My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-18, 12:22
Mireo Black / DontPanic - rejestracja
Autor Wiadomość
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4484
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-01-18, 18:49   

Zovik,
Z tyłu jest taki otworek Reset, wciśnij w niego rysik, lub w ustawieniach urządzenia, kliknij ustawienia fabryczne.
Zovik napisał/a:
Cos namieszalem
A co namieszałeś , tak dokładnie :?:
Zovik napisał/a:
Connection not valid i pisze, zebym wszedl w opcje i zrobil to i to
Podaj pełny komunikat.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
kenaj_58
azymut


Dołączył: 18 Sty 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-01-18, 18:57   

___Olivia_, :-)
 
 
Zovik
Waypoint
Paranienormalny


Dołączył: 17 Sty 2014
Posty: 15
Wysłany: 2014-01-18, 18:59   

___Olivia_ napisał/a:
Zovik,
Z tyłu jest taki otworek Reset, wciśnij w niego rysik, lub w ustawieniach urządzenia, kliknij ustawienia fabryczne.
Zovik napisał/a:
Cos namieszalem
A co namieszałeś , tak dokładnie :?:
Zovik napisał/a:
Connection not valid i pisze, zebym wszedl w opcje i zrobil to i to
Podaj pełny komunikat.


Usunalem przrz przypadek jakies polaczenie w communications.

Cannot start communications with the desktop computer. Unable to open the connection " MStar USB Connection". This connection is not valid or does not exist.

Please open communications in the control panel on your device, specify a new connection to use fo PC connection, and reconnect

Robilem nowe polaczenia ale to nic nie dawalo :/
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4484
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-01-18, 19:02   

Zovik,
Wejdź w ustawienia urządzenia USB ustaw tryb pracy urządzenia.

[ Dodano: 2014-01-18, 19:04 ]
Jaki masz system na PC :?:
Jeśli masz XP, to zainstaluj program ActiveSynC, jeśli powyżej to program Mobile Device Center
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Zovik
Waypoint
Paranienormalny


Dołączył: 17 Sty 2014
Posty: 15
Wysłany: 2014-01-18, 19:07   

___Olivia_ napisał/a:
Zovik,
Wejdź w ustawienia urządzenia USB ustaw tryb pracy urządzenia.

[ Dodano: 2014-01-18, 19:04 ]
Jaki masz system na PC :?:


Mam tryb ActiveSync. A ja nie chce trybu pamieci masowej tylko chce ten tryb co moge zmienic ustawienia z poziomu PC czyli ActiveSync
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4484
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-01-18, 19:09   

Zovik,
To w ustawieniach urządzenia przestaw na tryb ActiveSync.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Zovik
Waypoint
Paranienormalny


Dołączył: 17 Sty 2014
Posty: 15
Wysłany: 2014-01-18, 19:14   

___Olivia_ napisał/a:
Zovik,
To w ustawieniach urządzenia przestaw na tryb ActiveSync.


Napisalem, ze na activeSync wyskakuje mi ten error. I chce zresetowac GPS ale nie wiem jak
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4484
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-01-18, 19:16   

Zovik napisał/a:
I chce zresetowac GPS ale nie wiem jak
___Olivia_ napisał/a:
Zovik,
Z tyłu jest taki otworek Reset, wciśnij w niego rysik, lub w ustawieniach urządzenia, kliknij ustawienia fabryczne.
Lub poczytaj tu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 punkt 2.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Zovik
Waypoint
Paranienormalny


Dołączył: 17 Sty 2014
Posty: 15
Wysłany: 2014-01-18, 19:26   

___Olivia_ napisał/a:
Zovik napisał/a:
I chce zresetowac GPS ale nie wiem jak
___Olivia_ napisał/a:
Zovik,
Z tyłu jest taki otworek Reset, wciśnij w niego rysik, lub w ustawieniach urządzenia, kliknij ustawienia fabryczne.
Lub poczytaj tu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 punkt 2.


Komputer widzi mi navigacje ale to nawigacja zrywa mi polaczenie. Zrobie ten reset, moze zadziala.

Skad moge pobrac windows CE 6.0 ? Jak bede wgrywal na nowo windowsa CE 6.0 to strace gwarancje ?

Po resecie dalej jest Error
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4484
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-01-18, 19:30   

Zovik napisał/a:
Skad moge pobrac windows CE 6.0 ?
Zapomnij o tym, Windowsa CE nie da się wgrać. Możesz wgrać nowe Firmware, ale nie jest dostępne.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Zovik
Waypoint
Paranienormalny


Dołączył: 17 Sty 2014
Posty: 15
Wysłany: 2014-01-18, 19:35   

___Olivia_ napisał/a:
Zovik napisał/a:
Skad moge pobrac windows CE 6.0 ?
Zapomnij o tym, Windowsa CE nie da się wgrać. Możesz wgrać nowe Firmware, ale nie jest dostępne.


Ku*wa :/ A jak oddam na gwarancje to przyjma ?

W sumie jest opcja naprawy tego bledu, ale nie wiem jak ustawic to. Bo to kwestia pewnie ustawien w panelu nawigacji w polaczeniach. Tylko, ze tam sa tylko 2 opcje i zadna z nich nie dziala :/. Lipa, ze nie da sie przywrocic ustawien fabrycznych :/
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4484
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-01-18, 19:38   

Zovik napisał/a:
A jak oddam na gwarancje to przyjma ?
To zależy od serwisanta, ale raczej od razu programują na nowo, nie sprawdzając.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Zovik
Waypoint
Paranienormalny


Dołączył: 17 Sty 2014
Posty: 15
Wysłany: 2014-01-18, 19:44   

___Olivia_ napisał/a:
Zovik napisał/a:
A jak oddam na gwarancje to przyjma ?
To zależy od serwisanta, ale raczej od razu programują na nowo, nie sprawdzając.


A powiedz mi.

W nawigacji w folderze mapy mam takie pliki

http://scr.hu/1e0i/f2fbe

Znaczy sie plik Dontpanic.mcp jest w glownym folderze a reszta w mapy


Sciagnalem najnowsze aktualizacje ze strony glownej goclever i sa takie pliki
http://scr.hu/1e0i/jgbkz
Jak usunalem pliki z folderu mapy i wgralem te nowe to mapy nie dzialaly.

Pliki sie roznia tym, ze tam jest inna data + pliki o rozszerzeniu .cpf A to co sciagnalem z glownej strony to nie maja takiego rozszerzenia. Jak to wgrac?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4484
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-01-18, 19:51   

Zovik,
Te ze starą datą usuwasz (oczywiście kopia na PC), a z nową datą wklejasz.
Tu jest instrukcja :arrow: http://old.goclever.com/d...i_viagps(1).pdf
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Zovik
Waypoint
Paranienormalny


Dołączył: 17 Sty 2014
Posty: 15
Wysłany: 2014-01-18, 19:55   

___Olivia_ napisał/a:
Zovik,
Te ze starą datą usuwasz (oczywiście kopia na PC), a z nową datą wklejasz.
Tu jest instrukcja :arrow: http://old.goclever.com/d...i_viagps(1).pdf


Tak zrobilem ale w ogole nie czytalo mapy
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10