Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Wybór nawigacji do 500-600 zł proszę o pomoc.
Autor Wiadomość
markomarecki 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 43
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 12
Wysłany: 2008-02-18, 17:06   jaki gps kupić za 500 zł

Witam
jaki gps kupić za 500 zł czytałem juz mnustwo różnych opini i jestem nadal zielony w tym temacie myślałem o lark 35.1 potem 35.2 ,maxcom gps 35a pl a może coś tańszego jeśli będzie dobrze działać itd. Proszę poradżcie mi co jest ok no i by można było wgrać automape (słyszałem,że jest najlepsza co wy sądzicie)może jakąś inna mapkę która jest lepsza wy sie na tym zancie a ja jeszcze nigdy nie miałem takiego użądzenia w rekach
_________________
Pozdrawiam
Markomarecki
 
 
adas01 
GPS instruktor



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 559
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-02-18, 18:37   

z tych to tylko lark 35.1
na 35.2 nie wgrasz AM, a o maxcomie niewiele wiadomo (raczej to klon larka 35.2, więc AM też nie pójdzie)
 
 
markomarecki 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 43
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 12
Wysłany: 2008-02-18, 18:53   

ok ale gdzieś czytałem,ze ma słaby procesor czy cos jak to użądzenie się zachowuje czy jest ok czy to co czytałem jest tylko chwytem reklamowym(czytałem to u gościa co sprzedaje 35.2 no i co do mapy to polecacie am no i ostatnie pytanko może navia lub akira czy jakoś tak to się zwie
_________________
Pozdrawiam
Markomarecki
 
 
navigator
Administrator


Pomógł: 24 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 722
Wysłany: 2008-02-19, 00:14   

1. Windows CE 5.0
2. Możliwość odblokowania - prostota
3. Cena

ad1 . Bo na tym systemie można uruchomić np. AutoMapę 4
ad2. Im prostsze odblokowanie tym trudniej zrobić błąd. Dla "niewtajemniczonego" po 30 minutach jest free GPS. Przy pewnej wprawie można to osiągnąć po ok. 5 min.
ad3. zgodnie z zasadą po co przepłacać jeżeli w środku jest zawsze to samo ? Urządzenie z zegarem 300 MHz radzi sobie bez problemów z każdym programem nawigacyjnym.

Cytat:
i ostatnie pytanko może navia lub akira czy jakoś tak to się zwie


NAVIA z Biedronki - kultowy sprzęt - niestety nie do kupienia w stanie dziewiczym - Limitowana Silver Serie :)

Akira - 512 i 517 - na dzień dzisiejszy jedno z lepiej rozpoznanych urządzeń , w dobrych rękach potrafi to samo co te z "wyższej półki "

Jeżeli Lark to WYŁĄCZNIE 3,51 - spec ekipa z każdym dniem/godziną potrafi wydusić z niego coraz więcej.

Zresztą ten opis kolejnych nawigacji powinien być dłuższy ale trudno się spierać która lepsza. Nikt z nas raczej nie ma wszystkich tych nawigacji pod ręką , więc trudno wykonać test porównawczy ale jeżeli pospacerujesz po forum to zapewne łatwiej będzie sobie wyrobić [ choćby wstępnie ] opinię o kolejnych urządzeniach.


Warto pamiętać także ,że do ceny samej nawigacji trzeba doliczyć kartę SD 2 GB [ kupowanie 512 lub 1GB - to trochę strata kasy ] oraz dobrze jeżeli w komplecie są : kabelek USB , ładowarka samochodowa , ładowarka sieciowa , rysik no i oczywiście uchwyt mocujący do szyby. Temu ostatniemu także warto się przyjrzeć - bo uchwyt uchwytowi nie równy .
 
 
markomarecki 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 43
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 12
Wysłany: 2008-02-19, 16:09   

ok to jeśli kupię lark 35.1 lub akirę 517 do tego taka kartę(link niżej) to będzie ok czy może jakąś inna kartę
http://www.allegro.pl/ite...tnik_karty.html
http://www.allegro.pl/ite...tery_fv_gw.html
Niech mi ktoś poradzi co lepiej kupić proszę
I jeszcze jedno jak bym komuś wysłał ta karte lub cały sprzecik to czy znalazł by się ktoś kto by mi powgrywał automape i co tam jeszcze można bo ja jestem totalnie zielony w tym temacie
_________________
Pozdrawiam
Markomarecki
 
 
adas01 
GPS instruktor



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 559
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-02-19, 18:16   

markomarecki, każda działająca karta będzie OK, więc sugeruj się ceną - jak nie widać różnicy, to po co przepłacać ? ;)
co do wgrania AM na kartę to sobie poradzisz - w dziale Automapa na forum jest wersja którą ściągasz, rozpakowujesz na karcie i odpalasz - więc nie ma potrzeby, żebyś 1. tracił czas czekając na to 2. zawracał komuś gitarę skoro możesz zrobić to sam w kilka minut. reszta softu też jest opisana na tyle, że sobie na pewno poradzisz.
 
 
Hormon 
Waypoint


Dołączył: 15 Maj 2009
Posty: 33
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2009-05-15, 22:58   Jaka nawigacja do 500 zł

Proszę o poradę, to moja pierwsza nawigacja i nie chciał bym wyrzucić kasy w błoto. Co do obsługi to wiem co i jak bo dość często pożyczałem od znajomych rożny sprzęt, w końcu trzeba kupić coś dla siebie.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18746
Wysłany: 2009-05-16, 11:34   

Trudno cos doradzić - dla każdego coś innego jest dobre.
Pierwsze kryterium ekran - 3,5 czy 4,3 cala.
Drugie - załączona mapa i możliwość aktualizacji (nie polecam larka 35.5c, bo zaistalowany Navigo8 jest kiepski - mapa ma sporo błędów)
Ważne jest również, czy będziesz korzystał tylko z nawigacji, czy również jako konsoli do gier, odtwarzacza MP3 i filmów czy zdjęć - wówczas istotna jest możliwość łatwego odblokowania (dojścia do Windowsa).
Poczytaj forum, opinie użytkowników i wybierz coś odpowiedniego
_________________

 
 
karpaciarz 
azymut


Dołączył: 15 Maj 2009
Posty: 2
Skąd: Krosno
Wysłany: 2009-05-16, 12:51   

witam.
ostatnio zakupilem navi Mio moov 500 pl i jestem bardzo zadowolony
łatwość odblokowania, duży wyświetlacz i niska cena to atuty.
na allegro można dostać za 450zl łącznie z wysyłką kurierską, a za tą cenę nie dostaniesz chyba nic lepszego

minusy:
brak wyjścia audio mini-jack
bateria wydaje się słaba, ale jak się korzysta w samochodzie to nie jest problemem

p.s. mogę podrzucić na sprawdzonego sprzedawce namiar ;]
 
 
 
Hormon 
Waypoint


Dołączył: 15 Maj 2009
Posty: 33
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2009-05-16, 19:30   

Ekran musi być co najmniej 4,3 cala. Fajnie jak by była łatwa możliwość odblokowania i korzystania z systemu. Sporadycznie będzie używana do filmów. Bateria musi trzymać 1h i więcej :P. Jesli chodzi o mapy, to w sumie nie są ważne bo i tak czy tak wgram automape.
 
 
mietek440 
Navi Expert


Pomógł: 6 razy
Wiek: 46
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 260
Wysłany: 2009-05-17, 09:27   

Przyłączam się do tematu , akire 4301 która kupiłem wraca do sklepu , muli sie , często zawiesza kilka razy straciła kontakt z pc poprzez active sync , jaka poradzicie z ekranem 4.3 " , chciałbym mieć możliwość oglądania filmów w avi
_________________
Modecom MX3
 
 
pado135
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 305
Wysłany: 2009-05-17, 10:19   

Myślę,że faktycznie warto kupić 4,3 cala. Mniejsza przy obecnej różnicy w cenach nie jest warta uwagi. Zdecydowanie stawiam na MIO , Ndrive lub Blowa. Warto kupić Nawi która ma Bloototh.
 
 
wampppir 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 49
Dołączył: 20 Lip 2008
Posty: 66
Wysłany: 2009-05-17, 12:43   

Zdecydowanie popieram wypowiedz poprzednika, mio moov 500 jest w super cenie i hula aż miło.
_________________

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-05-17, 13:02   

Ja polecam GoClevera 4330a BT. Mam go co prawda od wczoraj ale minusów narazie nie znalazlem poza brakiem książki adresowej (pokazuje się numer jak ktoś dzwoni a nie nazwa). Obsługuje SDHC, w standardzie mapa 18państw, Windows prosto się odblokowuje nawet bez grzebania w rejestrze (czyli bez utraty gwarancji), bluetooth, mp3, filmy, ebooki, zdjecia, i co tylko sobie wgrasz. Automapa i inne tez bez odblokowywania działają. Ja swoją kupiłem na Allegro za 379zł z odbiorem osobistym (w większych miastach polski, gdyż sklep sprzedaje)
Pozdrawiam
PS. kolejny bedzie MIO MOOV 500 z tego co czytam :P
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-05-17, 16:50   

dasior591 napisał/a:
Mam go co prawda od wczoraj


Nie wystawiałbym opinii po 2 dniach użytkowania ;)

Z gocleverem miałem przejścia nieziemskie dopiero po wizycie w serwisie i wymianie "prawie połowy" środka nawigacji zaczął działać normalnie.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 9