My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-18, 12:22
Mireo Black / DontPanic - rejestracja
Autor Wiadomość
lukasiewy 
azymut


Wiek: 92
Dołączył: 03 Gru 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-12-03, 16:53   Mireo Black / DontPanic - rejestracja

próbowałem zarejestrowac produkt na stronie Goclevera ale nie wiem skąd wziąśc te dane, a w poradniku jest co innego ;(
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-08-16, 19:40, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
kris1973
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Gru 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-12-03, 17:31   

Podłącze się do pytania, skąd wziąc DEVICE/PIN/JAKA MAPA

Rejestrował ktos juz?
Pomóżcie laikom
 
 
mormot
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 30 Wrz 2009
Posty: 226
Wysłany: 2011-12-03, 17:35   

Potwierdzam,że nacisnięcie "pomoc" to bzdury" pokazują tzn stare sposoby rejestracji -poprzednich GC,Jak wywołać np ID ? nr seryjny znaleść można,model oczywiscie też.
Może ktoś tutaj na Forum znazazł sposób ? Proszę o pomoc
 
 
kaszel
azymut


Dołączył: 01 Gru 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-12-06, 13:08   

Strona już działa, właśnie zarejestrowałem GC5070. U mnie wyglądało to tak:

Mapa: Poland EM Cell
Device ID / Storage ID: w ustawieniach urządzenia 30 pierwszych znaków (do myślnika)
PIN: 6 znaków (po myślniku)

Powodzenia

[ Dodano: 2011-12-06, 20:44 ]
Chyba się pochwaliłem. Strona znowu umarła, łącznie z moimi aktualizacjami.
 
 
mormot
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 30 Wrz 2009
Posty: 226
Wysłany: 2011-12-06, 21:55   

'KarolXX3" do rejestracji , miałem podobny problem i ostatecznie powinien tak wygladać:
do rejestracji wypisz sobie nr seryjny znajduje sie z tyłu urządz. np taki
GC5070111119905
Model GC-5070
Device ID 1111159325415438583042445F3111 jest po wywołaniu jako
nr urządzenia do myślnika
PIN to jest to po myślniku np 20EB1F
Mapa Poland EM Cell 110602
Powodzenia przy rejestracji na stronie GC :-)

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-12-07, 07:12 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku GC 5070 - rózne problemy
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 3
 
 
kaszel
azymut


Dołączył: 01 Gru 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-12-08, 13:40   

Próbował Ktoś uaktualnić mapę ze strony goclever? Do mnie po próbie aktualizacji przychodził jedynie spakowany plik z licencjami, bez żadnych linków do pobrania mapy.
 
 
kszysiozeszczec 
azymut


Wiek: 32
Dołączył: 11 Gru 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-12-11, 15:33   gc 5070

Pisalem do serwisanta z GoClever na zadane pytanie czy w związku z tym że na stronie nie ma żadnych wskazówek do zrobienia tejżę aktualizacji nie ma możliwości zaaktualizowania jej napisał mi coś takiego

"Jest możliwa jednak instrukcja przebiegu procesu aktualizacyjnego będzie
upubliczniona do końca tygodnia .


Niedrich Sebastian
Chief of Logistic & Technical Department"

Maila wysłalem w poniedzialek , odpowiedz otzrymałem zaraz tego samego dnia , nie wiem czy koniec tygodnia u nich to piątek czy niedziela :)

Na razie czekam jak do jutra nie będzie to znów napisze do nich , trochę to irytujące że piszą na opakowaniu o darmowej aktualizacji a nie ma przygotowane na stronie nic na ten temat :)

[ Dodano: 2011-12-14, 07:34 ]
ppisałem w niedzielę , pisałem w poniedziałek do dzisiaj nie odpisał :/
_________________
Actros 8x8 4141
 
 
kaszel
azymut


Dołączył: 01 Gru 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-12-23, 14:03   

Mnie 12 grudnia odpisali że "Mapa jest aktualnie wgrywana. Powinna być dostępna w przyszłym tygodniu".
 
 
edi143
azymut



Dołączył: 28 Gru 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-12-28, 19:55   

Model GC-5070
Chcialem pobrac nowa mape 28.XII.2011 i......widze to co ponizej.Czy ktos juz pobral nowa mape?

Dostępne aktualizacje

Brak dostępnych aktualizacji.

POWRÓT

 
 
drago17 
azymut


Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-12-30, 11:56   Goclever 5070 Problem z aktualizacją mapy GoClever Map w Naw

Witam

Mam taki problem mam nawigację Goclever 5070 PL i chciałem uaktualnić zainstalowaną tam mapę.Zarejestrowałem urządzenie na stronie wybrałem aktualizację niby ok ale nie przysyłają mi linku do pobrania mapy tylko plik zip Licence z 4 małymi plikami Dontpanici 3 poland em 201109.Próbowałem kilka razy ściągnąć aktualizację ale za każdym razem przysyłają mi tylko ten plik Licence bez linku do ściągnięcia mapy.Robię to po raz pierwszy i może coś robię żle dlaczego nie dostaję linku do ściągnięcia mapy.Wielki dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: imar42: 2011-12-30, 12:21 ]
Przeczytaj temat, do którego przeniosłem Twój.
Proszę o przestrzeganie regulaminu Forum pkt 3 i 4.
 
 
michallo
azymut


Dołączył: 19 Sty 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-01-19, 18:29   

Heh, no cóż. Ja dla odmiany zakupiłem mapy europy dla GC 5070. Dostałem maila z pustym linkiem do map oraz pustym plikiem licencji. Po interwencji mailowej przygotowano dla mnie starego mireo 3.0 albo 3.1, nie pamiętam. Nie przyjąłem go, bo oczywiście chciałem uaktualnienie map, nie programu.

Tak więc na stronie goclevera nie polecam się logować, a same programy map lub urządzenia też raczej kupować innej firmy. Coś mnie skłoniło do automapy - chodzi na gocleverze po prostu tragicznie (interfejs przymula tak, że ciężko ulicę wpisać poprawnie a na drodze to już raczej bym się zabił :P)
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-01-19, 18:59   

Jak już kupiłeś to powinni Ci przysłać płytę ze wszystkim, zawsze tak robią.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
michallo
azymut


Dołączył: 19 Sty 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-01-20, 10:56   

dasior591 napisał/a:
Jak już kupiłeś to powinni Ci przysłać płytę ze wszystkim, zawsze tak robią.


Tzn Goclever z mapami mireo tak robi? Nie zauważyłem. Dostałem tylko maila z pustym kluczem i niepełnym linkiem do map. Po prostu mają jakiś syf ze stroną i już się w tym gubią. Ale w takim przypadku powinni raczej analizować każde zamówienie oddzielnie a nie najpierw brać kasę a później ją zwracać po tygodniach.
 
 
Waski_BG 
azymut


Dołączył: 16 Mar 2011
Posty: 3
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2012-01-20, 20:58   

michallo napisał/a:
Coś mnie skłoniło do automapy - chodzi na gocleverze po prostu tragicznie (interfejs przymula tak, że ciężko ulicę wpisać poprawnie a na drodze to już raczej bym się zabił :P)


Wyłącz animację menu i powinna płynnie chodzić.
_________________
Działające programy na GoClever GC-5070, i nie tylko:
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-01-21, 21:48   

Ja kupując Europe (jeszcze w zeszłym roku) dostałem kartonik z płytą DVD na której była kopia mapy oraz kartę SD 4GB z mapą.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12