My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Becker ready 43 jak odblokować i wgrać automapę
Autor Wiadomość
Organ18 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 16
Wysłany: 2014-03-02, 10:09   

Jestem_ktoś mam rozumieć żeby ściągnąć zwykłą wersję zainstalować ale skąd ten dodatek wziąść ?? a co na to inni nie da się to co mam uruchomić ?? po co mam ściągać przez kilka dni auto mape albo płacić za transfery jak mam juz
_________________
Jestem sobą :)
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4434
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-03-02, 10:21   

Organ18 napisał/a:
skąd ten dodatek wziąść ?
Jest w instalatorze AM, wystarczy go zaznaczyć podczas instalacji AM.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9426
Wysłany: 2014-03-02, 10:35   

Organ18 napisał/a:
po co mam ściągać przez kilka dni auto mape
Po to, żeby mieć działającą. Na forum miliony razy napisano, że gotowce to zło
Organ18 napisał/a:
kiedyś po włączeniu nawigacji miałem dwie ikonki Navigona i Automape
to własnie daje dodatek

Możesz też spróbować http://www.my-navia.pl/vi...p=417516#417516 i zmienic wpis z Cecmd na AutoMapę

A przed pierwszym uruchomieniem AM przeczytaj http://www.my-navia.pl/vi...p=425176#425176
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Organ18 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 16
Wysłany: 2014-03-02, 11:17   

Jak narazie ściągłem normalną instalke mam to zainstalowane ale jak mam karte włożoną w nawigacje to nawigacja się nie włącza , a bez karty włącza . Chyba popełniłem błąd bo karta była w nawigacji i instalowałem spróbuje karte wsadzić do kompa i wtedy zainstaluje . Tylko to troche dziwne bo jak by ktoś miał stacjonarny to nie ma szans wsadzić karty SD mówie starych kompach :/ dobrze że mam laptop i stacjonarny :/
_________________
Jestem sobą :)
Ostatnio zmieniony przez Organ18 2014-03-02, 11:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4434
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-03-02, 11:25   

Organ18,
Reset urządzenia bez karty, a po uruchomieniu włóż kartę.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Organ18 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 16
Wysłany: 2014-03-02, 11:43   :(

troche to późno odczytałem bo wywaliłem wszystko z karty i tym rAzem robie wszystko na kompie a potem zainstalowaną włoże do nawigacji . Nigdzie nie pisze że to trzeba tak robić ale człowiek na błędach się uczy zobaczymy efekt za klika minut :) czy działa . No i nadal nie działa Patch potem instalka oczywiście karta była w kompie i potem zainstalowaną włożyłem do wyłączonej nawigacji i nadal czarny ekran :/ kurde nie mam już pomysłów jak to zrobić prosiłem o pomoc krok po kroku co zrobić :/
_________________
Jestem sobą :)
Ostatnio zmieniony przez Organ18 2014-03-02, 11:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4434
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-03-02, 11:45   

Organ18 napisał/a:
jak by ktoś miał stacjonarny to nie ma szans wsadzić karty SD mówie starych kompach
Trzeba zainwestować parę groszy w czytnik kart pamięci i problem rozwiązany.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Organ18 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 16
Wysłany: 2014-03-02, 12:03   :/

Dziwna sytuacje po ponownej instalacji tym razem na kompie , włożyłem karte w nawigacje , daje ON , zaczyna włączać się nawigacja i nagle czarny ekran :/ jak nacisne lewy dolny róg ekranu pojawia się wybór mięczy AM , a Navteq . Klikam Automape i mam biały ekran :/ Czy ktoś może się wysilić i mi pomóc krok po kroku gdzie mam wejść i co zrobić , a nie ograniczać się do napisania Gotowiec to szajs ściągnij normalną wersje :/ bo ściągłem nową i nadal nie wiem co mam robić :/
_________________
Jestem sobą :)
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4434
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-03-02, 12:06   

Organ18 napisał/a:
Czy ktoś może się wysilić i mi pomóc krok po kroku gdzie mam wejść i co zrobić
jestem_ktoś napisał/a:
A przed pierwszym uruchomieniem AM przeczytaj http://www.my-navia.pl/vi...p=425176#425176
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18001
Wysłany: 2014-03-02, 12:36   

Po pierwsze, wysilić to się musisz Ty i przeczytać ten wątek, poradnik instalacji AutoMapy i wskazane linki.

Po drugie - podaj szczegóły. Na przykład jaki dodatek zaznaczyłeś, jaki masz typ karty i jaki system wybrałes podczas instalacji.

Po trzecie - co sie dziele przy uruchamianiu AM z poziomu Windowsa?

Oczywiście, kopie wskazanych plików wg opisu kol. Artivis zrobiłeś?
_________________

 
 
Organ18 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 16
  Wysłany: 2014-03-02, 12:57   :(

jacekp1313 ściągłem Automape zwykłą wersje NIE GOTOWCA , postąpiłem wg. instrukcji znajdującej się tu na forum jak patchowac i instalować Automape . Wsadziłem karte do kompa , patchowałem było wszystko OK , zainstalowałem auto mape . Wyciągłem karte z kompa wsadziłem do Nawigacji dałem ON (włączyłem ją ) , zaczyna się ładować i po chwili czarny ekran . Nie wiem co mam dalej robić :/ wyczytałem to co podawał kolega powyżej że trzeba wejść w katalog i podmienić pliki ... on podał dokładnie które , ale ja nie wiem gdzie ten katalog znaleść :( mam też uruchomionego content menager 2 . Pragnę dodać że chciałbym aby po włączeniu się nawigacji mieć jak dawniej wybór ( 2 ikonki) między Automapa , a Navtequ
_________________
Jestem sobą :)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18001
Wysłany: 2014-03-02, 13:49   

Wątek ma sporo postów, który kolega wyżej?

Co z uruchomieniem spod Windowsa?

Pytałem również o szczegóły instalacji AM
_________________

 
 
Organ18 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 16
Wysłany: 2014-03-02, 15:22   

chodziło o ten wątek http://www.my-navia.pl/vi...p=425176#425176 od Artivisa , a jak się uruchamia spod windowsa ?? ja opisałem tobie co ja zrobiłem nic więcej nie robiłem :/ w dodatku część wątpliwości wyjaśnił mi sam artivas .
_________________
Jestem sobą :)
 
 
Organ18 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 16
Wysłany: 2014-03-02, 15:37   :P

cześć wam ja mam wersje 6.15 (1312) I tu moje pytanko jak zdobyć ten plik uruchamiający ją ?? bo po włączeniu nawigacji jest czarny ekran , firma automapy daje taką łatke ale tylko dla mapek z licencją czyli oryginałów :/
_________________
Jestem sobą :)
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4434
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-03-02, 15:52   

Organ18,

Artivis napisał/a:
Rozwiązanie 2:
Należy podłączyć urządzenie i otworzyć w głównym katalogu urządzenia (nie karty SD) katalog /navigator
Znajdziemy tam dwa pliki: ................

Dalej doczytaj sam.
Ps. Nie pisz postów po całym forum na jeden temat.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,26 sekundy. Zapytań do SQL: 13