My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-18, 12:28
Mireo - problem z uruchomieniem oryginalnego programu
Autor Wiadomość
konieczko123
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Maj 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-05-18, 11:25   Navigacja Goclever Navio 515

Witam, wczoraj ściągnąłem aktualizację mapy ze strony producenta http://www.goclever.com. Wszystko zrobiłem jak w opisie, ścieżka ta sama itp. Nawigacja się włącza wszystko ok, ale gdy wybiera MobileNavigator jest czarny ekran i nic się nie dzieje nawet przez 20 minut jedynie czarny ekran. Wie ktoś może jaka to być przyczyna ??
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2014-05-18, 11:32   

Może być na przykład uszkodzony plik lub uszkodzony obszar pamięci, w którym plik został zapisany.
Co masz w folderze Mobilenavigator? Podaj nazwy plików (włacz pokazywanie rozszerzeń i plików ukrytych)

[ Dodano: 2014-05-18, 12:32 ]
P.S. Do scalenia z http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=31493
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
konieczko123
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Maj 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-05-18, 11:36   

backlogs
Journeys
Langs
Maps
Voices
cats
dontpanic
dontpanic.mcp
dp.js.cpf
dp.js.mcp
dp.ui.cpf
dp.ui.mcp
dp_custom.ui.cpf
dp_custom.ui.mcp
favs
mireo_sound_service
MobileNavigator
passport
quick_top.bin
recents
vstore.bin


Ostatnio zmieniony przez konieczko123 2014-05-18, 11:40, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2014-05-18, 11:41   

A co w folderze MAPS?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
konieczko123
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Maj 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-05-18, 11:42   

 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2014-05-18, 11:45   

Które pliki wymieniałeś? Tylko *.cpf. czy również *.mcp?

Stare skasowałes, czy masz gdzies skopiowane?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
konieczko123
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Maj 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-05-18, 11:47   

No właśnie problem jest taki, że podmieniłem pliki, a nie skopiowałem tych starych na zaś gdyby był problem :(

Pliki wszystkie podmieniałem, które pobrałem ze strony producenta.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2014-05-18, 11:49   

Ale które?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
konieczko123
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Maj 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-05-18, 11:52   

Te wszystkie, które są w maps to są te skopiowane, ale nic nie usuwałem tylko kopiuj, wklej i podmień.

Pliki podmienione:
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2014-05-18, 11:56   

Czyli wgrałeś te same linki, co miałeś wcześniej... Inaczej byłyby i stare, i nowe mapy (np. poland_em_201212_eeu_cell.cpf oraz poland_em_201306_eeu_cell.cpf). A najnowsze to 201309

Najlepiej pisz do serwisu GoClevera.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
konieczko123
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Maj 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-05-18, 11:58   

Nie da się jakiś pobrać najnowszych i zastąpić nimi żeby jakoś działała ta nawigacja??
Napisałem do nich, ale pewnie jutro odpiszą.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2014-05-18, 12:00   

Pobrane z "neta" nie ruszą bez licencji. A ta tylko na stronie GC
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
konieczko123
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Maj 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-05-18, 12:03   

No, ale pobrałem wszystko z ich strony jak trzeba zgodnie z instrukcją i nie chodzi :(
Szkoda, że nie ma gdzieś funkcji przywróć pliki fabryczne czy coś takiego. No nic będę czekał na wiadomość ze strony GC.
 
 
Nomysz 
Waypoint



Dołączył: 25 Kwi 2010
Posty: 46
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2014-12-18, 18:35   NAVIO 525 MobileNavigator.exe encountered a serious error

Hej,

Dzisiaj kupiłem tą nawigację. Przychodzę do domu, odpakowuję, uruchamiam, pojawia się menu z ikonami. Klikam NAWIGACJA i wyskakuje Windowsowy błąd:
Cytat:
Application MobileNavigator.exe encountered a serious error and must shut down.

Nawigacja tyle co wyjęta z pudełka :/

Co dalej?

Ścieżka programu nawigacyjnego jest:
Cytat:
\ResidentFlash\mobilenavigator\MobileNavigator.exe


Zaskoczony jestem że wśród ikon w menu jest Wince i wchodzi do Windowsa :mrgreen:
I pod Windowsem ten ww. katalog z plikiem EXE nie jest pusty - ma katalogi maps, langs, voices i inne pliki (np. Dontpanic)[/quote]
_________________
Nie wszystko złoto co się kompiluje
GoClever 5066FMBT + 4GB microSD SanDisk
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2014-12-18, 20:21   

Nomysz napisał/a:
Dzisiaj kupiłem
Oddaj powołując się na niezgodność z umową lub rekalmuj.

Kopii Mireo nie pobierzesz z serwerów GC bez rejestracji - a do rejestracji potrzebujesz danych z programu
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 12