Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Wybór nawigacji do 500-600 zł proszę o pomoc.
Autor Wiadomość
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2364
Skąd: Google
Wysłany: 2013-12-11, 23:51   

Jeździć będziesz w PL czy też za granicą?
_________________
Poradniki
 
 
charrlie
azymut


Dołączył: 11 Gru 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-12-11, 23:56   

głównie Polska, chociaż czasem może zdarzyć się też za granica
 
 
glibo 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 19 Lut 2011
Posty: 25
Wysłany: 2014-04-20, 21:58   

poszukuje nawigacji moze byc uzywana dla ciezarowek i osobowych z funkcja ostrzezen o zatorach drogowych.mile widziany tomtom
da sie cos w tej cenie kupic?
 
 
glibo 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 19 Lut 2011
Posty: 25
Wysłany: 2014-04-21, 13:52   

gmpl napisał/a:
nie wgrasz wersji TT truck.
priorytet to truck no i tt na win ce6 nie ma asystenta pasa ruchu.
tt go 730 bedzie ok?

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2014-04-21, 14:17 ]
Proszę nie cytować całej wypowiedzi poprzednika. Poprawiłam
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2014-04-21, 14:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
TaiFunsS
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Lip 2016
Posty: 9
Wysłany: 2016-07-07, 15:27   Nawigacja do 500-600zł

Witam. Stanąłem własnie przed wyborem nawigacji dla ciężarówki. Nawigacja będzie służyła mi po jeździe na zachodzie (Benelux, Niemcy, Anglia itd). Wybór padł na program nawigacyjny IGO TRUCK. Bardzo proszę o poradę co kupić. Mam na oku:
- Modecom MX3
- Modecom MX4
I w zasadzie to wszystko, bo jestem w tym temacie zielony, a wyczytałem, że te nawigacje są dobre. Jeśli jest w tej cenie coś lepszego, oczywiście rozważę wasze propozycje.
Dodam, że nie interesuje mnie tablet ani nawigacje typu Garmin, TomTom ze swoimi mapami. Mapy sobie sam wgram (IGO TRUCK) :)
Pozdrawiam
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 734
Wysłany: 2016-07-07, 15:41   

TaiFunsS napisał/a:
- Modecom MX3

- Modecom MX4

Ten to już może być ciężko dostępny i raczej drogi - Modecom MX3 - choć chyba zmieści się w podanej kwocie.
 
 
TaiFunsS
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Lip 2016
Posty: 9
Wysłany: 2016-07-07, 15:48   

Przeglądam internet i muszę powiedzieć, że skubany trzyma się ceny. Doczytałem się, by kupić wersję bez "HD", natomiast duża różnica będzie między MX3, a MX4? Zależy mi, by płynnie chodził na niej IGO TRUCK, nie zrywało połączenia w tunelu.
Kolejna sprawa, czy nawigacja z tej strony będzie odblokowana, by móc wgrać swój program nawigacyjny na kartę? Jak myślicie? MODECOM MX4
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 734
Wysłany: 2016-07-07, 16:05   

TaiFunsS napisał/a:
duża różnica będzie między MX3, a MX4? Zależy mi, by płynnie chodził na niej IGO TRUCK, nie zrywało połączenia w tunelu.

MX4, jak piszą ma słabszy, gorszy ekran jak MX3. A w tunelu? Chmm wydaje się że tam to każdy może mieć problemy z zasięgiem, bo to przecież "pod ziemią" i czy chcesz czy nie chcesz to muszą być problemy z sygnałem...
 
 
mrc 
Navi Expert
- VIP -


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 313
Skąd: ten mandat ?!
Wysłany: 2016-07-07, 19:13   

W tunelu żaden GPS nie utrzyma Ci sygnału, nie ma szans. Ważne aby po wyjeździe takie urządzenie szybko odnalazło swoją pozycję.

Modecom ma dobry odbiornik więc polecam.
_________________
Gość pamiętaj że nie ma problemu bez rozwiązania ;)
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 71 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5844

Wysłany: 2016-07-07, 20:05   

Kazda nawigacja straci sygnał w tunelu. iGO posiada opcję symulacji tunelu, pokazujac aproksymowane położenie auta w tunelu obliczane na podstawie dlugości tunelu i dopuszczalnej prędkości jazdy w nim ( jest to zalezne od skina ) .

A w temacie... za tą kasę masz naprawdę dobry 7 " tablet z androidem. Przemysl sobie to.
P.S Mam i uzywam Galaxy tab 4.7 i zlego slowa o tym urzadzeniu nie powiem.
Do tego posiada ono fizyczny ( a nie programowy ) pasek narzędziowy, więc odpadają wszelkie problemy z instalacja dowolnej wersji iGO związane z rozdzielczoscia.
Wgrywasz doslownie jakąkolwiek wersją pod andka i działa .
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
TaiFunsS
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Lip 2016
Posty: 9
Wysłany: 2016-07-07, 21:10   

Dziękuję za zainteresowanie i za odpowiedzi na moje pytania. Doszedłem do wniosku, że chyba nie warto dopłacać ~200zł do MX3 że względu na ekran, więc najprawdopodobniej zamówię MX4. Jeśli chodzi o tablet, zostanę jednak przy dedykowanej nawigacji.
Pozdrawiam! :)
 
 
Qqrydz 
Waypoint



Dołączył: 18 Mar 2012
Posty: 71
Skąd: Wlkp.
Wysłany: 2016-07-09, 20:16   

TaiFunsS - Witam. A brałeś pod uwagę np: Modecom SX7 (ekran 7 cali) ? Ja też jeżdżę ciężarówką po zachodzie i jestem bardzo z niej zadowolony. Jedyny minus to nie obsługuje TMC.Dodam że znam trzydziestu kierowców którzy jej używają, i żaden nie zgłaszał żadnych problemów.
_________________
Modecom MX3,SX7 + Primo 2.0 9.6.5.245577 + diMkaWA_P156.Wiman_mod ver.1.5 + TMC Modecom
 
 
TaiFunsS
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Lip 2016
Posty: 9
Wysłany: 2016-07-11, 21:29   

Zamówiłem już Modecom MX4. Zobaczę jak się sprawdzi, jeśli będę potrzebował coś większego, to MX4 oddam dla ojca, a poszukam coś z 7calami i na pewno na oku będę miał SX7. Dziękuję za pomoc! :)
 
 
the_morpheus
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Kwi 2016
Posty: 5
Wysłany: 2016-07-24, 22:34   Urządzenie dla IGO

Witam. Chciałbym się dowiedzieć jakie możecie polecić dobre urządzenie pod IGO. Powiem szczerze,że widziałem jak działa IGO na urządzeniach typu GOclever i jestem rozczarowany szybkością. Mój asus a696 skończył żywot i potrzebuję nowy device.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18680
Wysłany: 2016-07-25, 07:34   

Zalezy od wersji.
8.3.4 działa na wszystkim, co ma jakiś procesor i WinCE
9.2.x (z głosem TTS) pięknie chodziło na Mio M500 z prockiem 400MHz i 256RAM
Do NextGena min. 800MHz i 512RAM.

A zle skonfigurowany program haczy się na wszystkim.

P.S. Mialem GC4330 i iGo 8.3.4 śmigało.
P.S.2 Przeniosłem z działu o iGo
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,29 sekundy. Zapytań do SQL: 11