Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-12-28, 07:24
GoClever 5070 - reanimacja
Autor Wiadomość
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6668
Skąd: znikąd
Wysłany: 2018-12-27, 21:21   

Prymitywny test.
Skoro masz dostep do karty z poziomu kompa zmień nazwę pliku .exe programu nawigacyjnego, wrzuc OBOK niego np. CE Cmd .exe i zmien mu nazwę na taka jaką miał plik exe nawigacji

Czyli .. jesli np. plik wykonywalny MapaMap miał nazwę MobileNavigator.exe to mu zmieniasz nazwe np na 1Mobilenavigator.exe, a podstawiony plik nazywasz Mobilenavigator.exe
W ten sposób iszukujesz urządzenie i powinien uruchomić się CeCmd , o ile błąd jest w programie nawigacyjnym

P.S tu masz ResInfo.exe https://www8.zippyshare.com/v/SZqfYwqA/file.html
równie dobry do testu jak CeCmd.
_________________
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2018-12-27, 21:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2018-12-27, 21:21   

Spróbuj to usunąć, może Ci się uda, jeśli nie , to trzeba wgrać Firmware.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Dario79
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 36
Wysłany: 2018-12-27, 21:24   

Nie do końca rozumiem skąd mam wziąść plik CE Cmd .exe
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6668
Skąd: znikąd
Wysłany: 2018-12-27, 21:26   

dwa posty wyzej. edytowałem
_________________
 
 
Dario79
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 36
Wysłany: 2018-12-27, 21:33   

Podmieniłem plik ResInfo.exe na MobileNavigator.exe i dalej to samo. Usunąłem z pamięci nawigacji folder z Emapą i też nic to nie dało. Chyba pozostaje mi firmware.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6668
Skąd: znikąd
Wysłany: 2018-12-27, 21:35   

dokladnie tak.
Przeczytaj uwaznie ten temat bo jest kilka firmware do tego modelu
_________________
 
 
Dario79
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 36
  Wysłany: 2018-12-27, 21:59   

jacekp1313 napisał/a:
Stronę wcześniej jest link do kilku FW na elektrodzie


Niestety nie mam tam konta żebym mógł pobierac te pliki
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6668
Skąd: znikąd
Wysłany: 2018-12-27, 22:00   

a jest jakis problem w założeniu ?
_________________
 
 
Dario79
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 36
Wysłany: 2018-12-27, 22:07   

Pewnie że nie. Tylko nie wiem o co chodzi z tymi punktami przy sciaganiu plików ale się dowiem ;-)
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2018-12-27, 22:24   

Dario79 napisał/a:
z tymi punktami przy sciaganiu plików
Pobierają od Ciebie punkty, które sobie zapracujesz.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 830
Wysłany: 2018-12-27, 22:30   

Dario79, jeżeli tak to mogę Ci pomóc z tym firmware, dawaj dokładny link do tego twojego firmware na elce to mogę ci pobrać i wstawić np. na https://www.zippyshare.com/ i podam ci link na priv..
 
 
rawid 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Wiek: 47
Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 178
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2018-12-28, 00:45   

Poczytaj dokładnie to
https://www.elektroda.pl/...pic2638427.html

5070 firmware
https://drive.google.com/open?id=1t1Hm9wJ2dGwvdtqc57-40x5Rzc6l8sbd

5070 firmware 1
https://drive.google.com/open?id=1tZBRX5d8chwjBefYpnGdecUYC1LTtQqF

----------
Sformatować kartę na FAT..nie FAT32
jako pierwszy wgraj na kartę plik UPD i zmień atrybut pliku na tylko do odczytu to bardzo ważne.
Potem reszta plików.
Następnie podepnij navi pod ładowarkę nie pod kompa, włóż kartę i wtedy reset i power.
Puszczasz reset i trzymasz power dopóki nie rozpocznie się flashowanie
 
 
Dario79
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 36
Wysłany: 2018-12-30, 12:17   

wojtek1234321 Jak dokładnie sprawdzić jaki będę potrzebował firmware?

rawid dzięki za pliki i opis
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 830
Wysłany: 2018-12-30, 12:29   

Dario79 napisał/a:
wojtek1234321 Jak dokładnie sprawdzić jaki będę potrzebował firmware?

A tego to nie wiem, to chyba zależy jaka płyta główna tam była montowana, jaki typ urządzenia.
 
 
Dario79
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 36
Wysłany: 2018-12-30, 12:58   

Ok udało się wgrać firmware. Miałem po drodze problemy ale jednak się udało. Teraz spróbuje wgrać mapę i wtedy zobaczę czy wszystko będzie ok

Dzięki rawid za pliki :-)

Edit
Dzięki wszystkim za pomoc. Nawigacja jak i mapa w pełni działają.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10