opcja? Ewentualnie przejście do factory mode?

To chyba o to chodzi:
http://old.goclever.com/u...20GC-5070PL.pdf
Strona siódma.
 
 
dziekan_tek 
Waypoint



Wiek: 33
Dołączył: 28 Sty 2009
Posty: 42
Wysłany: 2016-02-12, 20:07   

No to jest niestety zwykły reset, który próbowałem wielokrotnie :(
Obecnie nawigacja jest otwarta. Próbowałem odlutować baterię i wówczas włączyć, ale nie pomogło...

Została zakupiona identyczna sprawna nawigacja, ale z uszkodzonym ekranem. Przełożyłem bebechy i nawigacja powróciła do życia :-)
_________________
GoClever 5070 PL
 
 
 
Przemek89
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Kwi 2015
Posty: 5
Wysłany: 2016-04-10, 09:20   

Witam. Miałem problem z wieszającym się i czasem niereagującym a dotyk gc5070 więc postanowiłem wrócić do ustawień fabrycznych.Po tym po odpaleniu ekranu startowego wyskakuje mi kalibracja. Naciskam więc na środek krzyżyka i przytrzymuję ale po zrobieniu pełnego "okrążenia" po ekranie nie ma efektu czyli kalibracja nie dochodzi do skutku. Kolega dasior powiedział mi, że najprawdopodobniej jest to padnięty dotyk. Mam więc pytanie czy można jakoś obejść tą kalibrację? Navi nie jest moja, miałem wgrać tylko nowy program nawigacyjny ale ekran nie reagował akurat tam gdzie jest wybór folderu karty pamięci bądź pamięci flash do ścieżki pliku .exe. Więc chociaż chciałbym aby nawi wróciła do poprzedniego stanu chociaż.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4428
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-04-10, 11:06   

Przemek89 napisał/a:
po zrobieniu pełnego "okrążenia"
Po okrążeniu krzyżyka kliknij w puste miejsce (biały ekran).
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Przemek89
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Kwi 2015
Posty: 5
Wysłany: 2016-04-10, 11:29   

___Olivia_ napisał/a:
Przemek89 napisał/a:
po zrobieniu pełnego "okrążenia"
Po okrążeniu krzyżyka kliknij w puste miejsce (biały ekran).


Wrócę do domu to wieczorem sprawdzę.
A jaki to ma mieć skutek?:P
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,48 sekundy. Zapytań do SQL: 10