My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Becker ready 43 jak odblokować i wgrać automapę
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9398
Wysłany: 2014-03-02, 15:58   

Organ18 napisał/a:
jak się uruchamia spod windowsa ??
Wchodzisz do Windowsa i startujesz plik Automapa EU.exe lub wceAm.exe
Cytat:
można wejść wo windows "pukając" trzy razy w...
Szczegóły są w tym wątku.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Organ18 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 16
Wysłany: 2014-03-04, 10:46   

jestem ktoś nie wiem w jaki obrazek mam ściągniętą AM bez patcha , to po włączeniu nawigacji mam spowrotem jak dawniej 2 ikonki AM i Navtequ klikam AM i włącza się lecz wyskakuje że nie załadowano mapy :/ próbowałem tak jak się to robi że automatyccznie zainstaluje się Polska ale nie widzi mapy , próbowałem sam zaznaczyć mape i też nie pomogło. Instaluje niby polske ale jej nie ma :/ przy ładowaniu się AM też pisze mapy Polska . ale potem pokazuje nie załadowano Mape
_________________
Jestem sobą :)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17938
Wysłany: 2014-03-04, 13:33   

1. Co zaznaczyłeś / odznaczyłeś w patcherze?
2. Jaki dodatek wybrałeś podczas instalacji AM?
3. O problemie braku map czytaj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28980
_________________

 
 
Organ18 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 16
Wysłany: 2014-03-04, 19:33   :)

Może i przekombinowałem tym razem dostałem od Artivasa czystą instalke ale tak jak pisałem wyskakiwało że nie załadował mapy . Ja wziełem z poprzednich ściągniętych gotowców na SD plik AUtomapa EU i skopiowałem go oczywiście pluł się że takie plik są ale dałem mu KOPIUJ i ZMIEŃ . Ale nadal się nie uruchamiało pisało że nie ma map . Więc wziełem od jeszcze innej osoby sam PATCH , spaczowałem i działa widzi mape haha 3 różne pliki ale ważne że działa . I wcześniej przy ładowaniu automapy w lewym górnym rogu pisało wersja 6.15 (2206) Mapa: 2206 , a z prawej strony pisało Licencje posiada AutoMapa OEM . A w tej chwili pisze Wersja 6.15(2206) 6.15_pl_1312 Mapa : 1312 i z prawej strony pisze Licencje posiada AutoMapa OEM , OEM@Automapa.pl . Fajna wersja chyba dużo lepsza niż poprzednia bo dużo funkcji ma , jedynie nie mam różnych głosów ale to musiał bym wgrać ;) narazie muszę się przejechać i przetestować jak jeździ się na tej mapce. Jest godzina 22:06 właśnie wróciłem z testów jeden minus jaki narazie znalazłem bardzo cicho mówi Hołek jak jechać :/ nie wiem jak zgłośnić ale tak to świetnie się jechało nawet te znaki pojawiające się na danej ulicy że jest np. zakaz wiazdu rewelka ;)
_________________
Jestem sobą :)
 
 
pawlonik666
azymut


Dołączył: 09 Sie 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-08-13, 17:23   

jejo31 napisał/a:
jestem_ktoś,
witam
w jaki obrazek w becker 43 trzeba puknąć trzy razy żeby odpalił się windows?



odpowie ktoś ????
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 652
Wysłany: 2014-08-17, 19:11   

Ustawienia systemowe>Informacja. Ekranik ze znakiem i po lewej stronie.
 
 
norbi82
azymut


Dołączył: 21 Wrz 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-09-21, 08:15   

Witam.
Robię jak opisałeś ale nie mogę wejść do windowsa, zatrzymuje się na napisie BECKER i jakimś białym pasku na dole i ani rusz. Co zrobić żeby wejść do windowsa?


szwagier22 napisał/a:
Ustawienia systemowe>Informacja. Ekranik ze znakiem i po lewej stronie.
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 652
Wysłany: 2014-09-21, 11:41   

Ten biały pasek to pewnie ukryty pasek menu. ;-)
Ale powtórzę co ci napisałem na PW.
Na moim chomiku masz plik panel.rar.
http://chomikuj.pl/wieniowaty/Navi
Rozpakuj i skopiuj na kartę i pamięć wg. katalogów. Podmień katalog NNGStart ale oczywiście zrób sobie kopię starego NNGStart.
Restart i masz ikonki do navi i do windowsa. Automapa, Becker Revo, Becker 50 Pro, Primo, Total Commander i System.
Na karcie w katalogu system jest plik system.ini.
W nim zmień sobie ścieżki do programów wg. uznania. Możesz też podmienić ikony pulpitu, są w katalogu z ikonami.
Powodzenia i daj znać jak ci poszło.
 
 
norbi82
azymut


Dołączył: 21 Wrz 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-09-22, 06:17   

szwagier22 napisał/a:
Ten biały pasek to pewnie ukryty pasek menu. ;-)
Ale powtórzę co ci napisałem na PW.
Na moim chomiku masz plik panel.rar.
http://chomikuj.pl/wieniowaty/Navi
Rozpakuj i skopiuj na kartę i pamięć wg. katalogów. Podmień katalog NNGStart ale oczywiście zrób sobie kopię starego NNGStart.
Restart i masz ikonki do navi i do windowsa. Automapa, Becker Revo, Becker 50 Pro, Primo, Total Commander i System.
Na karcie w katalogu system jest plik system.ini.
W nim zmień sobie ścieżki do programów wg. uznania. Możesz też podmienić ikony pulpitu, są w katalogu z ikonami.
Powodzenia i daj znać jak ci poszło.


Dzięki bardzo ;-) wszystko chodzi jak należy. Faktycznie jest to ukryty pasek Windowsa. Zrobiłem według Twojego opisu i wszystko chodzi. Zainstalowałem tylko Automape i jest ok. Na pulpicie jest tylko skrót do AM i Igo oryginalnego. Wszystko jest tak jak tego oczekiwałem.
Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.
 
 
robas1
Waypoint


Dołączył: 04 Kwi 2014
Posty: 16
Wysłany: 2015-02-09, 15:51   

szwagier_22,
ja też chciałbym skorzystać z Twojego rozwiązania podanego powyżej i wreszcie rozwiązać problem ze startowaniem różnych navi w moim Beckerze Ready 50.
Co na kartę pamięci ma skopiować to rozumiem, ale nie wiem co mam skopiować do pamięci urządzenia?
Co to jest za plik NNGStart.exe i na jaki miałbym zmienić go w moim przypadku?

Ja mam w pamięci np. katalog i plik nawigacji: /navigator/NAVIGATOR_ORG.EXE lub jeszcze w tym samym katalogu plik wykonywalny "ContentManagerStarter.exe" i "navigator.exe" (to oczywiście nie automapa tylko iGO"

Struktura plików w urządzeniu jest taka jak tu:
Katalog główny
[img][/img]
Katalog navigator:
[img][/img]
_________________
robas1
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 652
Wysłany: 2015-02-10, 18:33   

@robas1 damy radę, nie przejmuj się. ;-)
Cały katalog NNGStart uruchamia nawigację, bez niego nic nie ruszy. Na starszych navi nngstart.exe uruchamiał wszystko co się dało, na nowych trzeba mieć posłodzony. Już nie pamiętam co wrzuciłem na chomika, ale chyba ten prawidłowy.
Nie wiem skąd masz te katalogi, ale jest tam trochę syfu. ContentManager, DumpFiles, ExtraDumpFiles - do wywalenia. Ten pierwszy służy do aktualizacji oprogramowania jak masz połączenie z siecią. Masz tam też pewnie wiele pierduł jak odtwarzacze i inne bo ostatni plik wskazuje że ktoś uruchamiał VLC.
Masz dwa katalogi które mogą być startowymi - igo8 i navigator. Co jest w igo8 to nie wiem.
Proponuję tak - najpierw ściągnij z chomika panel. Potem podaj jakie programy chcesz mieć w pamięci, a jakie na karcie. I działamy dalej.
 
 
robas1
Waypoint


Dołączył: 04 Kwi 2014
Posty: 16
Wysłany: 2015-02-11, 12:44   

Witam Szwagier22,

na początku próbowałem ściągnąć aktualizację map z oficjalnej strony Beckera (zainstalowałem ten ich programik, ale aktualizacja się nie powiodła) - stąd pewnie te foldery w pamięci navi.
W folderze "igo8" jest tylko podkatalog content, a w nim 2 podkatalogi "speedcam" i "userdata".
W Speedcam jest tylko 1 plik "speedcam.txt" z 2012 roku.
W podkatalogu "userdata" jest tylko pusty podkatalog "POI".

Zawartość katalogu "navigator" jest na printscreenie w poprzednim poście.

Żadnych odtwarzaczy nie mam (od samego początku jest w navi ORYGINALNY soft, bo wszelkie próby uruchomienia jakichkolwiek innych się nie powiodły). Do pamięci urządzania mogę wejść tylko przez USB z kompa.

Z poziomu takiego panela wystarczyłby mi tylko skrót do uruchamiania oryginalnej Beckerowskiej navi z pamięci urządzania i może jak już to do jakiegoś "Explorera", który pozwoliłby "grzebać" w plikach pamięci urządzania bez podłączania do kompa przez USB , Z KARTY PAMIĘCI: "AM", "iGO Primo 9.6.5".
Chciałem mieć też TT na karcie pamięci, ale nie mogę za żadne skarby go uruchomić (słynny "brak wystarczającej ilości pamięci w urządzaniu"). Ale ten TT w ostateczności nie musi być.

Pliki panelu z Twojgo Chomika już mam.

Liczę na dalszą pomoc.
_________________
robas1
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 14 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 616
Wysłany: 2015-02-11, 12:53   

Cytat:
inne bo ostatni plik wskazuje że ktoś uruchamiał VLC.

To jest tylko plik *.bin i znaczy tylko że na komputerze na którym jest robiony ten zrzut była kiedyś próba uruchomienia pliku*. bin przez odtwarzacz VLC i podczas tej próby była zaznaczona opcja "używaj tego programu do otwierania tych plików", komputer zapamiętał tą opcję, przypisał ikonę VLC do plików o rozszerzeniu *.bin i teraz widzi wszystkie pliki o rozszerzeniu *.bin jako pliki "przynależne" do programu VLC
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 652
Wysłany: 2015-02-11, 16:06   

Cytat:
Pliki panelu z Twojgo Chomika już mam.

OK.
1. Zrób kopię wszystkich plików z pamięci navi na komputerze.
2. Wykasuj wszystko z tej pamięci za wyjątkiem katalogu navigator.
3. Rozpakuj panel.rar.
4. Z podkatalogu Pamięć navi skopiuj katalog NNDStart do pamięci nawigacji.
5. Z podkatalogu Karta, skopiuj wszystko na kartę pamięci.
6. Wyedytuj plik /System/system.ini - ten na karcie.
7. Zmień linię
Cytat:
Command = "\My Flash Disk\iGO8\iGO8.exe"

na
Cytat:
Command = "\My Flash Disk\navigator\navigator.exe"

8. Zapisz zmiany
9. Restart navi i na ikonce Becker Revo powinien się uruchomić twój program. Oczywiście nie wiem czy jest kompletny.
Jaka jest pojemność twojej karty?
Daj znać co się dzieje. ;-)
Pamiętaj że u Beckera My Flash Disk to pamięć wewnętrzna, a Storage Card to karta pamięci.
 
 
robas1
Waypoint


Dołączył: 04 Kwi 2014
Posty: 16
  Wysłany: 2015-02-12, 15:00   

Szwagier22,
BARDZO Ci dziękuję!!! Nareszcie to wszystko ruszyło!
Twój panel działa! Uruchamia się bez problemu Explorer i Ustawienia systemu (tak a propos: po raz pierwszy zobaczyłem informację, że w mojej navi mam Windowsa CE 6.0, a nie 5.0, zobaczyłem ile mam pamięci, mogę regulować głośność systemową, odhaczać kliknięcia klawiszy, itp.)
Wgrałem też na kartę iGO Primo (nareszcie do katalogu pod tą nazwą, a nie "Automapa") i odpowiednio zedytowałem skrót w sys.ini i uruchamia się zarówno oryginalna navi Beckera jak i iGO Primo 9.6.5. SUPER!!!! AM też wgrałem i działa!

Kart mam parę, ale teraz będę korzystał z 8GB, żeby wszystko ładnie się zmieściło.

Może, jak teraz mam dostęp do suwaka pamięci, uda mi się uruchomić TT (do tej pory była "niewystarczająca ilość pamięci")

O to mi właśnie chodziło!!! WIELKIE DZIĘKI!
_________________
robas1
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,27 sekundy. Zapytań do SQL: 10