Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-12-28, 07:24
GoClever 5070 - reanimacja
Autor Wiadomość
Toprzeciezja
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Gru 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-12-10, 00:36   

Co mnie bardziej pociesza :)
Dzięki serdeczne za chęci pomocy :)
 
 
lukasgo26
azymut


Dołączył: 21 Gru 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-12-21, 17:34   GoClever 5070 - reanimacja

Panowie i panie jeśli obecne mam wielki problem :(. Moja navi GOCLEVER 5070 się zablokowała. Nastąpiło to po edycji plików związanych z multimediami. Po zmianie wystartowałem kilka razy i zgrałem trochę mediów a po dłuższej przerwie navi odpala się tylko do ekranu startowego.\
Jest widoczna w windowsie oczywiscie nie wiem jakiego rodzaju to jest problem niestety nie zachowałem backupa toteż w systemie nie widzę najważniejszego katalogu.
Bardzo ale to bardzo proszę o pomoc jakiś backup do tego modelu z instrukcją bądź jakiekolwiek pomysły będą mile widziane :)

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-12-28, 07:24 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
1. Przeniosłem z działu GoClever - oprogramowanie
2. Poprawiłem tytuł - oryginalny "Pomocy goclever 5070" nic nie mówił o problemie
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-12-28, 07:22, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-12-21, 17:51   

lukasgo26, na tym chomiku poszukaj :arrow: http://chomikuj.pl/nokia345?b=%20GoClever%205070
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
lukasgo26
azymut


Dołączył: 21 Gru 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-12-21, 18:40   znalazlem :)

znalazłem ale teraz mam problem jak przywrócić navi do stanu poprzedniego??
Tzn.:
Zassałem dwa pliki rar kopia bezpieczeństwa go5070 zawierająca system win ce oraz
kopie katalogu residentflash2 jak to teraz uruchomić?? Wystarczy skopiować na pamięć navi??
 
 
nokia345 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 157
Wysłany: 2011-12-21, 19:54   Re: znalazlem :)

lukasgo26 napisał/a:

Zassałem dwa pliki rar kopia bezpieczeństwa go5070 zawierająca system win ce oraz
kopie katalogu residentflash2 jak to teraz uruchomić?? Wystarczy skopiować na pamięć navi??


pobierz jeszcze jak nie masz totalcomandera i dodatek do niego wfxExt_WinCE_1.1
zainstaluj zgodnie z instrukcją.
Przez tatalcomandera wejdziesz do Residentflash,
po czym w pasku adresu na końcu ResidentFlash dopisz 2 i daj enter
i już jesteś w ukrytej partycji ResidentFlash2,
teraz przekopiuj zawartość ściągniętej paczki do nawigacji do ResidentFlash2
i reset navi .
_________________
SAMSUNG GALAXY GRAND 2 SM-G7102,
 
 
lukasgo26
azymut


Dołączył: 21 Gru 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-12-25, 19:01   

niestety.:( po zainstalowaniu totalcommandera i skorzystaniu z tego dodatkowego pluginu nie mogę dostać się do katalogu residentflash czy residentflash2 :( Pomocy proszę!
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1275
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2011-12-25, 19:19   

lukasgo26, w totalcommanderze klikasz w pasek poniżej ikon wyboru dysku i wtedy wpisujesz residentflash2. Oczywiście wczesniej wybierasz otoczenie sieciowe i wince Device
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
lukasgo26
azymut


Dołączył: 21 Gru 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-12-25, 19:36   

na tym polega problem ze nie moge znaleźć tego otoczenia sieciowego mam zainstalowanego active sync ale w total commanderze nie widze zadych urządzeń z win ce

[ Dodano: 2011-12-25, 19:43 ]
sprawa wyglada tak!!! wczesniej jak sie bawilem z nawigacją i ustawiłem wszystko elegancko chodziło. mialem zainstalowanego tcmd i bez activesynca bez problemu dostalem sie do katalogu residentflash2 a teraz poprostu jak wpisuje ta nazwe katalog sie nie otwiera :(
poprawnie zainstalowalem activesynca i total commandera plus wtyczke ale widze jedynie urzadzenie tak jak dyski zewnetrzne ale nie mam dostepu do katalogow sytemowych
 
 
mario44 
Waypoint


Wiek: 60
Dołączył: 15 Gru 2010
Posty: 59
Wysłany: 2011-12-25, 21:00   

lukasgo26, OPCJE przejdź na drugą strone -> USB i ustaw Tryb MS ACTIVESYNC zapis i po restarcie powinno być OK
 
 
Aju 
azymut


Dołączył: 16 Sty 2012
Posty: 2
Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: 2012-01-16, 14:50   GO 5070 - brak menu fabrycznego.

Witam wszystkich.

Posiadam nawigacje zakupioną w biedronce z która mam problem.
Po włączeniu nawigacji pojawia się czarny ekran z goclover a następnie na ułamek sekundy pojawia się menu fabryczne i pokazuje się biały ekran a następnie zaczyna ładować mapę mireo Która się włącza. Aby wejść do menu muszę wyjść z aplikacji mapy, a w menu mam ikonki nawigacja,muzyka film, zdjęcia, ebook, i narzędzia. Co jest z tą nawigacja, gdzie jest ikonka opcje i gps info??
Nic przy niej nie majstrowałem, normalnie się łączy z ActiveSync, mam wgląd do wszystkich plików navi i między innymi do residentflash2 jak i do rejestru.

pozdrawiam aju.

[ Dodano: 2012-01-16, 15:59 ]
W folderze residentflash2 podmieniłem plik MainPMPWnd.xml ścięgnisty z chomika, po restarcie mam wszystkie ikonki standardowe, menu jest teraz ok, a w opcjach, nawigacja był zaznaczony autostart mapy i dlatego tak się nawigacja zachowywała.
Co do nawigacji zakupionej w biedronce, pierwsza nawigacja nie miała wgranej mapy mireo, zadzwoniliśmy do serwisu, przyjechał kurier wziął nawigacje po paru dniach wróciła z mapą, lecz nie miała wszystkich opcji o których pisałem.
pozdrawiam.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-01-16, 19:28   

Z dodanego przez Ciebie komentarza wnioskuję ,że temat do zamknięcia ?
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2012-01-16, 19:50   

Aju, a wystarczyło zmienić nazwę plikowi exe uruchamiającego Mireo, jest on w folderze z programem w ResidentFlash i uruchomić nawigację,
Program nie został by znaleziony i uruchomiło by się menu fabryczne, następnie wejść w opcje i odznaczyć autostart.

Zastosowałeś okrężną drogę, ale ważne że jest ok.

To tak dla potomnych, jak ktoś zaznaczy autostart, a będzie chciał powrócić do menu fabrycznego bez zbędnego kombinowania.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Aju 
azymut


Dołączył: 16 Sty 2012
Posty: 2
Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: 2012-01-16, 21:41   

renron jeśli chodzi o autostart to masz racje, ale u mnie w GC nie było ikony "opcje", która była wyłączona w pliku MainPMPWnd.xml, dziwne z tą opcja bo taką dostałe po wgrani mapy mireo.
temat do zamknięcia.
pozdrawiam.
 
 
mormot
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 30 Wrz 2009
Posty: 226
Wysłany: 2012-01-17, 10:22   

I słusznie nie zamykać !
Rady w tym wypadku "renrona" roszerzają wiedzę ,jak wejść
różnymi spsobami do usunięcia zrobionych błędów (np zaznaczania autostartu)
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-01-17, 10:50   

mormot napisał/a:
I słusznie nie zamykać !

To drążymy dalej temat w tym wątku :-D
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11