My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Becker ready 43 jak odblokować i wgrać automapę
Autor Wiadomość
jeremi 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 11 Mar 2011
Posty: 6
Skąd: Lublin
  Wysłany: 2011-03-11, 12:05   Becker Ready 43

Przede wszystkim witam serdecznie Szanowne Grono Forumowiczów! :->

jestem szczęśliwym posiadaczem nawigacji jak w tytule.
w przeciwieństwie do omawianych innych beckerów - w tym nie mogę dostać się do windows, a problem mam taki: zainstalowałem sobie na karcie Automapę (nie muszę chyba dodawać, że legal - 6.7) z dodatkiem dla beckera (autostart). przy uruchamianiu Am dźwięki dotykania eranu są tak GŁOŚNE, że czacha paruje... :-D ściszyłbym to wchodząc do wind. tylko jak to zrobić?!? :-/
pozdrawiam
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3675
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-03-11, 12:14   

jeremi coś więcej na temat tej nawigacji :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jeremi 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 11 Mar 2011
Posty: 6
Skąd: Lublin
  Wysłany: 2011-03-11, 12:27   

:oops:
cofam prośbę. można wejść wo windows "pukając" trzy razy w obrazek - jak w innych.
wcześniej próbowałem ale COŚ nie pozwalało... ;-)
_________________
becker ready43 + am 6.8 (na szybie)
garmin oregon450 + gpmapa topo, ump topo, inne topo
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3675
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-03-11, 12:31   

jeremi rozumiem ,że temat do zamknięcia :?:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jeremi 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 11 Mar 2011
Posty: 6
Skąd: Lublin
Wysłany: 2011-03-11, 12:37   

tak, przepraszam i dziękuję
_________________
becker ready43 + am 6.8 (na szybie)
garmin oregon450 + gpmapa topo, ump topo, inne topo
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3675
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-03-11, 12:41   

jeremi napisał/a:
przepraszam i dziękuję

Nie masz za co różne nie przewidziane rzeczy się zdarzają :-D :mrgreen:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jeremi 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 11 Mar 2011
Posty: 6
Skąd: Lublin
Wysłany: 2011-03-11, 14:03   

a jednak mam pytanie:
becker ready 43, wince 5, wszedłem do win. > panel sterowania> dźwięki> wyłączyłem dźwięki klikania w ekran. Po wyjściu z win. > wyłączeniu przełącznikiem on/off i ponownym włączeniu win nie zapamiętał poprzednich ustawień i znowu są te głośne "pacnięcia" w ekran. hmm, nie wiem jak to wyłączyć na stałe :-/
_________________
becker ready43 + am 6.8 (na szybie)
garmin oregon450 + gpmapa topo, ump topo, inne topo
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3675
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-03-11, 14:50   

jeremi napisał/a:
nie zapamiętał poprzednich ustawień

Na stałe chyba nie da rady,ale próbuj jeszcze.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3898
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jeremi 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 11 Mar 2011
Posty: 6
Skąd: Lublin
Wysłany: 2011-03-11, 15:28   

dzięki za info i link
problem (o ile to można tak nazwać) dotyczy wyłącznie windows:


obrazek z powyższego linku. dziękuję niniejszym autorowi tego zrzutu za ten zrzut :-D

po wyłączeniu"screen taps" lub ściszeniu suwakiem (próbowałem rówżnych kombinacji) i po wyłączeniu przełącznikiem "on/off" urządzenia - po ponownym uruchomieniu wraca tak jakby do ustawień "na maxa". Wygląda to tak, jakby miał gdzieś zapisane ustawienia/może jakaś ścieżka... nie wiem.
Natomiast bez problemu te ustawienia działają np. w navroad 470 - jak wyłączę "screen taps" to nawet po wyłączeniu i włączeniu zapamiętuje, to co ja mu zmieniłem.

[ Dodano: 2011-03-11, 16:03 ]
ale dość o tym - to ma znaczenie jak chcę korzystać z AutoMapy.
wracając do READY 43 i mapy w nim - bardzo fajna nawigacja - wysoka jakość becker w porównaniu do innych z wince.
to będzie moja docelowa nawigacja, po długich poszukiwaniach najbardziej optymalnego dla mnie urządzenia i mapy.
_________________
becker ready43 + am 6.8 (na szybie)
garmin oregon450 + gpmapa topo, ump topo, inne topo
 
 
 
Epso
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sty 2010
Posty: 8
Wysłany: 2011-07-04, 18:32   

Kupiłem ostatnio Becker ready 43 traffic i chciałbym zmienić obecną nawigacje (igo8?) na auto mape jak to zrobić?
Ostatnio zmieniony przez Epso 2011-07-04, 18:40, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9397
Wysłany: 2011-07-04, 18:39   

Najprościej - AM na kartę SD +
jeremi napisał/a:
wejść wo windows "pukając" trzy razy w obrazek

A inne możliwości
gustawox1 napisał/a:
coś więcej na temat tej nawigacji :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389


Przy okazji - masz w folderze z iGO folder LICENCJE? Podłącz do PC i sprawdź
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Epso
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sty 2010
Posty: 8
Wysłany: 2011-07-04, 18:42   

jeżeli wrzuce na karte wejde w windowsa i zainstaluje, będzie startowała autoamtyczni czy dalej ta fabryczna?

Mam ten folder
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9397
Wysłany: 2011-07-04, 18:48   

Będąc w Windowsie uruchomisz AM ręcznie
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Epso
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sty 2010
Posty: 8
Wysłany: 2011-07-04, 18:54   

a automatycznie nie da sie ustawić ??
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9397
Wysłany: 2011-07-04, 18:59   

Nie wiadomo - jak podzielisz się z nami wiedza o urządzeniu, to może coś sie wykombinuje.
Pewnie da się podstawić plik automapaeu.exe za plik startowy fabrycznego iGO
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 9